Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.25 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Arctica-8.jpg

Reeks Arctica

Auteur(s) Bojan Kovacevic (tekeningen), Daniel Pecqueur (tekst), Pierre Schelle (inkleuring)

Genre Sciencefiction

Pagina's 48

ISBN 9789463061575 (hardcover)

Prijs € 17,95 (hardcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

Arctica08 - Ultimatum

Om hun tegenstanders te dwarsbomen en om te proberen de door de buitenaardsen achtergelaten belangrijke boodschap eindelijk te ontcijferen, zijn onze vier helden, die nog steeds op de vlucht zijn, tot alles bereid... Opgesloten in een detentiekamp in SiberiŽ, weten Dakota, Lulha, Mismy en Bill te ontsnappen. Ze vluchten vervolgens een verboden gebied in, dat besmet is als gevolg van de explosie van een kerncentrale. Voor hen zijn de problemen nog maar net begonnen. De president van de Verenigde Staten wil absoluut kennis maken met Lulha. En deze ontmoeting zal niet zonder gevolgen voor de mensheid blijven...

Arctica is een avonturenverhaal geschreven door Daniel Pecqueur (Golden City, Golden Cup).

Pagina's

Reageer via FaceBook

08 - Ultimatum recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
Deze futuristische actie thriller begon spectaculair, toen Dakota in een ijsberg een kist vond met daarin een meisje met blauw haar. Dakota en Mismy hebben zich over het meisje ontfermd en na zeven albums weten we eindelijk waar Lulha vandaan komt. Naast een oud boek in een taal die alleen Lulha nog kent vonden ze ook een ruimteschip in de Ionische zee met daarin een mysterieuze bol. Daarin zit een boodschap voor de wereld maar die kan alleen maar worden vrijgegeven aan de leiders van de wereld. De bol is echter in handen van de Russen die onze helden onder druk zetten om mee te werken. Daarom sloten ze hen op in een kamp in SiberiŽ. Dakota, Mismy, Lulha en Bill waren op het einde van het vorige deel ontsnapt uit de goelag, maar lijken van de regen in de drop te arriveren als ze aan hun achtervolgers willen ontsnappen door een verboden zone in te rijden. Het is een zone die radioactief is besmet en waar armoezaaiers een onderkomen in hebben gezocht en zich hebben gegroepeerd om te overleven.
Hoewel het verteltempo hoog ligt, mede door het grote aantal achtervolgingen en actiescŤnes, en je dus direct weer meegesleurd wordt in de mallemolen die Daniel Pecqueur voor ons heeft uitgedokterd kreeg ik toch meer en meer het gevoel van waar gaat het verhaal eigenlijk heen? Het bleef maar een opeenvolging van ontvoeringen, ontsnappingen en achtervolgingen. De scenarist heeft dan ook al een groot aantal groepen achter onze helden gestuurd. Naast de Europese, Amerikaanse en Russische geheime diensten heb je ook nog de doge, en het geheimzinnige gezelschap van afstammelingen van de buitenaardsen. Ook dit deel begint weer volgens hetzelfde stramien. Maar dan heeft Pecqueur een onverwachte wending aan het verhaal waardoor je toch even van je sokken wordt geblazen! Daardoor krijgt het verhaal een nieuw elan en doemen er een nieuwe bedreiging op! Het verhaal wordt weer met brio in beeld gebracht door Bojan Kovacevic.

-Beus

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK (link)
Over Arctica hadde we al opgemerkt dat we het graag naar een afronding zagen gaan, want dat uitstelgedrag begint gevaarlijk te worden. Maar dan is er toch weer die dekselse scenarist Daniel Pecqueur die met een paar trefzekere wendingen de spanning erin houdt. Arctica is meer opgevat als een actie- en avonturenverhaal zonder de grootsere aanpak van Meta-Baron en Universal War Two. Niet dat die aanpak een must zou zijn overigens.

DAVID STEENHUYSE --- januari / februari 2017


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.