Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 12.49 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle André Hazes - De stripbiografie strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Hazes-stripbiografie-2.jpg

Reeks André Hazes - De stripbiografie

Auteur(s) Ben Westervoorde (tekeningen), Jan-Willem de Vries (tekst)

Genre Muziek

Pagina's 80

ISBN 9789463064910 (hardcover)

Prijs € 19,95 (hardcover)

Prijs: € 19,95 (Hardcover)

André Hazes - De stripbiografie2 - Zweet

Nooit eerder was het levensverhaal van André Hazes, de grootste volkszanger die Nederland ooit heeft gekend, zo duidelijk in beeld gebracht. Op het eerste gezicht misschien wat overbodig, naast alles wat er al over Hazes is verschenen. Toch hebben de makers van deze driedelige graphic novel de lat hoog gelegd. Het leven van de vertegenwoordiger van het levenslied moest helder en zo volledig mogelijk worden verteld zodat het voor iedereen toegankelijk is.

Met het zweet op zijn voorhoofd en het geluid op z’n hardst staat André op het podium. Het publiek schreeuwt mee. Van bouwvakkers tot chirurgen, heel Nederland houdt van hem! André Hazes is op zijn top, Hij zit vol levenslust en humor! Hij heeft een goede bodyguard en de liefste vrouw ter wereld. Zij schenkt hem ook nog eens een prachtige zoon: Melvin. Maar toch... Steeds vaker is er die vreselijke spanning voor de concerten. Een spanning die slechts met alcohol kan worden bedwongen. Een spanning die alles bedreigt wat goed is.

ZWEET beschrijft het leven van André Hazes van 1977 tot 1990.

Pagina's

Reageer via FaceBook

2 - Zweet recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: MOORS MAGAZINE (link)
Zweet is de titel van het tweede deel van de stripbiografie van André Hazes. Het eerste deel heette Bloed, dus dan weet je ook hoe het laatste en derde deel zal heten. Dit tweede deel vertelt het verhaal van Hazes als hij succes begint te krijgen rond 1977. Hij blijkt eeuwig onzeker, en zet het geluid op het podium op zijn hardst om critici niet te hoeven horen. Drank wordt een steeds groter probleem, hij scheidt van zijn eerste vrouw Annie en gaat met Ellen samenwonen.

Ook dat gaat niet altijd even soepel, al heeft hij steeds meer succes en schenkt Ellen hem ook nog eens een zoon, Melvin. Maar Hazes blijkt een getormenteerde ziel met een groot alcoholprobleem en een niet altijd even aangenaam karakter.

Zelfs als je niet van de muziek van Hazes gecharmeerd bent is de strip verbazend goed, want je krijgt de levensgeschiedenis van de grootste volkszanger van de laatste halve eeuw op een mooie manier voorgeschoteld – je zit je de helft van de tijd vreselijk te ergeren aan de man, maar dat is een teken dat de scenarist en de tekenaar hun werk goed gedaan hebben. Kortom: een uitstekende strip.


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.