Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Angel-Wings-3.jpg

Reeks Angel Wings

Auteur(s) Romain Hugault (tekeningen), Yann (tekst)

Genre Oorlog

Pagina's 48

ISBN 9789463061391 (hardcover)

Prijs € 17,95 (hardcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

Angel Wings3 - Bestemming Broadway

Maart 1944, aan het front van Birma werpt een breed tegenoffensief van het Japanse Keizerlijke leger de geallieerde linies omver en begint India binnen te vallen. Ons ‘Birma Banshees’ eskader moet zijn basis halsoverkop evacueren. Met pijn in het hart worden Rob en Philip gedwongen Angela en Jinx, wiens vliegtuig in de jungle is neergestort, aan hun lot over te laten. Op zichzelf aangewezen, proberen de twee vrouwen te overleven en moeten ze de vele gevaren van de jungle trotseren.

Angel Wings is een Tweede Wereldoorlog-avontuur van topduo Yann en Romain Hugault (De Nachtuil, Edelweiss).

Van Pin-Up Wings 4 en Angel Wings 3 is tevens een gelimiteerd Romain Hugault EXCLUSIEF-pakket (4 Prachtige stand-up displays waarop Angela McCloud (hoofdpersonage van Angel Wings) zich uitkleedt + Ex-libris gesigneerd door Romain Hugault) verkrijgbaar. OP=OP!

Pagina's

Reageer via FaceBook

3 - Bestemming Broadway recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK (link)
Schoon gerief

Na twee delen opbouw en het voorstellen van de personages en wat rondgestrooide intriges, waar Yann op het einde nog extra munt uitslaat, is het tijd voor volkomen actie. Het basiskamp in Birma wordt inderhaast opgebroken want de Japanse luchtmacht valt aan. Angela en Jinx zijn nog steeds niet teruggevonden in de jungle waar hun vliegtuig neerstortte. Nu worden ze noodgedwongen aan hun lot overgelaten. Jinx, het juffertje uit Hollywood, heeft geluk dat de stoere pilote Angela van wanten weet en elke kans op overleven inschakelt. Het wordt een helse tocht door de jungle waarbij ze enkele gevaarlijke verrassingen op hun weg vinden. Een keer ze in een zweem van beschaving terechtkomen, belanden ze ineens midden in een aanval.

Met dit album wordt de eerste cyclus afgesloten. De laatste pagina's in het drukke San Fransisco ronden nog een verhaallijn af en leiden de volgende in. Daarin zal Angela een nieuwe missie krijgen. Wedden dat er opnieuw verschillende types vliegtuigen in zullen voorkomen en dat er voor andere liefhebbers van schoon gerief ook likkebaardend mooie prenten te bewonderen zullen zijn? Het zijn niet onbelangrijke troeven van de serie geworden, daar moeten we niet moeilijk over doen.

Silvester buit dat ook met plezier uit want dit album kan je ook als pakket kopen met het vierde Pin-Up Wings-album (dat ook afzonderlijk te koop is) erbij. Behalve een voorwoord van Romain Hugault bevat dit artbook 48 pagina's (half)naakte pin-ups die gewillig poseren op, in of bij vliegtuigen. Hugault tart daarbij regelmatig de wetten van de aerodynamica, if you know what we mean. Bij het pakket hoort ook een gesigneerde ex-libris en vier prachtige kartonnen staandertjes waarbij Angela steeds minder kleren aanheeft. Het zijn uitvergrote versies van de middenste strook op pagina 9.

> DAVID STEENHUYSE
— november 2016

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
In Angel Wings volgen we het wel en wee van WASP Angela McCloud in het Birma van de tweede wereldoorlog. De reeks volgt meerdere verhaallijnen.

Angela en actrice Jinx hebben de aanval van de Jappen overleefd en dolen door de jungle. De klassieke moeilijkheden staan hen daar dan ook te wachten. Bloedzuigers, moerassen, dichte begroeiing en inheemse stammen van wie het afwachten is of ze vriend of vijand zijn. Dit deel van het verhaal is nogal clichématig.

Daarnaast speelt Angela ook haar kwaliteiten als OSS agente uit om meer te weten te komen over de dood van haar zus Maureen. Stukje bij beetje komt ze dichter bij de waarheid, om dan toch te overhaast te werk te gaan en weer naar af te moeten. Maar een welbekende naam uit de echte geschiedenis doet ons al vermoeden welk geheim er dient beschermd te worden.

Het geheel wordt geplaatst in de historische context van het geallieerde offensief in Birma. Het perfecte excuus voor scenarist Yann om Romain Hugault te laten brilleren in datgene waarin hij outstanding is.

Als geen ander slaagt Hugault er weer in om vliegtuigen te tekenen vanuit telkens andere hoek, met een andere lichtinval, in een andere situatie. Deze variatie verraadt een enorm métier, maar ook een grote documentatie. Zelfs wrakstukken, een niet te vergeten deel van het bestaan van een oorlogsvliegtuig, worden fraai en gevarieerd weergegeven. Hoe Hugault er ook in slaagt om in enkele tekeningen de snelheid van de jagers visueel op te roepen is bijzonder.

Het zorgt er ook voor dat de reeks, ondanks de wel erg vele vliegtuigafbeeldingen, nooit saai wordt. De reeks overstijgt daarmee liefhebbers van vliegeniersstrips als doelpubliek, iedereen kan dit wel smaken.

Fumetti


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.