Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.25 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-De-autoreportages-van-Margot-5.jpg

Reeks De autoreportages van Margot

Auteur(s) Callixte (inkleuring), Olivier Marin (tekeningen)

Genre Actie / avontuur

Pagina's 48

ISBN 9789463064057 (hardcover)

Prijs € 17,95 (hardcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

De autoreportages van Margot5 - Kevers en Beetles

Herfst, 1962. De vondst van speelgoed uit je jeugd kan onverwachte gevolgen hebben... Dat maakt Margot mee, of hoe een trapauto die ze op zolder bij haar ouders vindt de moedige journaliste naar Duitsland brengt. Daar komt ze op het spoor van een ongelofelijk familiegeheim tot in het moederbedrijf van Volkswagen...

Margot voert een ongewoon onderzoek waarin ze haar verleden verkent en zich verdiept in de oorsprong van de mythische Kever.

Lees ook de avonturen van Betsy, het stoere nichtje van Margot.

Snelle bestellers krijgen er GRATIS een luxe A3-kunstdruk bij cadeau, OP=OP!

Pagina's

Reageer via FaceBook

5 - Kevers en Beetles recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Kleine auto, grote zoektocht
Margot helpt bij het opruimen van de zolder in het ouderlijke huis. De jeugdherinneringen komen meteen bovendrijven bij het zien van haar oude trapautootje. Maar als de nieuwsgierige journaliste haar vader om meer info vraagt over haar wel erg mooi afgewerkte speelgoedauto klapt de man dicht. Margot trekt dan maar op onderzoek.

Hoe belangrijk transportmiddelen ook zijn in een mensenleven, als we het in een (strip)verhaal gieten, hebben we het doorgaans over de gebruikers ervan: jachtvliegenier, scheepskapitein, racepiloot,... Maar zoals de reekstitel De Autoreportages van Margot laat uitschijnen, is in dit geval de auto zelf wel heel belangrijk. Het verhaal achter de Volkswagen Kever en de naoorlogse Frans-Duitse ontdooiing wordt ingekapseld in Margots zoektocht.

Margots queeste vormt niet het meest originele verhaal op de markt, maar het biedt wel een afdoende manier om de ontstaansgeschiedenis van een auto een verteerbare, toegankelijke context mee te geven. Anders dan bij de vorige delen neemt scenarist Olivier Marin nu een dubbele taak op zich. Daar waar hij voordien het tekenwerk (deels of helemaal) uitbesteedde, klaart hij het dit keer alleen. Marin capteert de sfeer van de jaren 1960 prima, maar blijkt toch vooral een autotekenaar. Callixte (Damien Schmitz), Marins tekencompagnon bij de vorige twee delen, is nu enkel verantwoordelijk voor de inkleuring.

Na vijf delen is het ons wel duidelijk: autojournaliste Margot kent haar stiel. Zelfs een lekke band houdt haar niet van haar doel, die vervangt ze liefst zelf.

DIEDERIK VAN DE VELDE --- juni 2018


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.