Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 12.38 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Zeven-1-klein.jpg

Reeks Zeven

Auteur(s) Fabian Vehlmann (tekst), Sean Phillips (tekeningen)

Genre Diversen

Pagina's 64

ISBN 9789058852168 (hardcover)

Zeven01 - Zeven Psychopaten

Hoe vermoord je Adolf Hitler? Door iets onverwachts te doen, door zeven gekken op hem af te sturen wiens daden zo onvoorspelbaar zijn dat de Duitse geheime dienst ze niet kan voorzien. Zeven psychopaten stellen zich voor een bijna onmogelijke opgave.

Net als in de volgende boeken waarin ook illustere zeventallen zich opmaken voor een mission impossible. Dat zijn zeven dieven, zeven krijgers, zeven piraten, zeven gevangenen, zeven missionarissen en zeven yakuza's. Zeven is een serie gemaakt door zeven toptekenaars die samenwerken met zeven topscenaristen. Ze komen uit de hele wereld: Philips (Verenigde Staten), Takahashi (Japan), Critone (Italie) en Vehlmann, Chauvel, Lereculey en Morvan (Frankrijk). Een niet te missen palet van historische strips.

Pagina's

Reageer via FaceBook

01 - Zeven Psychopaten recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Kill Hitler!
1941, de Britten zitten met de handen in het haar. Die verdomde oorlog duurt nu al veel te lang. Elk goed idee dat de oorlog kan verkorten, wordt aandachtig geanalyseerd door de gezaghebbers van het Britse leger. Het S.O.E. (Special Operations Executive) is the place to be voor dwaze en gewaagde ideeën. Kolonel Thompson heeft de prijs voor originaliteit op zak wanneer hij op aanraden van een Joodse hoogleraar zeven psychopaten wil rekruteren om Hitler te vermoorden. Dankzij de radeloosheid van Winston Churchill wordt het licht op groen gezet. Elk van de zeven is op zijn manier geniaal of onverwoestbaar. De keerzijde is echter dat elke psychopaat niet voor niets een randgeval van de maatschappij is. Uiteindelijk gaan de zeven op pad. Na de nodige slachtoffers bij de vijand en in eigen rangen, lijken ze te slagen in hun missie, maar schuilt er geen addertje onder het gras?...

Zeven, een getal, een magisch cijfer. Nu ook de titel van een nieuwe conceptreeks. Fabien Vehlmann, tegenwoordig in de hitlijsten met zijn Alleen, mag het startschot geven. Hij koos een thema uit dat de fantasie zeker en vast weet te prikkelen. Misschien was de uitwerking van het verhaal in één deel wel te ambitieus. Het is nu eenmaal de beperking van een conceptreeks waarin hij slechts één one-shot kan of mag schrijven. De zeven psychopaten worden zeer kort en oppervlakkig voorgesteld waardoor hun unieke eigenschappen onvoldoende in de verf gezet worden. Vehlmann had hier makkelijk een meerdelige reeks van kunnen maken. In zeven delen misschien? Ondanks de volumebeperking slaagt hij er toch in een fris verhaal te creëren dat op de juiste momenten sleutelgebeurtenissen in de kijker zet en helemaal niet vervelend of ingewikkeld wordt. Maar zo goed als Alleen is het bijlange niet.

Het geheel wordt in beeld gebracht door Sean Phillips. Bij ons zo goed als onbekend, maar overzees des te beruchter. Deze Brit zit al 25 jaar in de comicsindustrie en is een bekende naam geworden dankzij bijdragen voor de grote Amerikaanse comicuitgeverijen Marvel, DC en Dark Horse. Nu eens als inkter, dan weer als tekenaar werkte hij er mee aan verscheidene topreeksen zoals Hellblazer, Batman en meer recent de horrorreeks Marvel Zombies. Onthoud deze laatste nog even. Phillips hanteert een hybride tekenstijl die elementen van zijn comicsverleden draagt. Toch houdt hij zich aan de Europese stripindeling. Het rijke gebruik van schaduw — typisch voor de moderne comics — en het wisselende detail in de tekeningen komen soms vreemd over. In dat opzicht lijkt zijn tekenwerk in dit verhaal op dat van Igor Kordey, bekend van onder andere De Verborgen Geschiedenis, die eveneens een comicsverleden heeft. Niet iedereen zal het lusten, beseffen we, maar bij momenten vinden we de tekeningen schilderachtig mooi en erg doeltreffend in beeld gebracht. De man weet zeker hoe hij zijn camera moet instellen om iets treffend in beeld te brengen. Hadden we daarstraks al niet Marvel Zombies vernoemd? Wel, de krijgsheer lijkt verbazingwekkend hard op een van Seans creaties uit bovenvernoemde reeks.

Silvester trakteert ons wederom op een serie vol potentieel. Fabien Vehlmann is de eerste topscenarist uit deze reeks. Alain Ayroles (Sabels en Galjoenen), Jean David Morvan (Konvooi) en David Chauvel (Cosa Nostra, Clownvisje) zijn maar enkele van de klinkende namen die nog volgen. het minste wat we kunnen zeggen over de lijst relatief onbekende tekenaars die aan het project zijn verbonden, is dat het afwisselend tekenwerk belooft op te leveren.

> JACKY CORNELIS
augustus 2007


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.