Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.25 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Aslak-2.jpg

Reeks Aslak

Auteur(s) Emmanuel Michalak (tekeningen), Fred Weytens (tekst), Hub (tekst), Sebastien Lamirand (inkleuring)

Genre Actie / avontuur

Pagina's 48

ISBN 9789058858337 (hardcover)

Prijs € 17,95 (hardcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

Aslak2 - De middelste mast

Het spannende vervolg op het eerste deel van deze spannende vikingsaga! De bemanning van Aslak zit in het nauw en moet alles op alles zetten om te ontkomen aan een zekere dood...

Na een val in de afgrond is de bemanning van de Aslak in een schemerwereld terechtgekomen. Gelukkig zijn ze in het bezit van het Grote Verhalenboek, dat de mogelijkheid biedt uit deze wereld te ontsnappen. Maar die weg is niet gemakkelijk. En dat is nog buiten de schurkachtige Skeggy gerekend en de vijandige drakkar van de beruchte Roald Eenoog...

Aslak is medegeschreven door Hub (Okko).

Pagina's

Reageer via FaceBook

2 - De middelste mast recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSCHRIFT (link)
Tweede zeer geslaagde deel van deze Viking-sage. Sterk scenario van Fred Weytens wordt ondersteund door dito tekenwerk van Emmanuel Michalak. De kans om de onderwereld te overleven lijkt kleiner dan ooit. (BP)

* * * * (4 van 5 sterren)

Externe recensie, bron: Stripblad Eppo
Op zoek naar een legendarische verhalenverteller bevindt de bemanning van de drakkar Aslak zich, na een val in een diepe afgrond, in de levensgevaarlijke onderwereld, waar het krioelt van de bloeddorstige elfen, trollen en ander gespuis. Gelukkig biedt het magische Grote Verhalenboek uitkomst door een kaart te tonen. Aslak is een grappige en avontuurlijke vikingstrip die wat mij betreft een lange serie mag worden. (WJ)

* * * * (4 van 5 sterren)

Externe recensie, bron: APPELOGEN.be (link)
Aslak start met een degelijke inleiding. Hier lees je dat Waldemar, hoofdman van de Vikingen, in een vlaag van woede de verhalenverteller doodt. Hij beveelt diens zonen, Skeggy en Sligand, op zoek te gaan naar het Groot Verhalenboek. Skeggy gaat op pad met de kwaadaardige Roald Eénoog, terwijl Sligand aan boord gaat van de Aslak. Wanneer Sligand het boek weet te bemachtigen, zet het schip van Roald Eénoog de achtervolging in. Beide schepen raken in een storm terecht, die hen in een grote afgrond drijft, naar de onderwereld.

Hier vertrekt De middelste mast. Het Groot Verhalenboek blijkt magische eigenschappen te bezitten. Zo onthult het boek niet aan iedereen haar inhoud en is die inhoud bovendien lezer-afhankelijk.

De Vikingen van de Aslak hebben geluk dat een van hun bemanningsleden erin kan lezen hoe te ontsnappen uit de onderwereld. Dat het niet inpakken en wegwezen is, mag nu al wel duidelijk zijn. Wat volgt is een spannende queeste, vol met grappige knipogen en originele vondsten.

Aslak leest als een drakkar. Alle personages zitten vol karakter en zijn stijlvol geschetst. Prima strip dus.

Score: 3,5/5

Externe recensie, bron: STRIPINFO.be (link)
Ken je nog van die oudere games waar je om naar het volgende niveau te gaan, een soort van raadsel-puzzel moest oplossen? Zo iets van ga in de kamer, draai links en maak het vuur aan, ga dan naar de spiegel, hou deze boven het vuur en lees wat de rook onthult heeft. Volg wat er geschreven staat en zo verder en zo voort. Wel dat gevoel had ik bij het lezen van deze nummer 2. Versta me niet verkeerd, ik hield van dat soort games. Elk niveau was een uitdaging en bestond niet uit het zomaar in elkaar kloppen van een aantal vijanden, maar gewoon speurwerk verrichten en zo een verhaal in elkaar steken.

De twee broers vinden de verteller die alle verhalen aan hun vader had aangeleerd. Echter hij heeft alles al doorgegeven en kent ook geen nieuwe verhalen meer. Maar hij weet wel dat er een boek bestaat, dat alle verhalen bevat. En dus gaan ze op zoek naar dat boek. En eenmaal ze het boek hebben, blijkt het boek niet echt meewerkend. Het toont alleen maar wat het wil aan wie het wil. Voorlopig toont het boek aan de roerganger een route maar daarvoor moet dan eerst nog... wel het game-gevoel was helemaal terug!

Niks is simpel in dit verhaal. Er wordt een vraag opgelost maar het antwoord geeft een hoop meer vragen. Er moet steeds dieper gegraven worden om die nieuwe problemen aan te pakken. En laat dat nu net alle personages de kans geven om hun karakters ten toon te spreiden. Niemand is echt zwart of wit, goed of slecht. Ze zijn menselijk met al hun kleine en grootse kantjes. Alleen zijn de slechteriken net iets zwarter dan de goeden… maar het scheelt niet veel.

De tekenstijl is solide en brengt wonderbaarlijke plaatsen op een overtuigende manier.

In het kort: ik ben benieuwd naar het volgende puzzelstukje.

* * * 1/2 (3,5 van 5 sterren)
Witam

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Optimale dosering
Nu het bonte gezelschap aan boord van Brynhilds drakkar in een schemerwereld is beland, willen ze er weer uit. De drie broers, die eropuit werden gestuurd om het grote verhalenboek van de Eerste Verteller te zoeken, hebben dat deel van hun queeste vervuld. Elk op hun manier, want er kan maar één iemand de officiële Verhalenverteller worden. Uit dat boek kunnen ze een portie nieuwe verhalen aansnijden om de wrede koning Waldemar te plezieren. De rivaliteit tussen de broers is nog niet voorbij. Bovendien kregen ze door Skeggy's schuld de bloeddorstige Roald Eenoog (met wie Skeggy aanvankelijk scheep ging) op hun dak. En op de koop toe zorgt de mooie Brynhild voor extra tweedracht want de niet al te snuggerige krijger Almarik lijkt met haar gunsten te lopen.

Niets dan lof voor het eerste deel van Aslak dat anderhalf jaar geleden in vertaling verscheen. Gamedesigner en storyboardtekenaar van de reeks Okko (van coscenarist Hub) Emmanuel Michalak bleek een revelatie. In deel 2 boet zijn tekenwerk niet in aan het krediet dat hij razendsnel bij zijn publiek verwierf. Het enige dat verminderd is in vergelijking met deel 1 is het aantal pagina's. Maar ook het standaardformaat van 48 pagina's weten Fred Weytens en Hub optimaal te gebruiken voor de dosering van humor, actie en zelfs horror. Vooralsnog weten we niet in hoeveel delen Aslak zal verschijnen. We hopen alleen dat de auteurs tijdig kunnen stoppen.

> DAVID STEENHUYSE
maart 2013


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.