Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Angel-Wings-4.jpg

Reeks Angel Wings

Auteur(s) Romain Hugault (tekeningen), Yann (tekst)

Genre Oorlog

Pagina's 48

ISBN 9789463062886 (hardcover)

Prijs € 17,95 (hardcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

Angel Wings4 - Paradise Birds

Het begin van de tweede cyclus!

WASP-pilote Angela McCloud kreeg van de OSS de opdracht de tournee door de Pacific te begeleiden van de behoorlijk opgefokte pin-up Betty Lutton, die het moreel van de troepen moet versterken. Die degradatie tot taxichauffeur zint onze heldin allerminst, tot ze erachter komt dat die schijnbare routineklus als dekmantel dient voor een geheime operatie die, als ze slaagt, een massale afslachting van Amerikaanse soldaten kan voorkomen bij een mogelijke landing op de Japanse kusten.

Angel Wings is een Tweede Wereldoorlog-avontuur van topduo Yann en Romain Hugault (De Nachtuil, Edelweiss).

Pagina's

Reageer via FaceBook

4 - Paradise Birds recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
Yann en Romain Hugault hebben de vliegtuigstrips eigenhandig weer op de kaart gezet. Reeksen als “Buck Danny” of “Tanguy & Laverdure”, zijn altijd wel populair geweest, maar het waren vooral vliegtuigliefhebbers die deze reeksen bleven kopen. De karakters waren meestal van karton, de komische noten waren soms tenenkrullend, en met de opkomst van de jets was ook de actie van spannende luchtgevechten niet meer wat ze was geweest.
En toen kwamen Yann en Hugault aanzetten met hun vliegtuigverhalen. Eerst nog kortverhalen in “Boven de wolken”, daarna kwam een drieluik over de eerste wereldoorlog “Edelweiss”. “Nachtuil” was een verhaal over een Duitse piloot aan het Russische front. Toen leerden we Angela Mc Cloud kennen, de wasp die een opmerkelijk avontuur beleefde in Birma tijdens diezelfde tweede wereldoorlog. Yann maakt van zijn personages mensen van vlees en bloed, en leert ons minder bekende kanten van de oorlog kennen. De tekeningen van Hugault, zelf een luchtvaartfanaat, zijn tot in de kleinste details historisch correct en de luchtgevechten zijn spectaculair. Het enige dat je de man kan verwijten is dat hij zijn vrouwelijke personages nogal wat rugpijn zal bezorgen want ze zijn nogal goed voorzien!

Met dit vierde deel start een nieuw drieluik met Angela in de hoofdrol. We vinden haar in een watervliegtuig terug boven de Stille Oceaan, ze is met haar “vracht” op weg naar de Ulithi-eilandengroep. De eilanden zijn ingericht als uitlaatklep voor alle soldaten van de Navy om het leed aan het front te verzachten. Angela is aangesteld om Betty Lutton, een pin-up die de troepen vermaakt aan het front, naar daar te begeleiden. Maar nog voor ze aankomt wordt ze onder vuur genomen door een Japanse jager. Wat ons al meteen een prangende openingsscène bezorgt!
Angela ziet op tegen haar taak, zeker omdat Betty niet zonder haar amfetaminepillen kan ,en het dan ook regelmatig te bont maakt. Gelukkig voor Angela is de OSS, de voorloper van de CIA haar niet vergeten. Haar huidige taak is een ideale dekmantel voor de opdracht die ze haar willen toevertrouwen. Ze moet haar ex, William en een Japanse piloot naar een eiland brengen om geheime onderhandelingen te voeren met vertrouwelingen van de keizer om een eervolle nederlaag voor zijn land te bekomen, en zo een bloedbad met honderdduizenden slachtoffers te vermijden. De Japanse piloot doet dit echter onder druk omdat zijn zus, die in de verenigde Staten woont en in een interneringskamp is opgesloten, van spionage wordt beschuldigd. Zo kan hij haar leven redden.

Het scenario van Yann is gebaseerd op ware feiten, en barst weer van de spanning en onbekende, maar ware feiten, als je de verschillende interviews met de makers moet geloven. Toch zijn ze niet belerend, en wordt het leesritme niet gebroken met de gekende sterretjes met “waar gebeurd” of extra vakken met uitleg die we kennen uit “Buck Danny”. Dit is niet alleen een aanrader voor wie van vliegtuigstrips houdt, die mensen zouden deze reeks sowieso in huis moeten halen. Ook wie houdt van een goed getekend en spannend verhaal mag deze prachtige reeks niet links laten liggen.

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Passie voor vertellen

Na de eerste cyclus in Azië vinden we Angela McCloud, de vrouwelijke pilote met Bettie Page-kapsel en een voorsteven waarbij al haar outfits te krap zitten, terug boven de Stille Oceaan, meerbepaald op weg naar het eilandgroepje Ulithi, een rustplek voor de Amerikaanse troepen. Ze kreeg de opdracht pin-upmeisje Betty Hutton (een knipoog naar de echte Amerikaanse actrice Betty Lutton) naar de basis op het grootste eiland te vliegen waar ze de soldaten moet vermaken. De blondine is aan amfetaminepillen verslaafd en het contrast met de zwartharige, brutale Angela kon niet groter zijn. Onderweg worden ze aangevallen door Japanse toestellen. Daar komen ze goed uit, maar Angela is helemaal niet opgezet met haar babysittersfunctie ten dienste van een "trut", een "leeghoofdig wicht". De kolonel op de basis vertrouwt haar echter toe dat haar missie om miss Lutton van de ene basis naar de andere te escorteren een perfecte dekmantel is voor een gewichtiger missie om spionnen op te sporen. Al snel reist Angela door naar Hawaï voor het volgende onderdeel van het plan. Ze beleeft er romantische momenten na ogenschijnlijk grensoverschrijdend gedrag. En ook haar privéonderzoek naar de dood van haar zus gaat voort.

Angel Wings is tot nu toe de succesvolste reeks van Romain Hugault en scenarist Yann zal ook wel niet klagen. Dat hebben de auteurs integraal te danken aan hun prestaties om ten eerste een meeslepende intrige neer te zetten waarbij de tekeningen grotendeels ten dienste staan van het verhaal. "Grotendeels", want Hugault neemt elke kans ruimschoots te baat om te tonen dat hij tegenwoordig de beste vliegtuigtekenaar is en hij buit die kansen volop uit. Ook in de jaren 1940-interieurs, de knappe wagens en, jawel hoor, andere carrosserieën blinkt hij uit. Een prettig ogend, aangenaam leesbaar verhaal is het minste dat je kan zeggen over deze optimale samenwerking tussen twee luchtvaartfanaten met een passie voor vertellen.

Voor de 444 grootste fans is er ook een limited edition beschikbaar met een alternatieve cover (minder vliegtuig, meer Angela), een ex-libris met de coverillustratie van de reguliere editie en een kartonnen display van een Corsair-vliegtuig.

DAVID STEENHUYSE --- november 2017


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.