Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 9.63 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Aeropostale strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Aeropostale-2.jpg

Reeks Aeropostale

Auteur(s) Christophe Bec (tekst), Diogo Saïto (inkleuring), Patrick A. Dumas (tekeningen)

Genre Actie / avontuur

Pagina's 48

ISBN 9789463063432 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Aeropostale2 - Mermoz

De legendarische piloten van de Aeropostale, de Franse luchtpost.

12 mei 1930. Jean Mermoz vertrekt uit Saint-Louis in Senegal en probeert de Zuid-Atlantische Oceaan over te vliegen aan boord van het Laté 28-vliegtuig “Comte de La Vaulx”. Hij beseft nog niet dat hij een van de ergste uit zijn grootse carrière als piloot het hoofd moet bieden: een “doldrum”! Veel zeevaarders zijn doodsbang voor die enorme massa zwarte wolken die de hele oceaan bedekken. In vochtige en drukkende hitte van die storm denkt Mermoz terug aan een andere tragische belevenis waarin hij bijna stierf door de hitte: zijn gevangenschap in de Zuid-Marokkaanse woestijn door de  Overgeleverd aan de genade van de onderdrukten inzetten en vechten om te overleven.

Ook verkrijgbaar als VOORDEELPAKKET met deel 1. Kijk hier voor meer informatie. OP=OP!

Pagina's

Reageer via FaceBook

2 - Mermoz recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
In 2015 verscheen het eerste deel van de reeks Aéropostale met per album een afgerond verhaal over een legendarische piloot die voor het Franse luchtvaartbedrijf Aéropostale (1918-1933) heeft gewerkt. Na Henri Guillaumet in deel 1 serveren Patrick A. Dumas en Christophe Bec ons in deel 2 een verhaal over Jean Mermoz. In oktober is Paul Vachet aan de beurt. De albums zijn geen strikte biografieën, maar verweven wel flashbacks uit de carrières van de geportretteerde piloten terwijl ze een hachelijk avontuur meemaken.

In dit album gaat het in feite om twee avonturen. We beginnen in 1930 wanneer Jean Mermoz met zijn bemanning de Zuid-Atlantische Oceaan probeert over te steken. Ze komen daarbij in een 'doldrum' terecht. Dat is een angstaanjagend weerfenomeen waarbij enorme zwarte wolkenmassa's samenpakken en de hele oceaan bedekken. Het doet Mermoz terugdenken aan hoe hij vier jaar geleden een noodlanding moest maken in de Zuid-Marokkaanse woestijn. Met een tolk — die geen woord Frans kent — ziet hij zich gedwongen de woestijn in te trekken op zoek naar de stad Juby. Hij weet alleen niet of die stad in het noorden of het zuiden van hun gestrande vliegtuig is te vinden. Bovendien liggen Moren op de loer die graag Fransen ontvoeren om een losgeld te kunnen eisen. Dat Mermoz het overleeft, weten we wel doordat het een flashback is, maar dat belet niet dat je als lezer geen verrassingen krijgt geserveerd. Terloops komen we te weten hoe Mermoz vliegenier werd.

Een dergelijke aanpak vinden we vermakelijker om ons historische figuren te leren kennen dan een droge opsomming van iemands cv. Christophe Bec kent het klappen van de zweep en gaat in de eerste plaats voor een meeslepende vertelling. Het realisme van Patrick A. Dumas is wat uitdrukkingsloos, maar de liefhebbers van vliegtuigen zullen zeker zijn technische werk appreciëren. De scènes in de storm brengt hij overtuigend in beeld, inclusief de aansprekende cover.

DAVID STEENHUYSE --- augustus 2018


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.