Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Angel-Wings-1.jpg

Reeks Angel Wings

Auteur(s) Romain Hugault (tekeningen), Yann (tekst)

Genre Oorlog

Pagina's 48

ISBN 9789058859990 (hardcover)

Prijs € 17,95 (hardcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

Angel Wings1 - Burma Banshees

Een nieuw Tweede Wereldoorlog avontuur van topduo Yann en Romain Hugault (De Nachtuil, Edelweiss).

1944. Terwijl de Japanse troepen heel Birma bezetten en ondertussen India en China bedreigen, zorgen de piloten van de Amerikanen voor een gewaagde en gevaarlijke continue luchtbrug tussen de twee geallieerde landen om de Japanse opmars te stuiten.

Angela McCloud is een "WASP", een vrouw van de "Woman Airforce Service Pilot". Haar missie is haar" C-47 Dakota" over het Himalaya gebergte te vliegen, om de Chinese bases te bevoorraden. Deze vormen het laatste blok, dat de oorlog zou kunnen doen kantelen.

Tussen twee aanvallen van vijandelijke vliegtuigen door, zal "Angel" zich moeten bewijzen om te worden toegelaten tot en het respect te winnen van de "Burma Banshees"... Het squadron dat vrachtvliegtuigen escorteert met de P40 Warhawk, versierd met een witte schedel.

Pagina's

Reageer via FaceBook

1 - Burma Banshees recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
Eind tweede wereldoorlog. Een luchtbrug tussen Pakistan, India en China kan het verschil maken tussen leven en dood. De Japanse troepen bezetten Birma en houden hun volgende doelen, India en China in het vizier. De opmars van de 'Jappen' moet dus zo snel mogelijk gestopt worden.

Angela McCloud, lid van de 'Woman Airforce Service Pilot', in het kort WASP genoemd, is één van die piloten die deze dodenvlucht over de Himalaya onderneemt. Dit met risico voor haar eigen leven. Maar er is op de vliegbasis Malir, tien kilometer van Karachi, geen enkele vrouw die meer 'ballen aan haar lijf heeft' dan Angela, zelf meer dan sommige van haar mannelijke collega's. Samen met luitenant Robin Clower neemt ze dus de stuurknuppel in de hand om 'de Aluminium Trail' en de bergen te trotseren.

De naam Aluminium Trail komt van het aantal neergestorte vliegtuigen in het gebergte waarvan de metalen rompen zodanig weerspiegelen dat het net is of er daar beneden een baan is. Hugault en Yann zijn de bedenkers van deze reeks. Yann is scenarist, Hugault is dan weer de tekenaar en inkleurder van dienst. Het kan niet de bedoeling zijn om deze twee heren hier nog eens uitgebreid voor te stellen want daarom hebben ze al teveel goede tot zeer goede series verwezenlijkt. Dat Hugault ook hier weer eens laat zien dat hij een vliegend tuig beter kent dan de ontwerper zelf en ook dusdanig op papier kan zetten, daar fronzen we geen wenkbrauwen meer van.

Ook deze maal, dus, is het moeilijk om te zeggen wat het het mooist en meest sensueel getekend is. De dames met ronde vormen of de vliegtuigen die meer gestroomlijnd zijn. Ze zijn samen met een even grote passie op papier gezet en stralen schoonheid en charme uit. Dat het verhaal dan ook nog eens spannend geschreven is en op geen enkel moment verveelt is dus mooi meegenomen. Ook het simpel houden van de technische details, de prachtig getekende bergtaferelen en de humor die tussen de personages heerst zorgen ervoor dat alles zeer te smaken valt.

Een simpele, mooi getekende, entertainende strip met een goed en opbouwend scenario. Alles zorgt ervoor dat de start van deze nieuwe reeks veelbelovend is.

- fluiten

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK (link)
Dubbele voorsteven

Het zal ons benieuwen welk voorsteven je het eerst opvalt aan de cover: dat van het vliegtuig of van Angela McCloud, bijgenaamd Angel. Op beide, eum, fronten heeft Romain Hugault een succesvolle carrière gebouwd, en nog het meest als hij vrouwen en vliegtuigen kan combineren. Op dat gebied vond hij in Yann een geschikte partner want de scenarist is zelf bezeten door de luchtvaart en in zowat elk van zijn andere stripreeksen nemen sterke, zeg maar dominante, vrouwen het voortouw. Na hun goed onthaalde trilogieën De Nachtuil en Edelweiss werken Hugault en Yann opnieuw samen voor hun nieuwste trilogie Angel Wings. De Eerste Wereldoorlog wisselen ze in voor de Tweede Wereldoorlog, meerbepaald het jaar 1944. Het speelt zich af aan het CBI-front (China-Burma-Indië), tussen China en Burma. De oorlog woedde daar wreed tegen de Japanners.

Angel is een WASP, een vrouw van de Woman Airforce Service Pilot. Met haar C-47 Dakota moet ze het Himalayagebergte over vliegen om Amerikaanse soldaten in Chinese basissen te bevoorraden. Ze krijgt ongewild het gezelschap van een vlot babbelende piloot die met een eigen doel meereist. Al goed dat hij het traject op zijn duimpje kent. Hij toont haar onder meer de Aluminium Trail, een spoor van honderden tegen de rotsbergen te pletter gevlogen kisten. Leuk weetje: statistisch gezien leggen voor elke duizend ton vracht drie piloten er het laatste loodje. Niet veel later vliegen Japanse vliegtuigen haar tegemoet. Dat is de ene strijd. De andere strijd moet ze leveren tegen het mannenbastion waarin ze verzeild is geraakt.

Hugault is het niet gewoon om decors te tekenen met jungles en rijstvelden, maar die beperking is allerminst te merken. Zijn vliegtuigen hebben er nooit beter uitgezien dan in dit album, hoofdzakelijk door de zeer realistische inkleuring waarbij de vliegtuigen zichtbaar gehavend en gebruikt zijn. Voor de personages blijft het twijfelen tussen karikaturen met overdreven komische expressies en puur realisme. Dat is ook eigen aan het verhaal waarin het inherente drama nog te veel ondergeschikt is aan het gekunstelde theaterstukje dat Yann opvoert. Over de verdere opbouw kunnen we weinig kwijt. In wezen verschilt het niet veel van Lady Spitfire, alleen missen we hier een pak voorgeschiedenis over wie Angel eigenlijk is. Dit verwachten we op zijn minst in het volgende deel.

By the way, op pagina 34 staan twee van de imposantste torpedo's die we al in een stripverhaal hebben gezien.

> DAVID STEENHUYSE — november 2014

Externe recensie, bron: STRIPSCHRIFT (link)
Begin van een nieuwe serie uitmuntend getekende vliegerverhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Dit keer is het theater Birma en is de hoofdpersoon de vrouwelijke piloot Angela McCloud. Angel Wings heeft alles in zich om een waardig opvolger van De Nachtuil en Edelweiss te worden. (BP)

* * * * (4 van 5 sterren)


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.