Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 9.63 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Zeven-13-Draken.jpg

Reeks Zeven

Auteur(s) Nicolas Mitric (tekst), Sylvain Guinebaud (tekeningen)

Genre Diversen

Pagina's 64

ISBN 9789463063074 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Zeven13 - Zeven Draken

Zeven is een reeks complete verhalen waarin het cijfer 7 centraal staat.

Ulydas, een jonge koning van de Drakonspacci familie, wil zijn eer terugwinnen, die hij verloren heeft door te weigeren een drakenmoordenaar te worden. Om zijn taak te volbrengen bezweert hij om de laatste zeven levende draken van deze wereld te doden. In zijn eentje maakt hij echter geen enkele kans. Maar met zes strijders aan zijn zijde gaat het misschien alsnog lukken, want zij zijn allen vastberaden om deze missie te laten slagen. Om uiteenlopende redenen, die niet allemaal zijn uitgesproken...

Pagina's

Reageer via FaceBook

13 - Zeven Draken recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: FANTASY WERELD (link)
Ulydas is de jonge koning van de Drakonspacci familie. Zijn vader is overleden omdat Ulydas weigerde een drakendoder te worden, dus is hij op een missie om zijn eer terug te winnen. Hij moet de laatste zeven draken op de wereld verslaan, alleen dan kan hij vrede hebben met de dood van zijn vader. Dit doet hij niet alleen: hij heeft hulp van zes andere krijgers die allemaal hun eigen redenen hebben om de draken te verslaan. Zal de wereld bevrijd worden van de laatste zeven draken?

Zeven draken is een avontuurlijk verhaal waarin zeven krijgers de laatste zeven draken proberen uit te schakelen. Elke krijger in het gezelschap heeft zo zijn of haar redenen om de draken uit te schakelen. Hoewel het verhaal in aanzienlijk weinig bladzijdes al volledig wordt afgesloten, barst het verhaal van de inhoud. Zo krijgt elke krijger de aandacht, maar met name Shankda (een amazone en krachtige vrouw) en Ulydas.

Het is erg knap om te zien hoe dit verhaal uiteindelijk uitpakt. Het verhaal lijkt in eerste instantie te gaan over wat gewelddadige krijgers die draken willen uitmoorden, maar de personages zijn complexer dan je denkt. Je wordt namelijk als lezer het hele verhaal op het verkeerde been gezet, waardoor het einde als een ware verrassing binnenkomt. De personages hebben verschillende kanten en weten daardoor erg realistisch over te komen. Door de ontknoping van het verhaal merk je de genialiteit van Zeven draken, waardoor deze graphic novel je zeker bij zal blijven.

Deze graphic novel is op sublieme wijze vormgegeven. De illustraties lopen goed in elkaar over en elke pagina ziet er qua opmaak anders uit. Het verhaal is een grote ontdekkingsreis, waardoor je vele plekken kan aanschouwen. Zo zijn er steden waar de krijgers kunnen uitrusten, maar in het verhaal kom je ook oceanen, vulkanen en gebergtes tegen. Elke omgeving heeft veel detail en de ongerepte natuur is een verademing om te zien.

Daarbij zijn de draken erg grotesk en weten ze indrukwekkende uiterlijke kenmerken te tonen. De draken verschillen enorm van elkaar, zodat je telkens nieuwe wezens tegen kan komen in het verhaal. Een draak die zich schuilhoudt in de zee, een draak die het ijsgebergte onveilig maakt of een draak die een vulkaan bewaakt, de verscheidenheid in de draken is verbazingwekkend. De draken hebben een imponerende schoonheid waar je als fantasyliefhebber enorm van kan genieten. Het kleurgebruik past zich telkens aan op de omgeving en de draak die aan bod komt, zodat het totaalplaatje erg aangenaam is om te zien.

Conclusie
Zeven draken is een graphic novel waar veel meer in schuilt dan je in eerste instantie denkt. De personages zijn gedetailleerd, de draken en de locaties zien er schitterend uit en de ontknoping weet het verhaal op originele wijze af te sluiten. Deze graphic novel laat zowel de legendarische kracht als de breekbaarheid van draken zien, wat een onvergetelijk indruk op je achter zal laten. Zeven draken is een meesterwerk en is enorm aan te raden voor mensen die een epische graphic novel willen lezen waarin de strijd op wonderbaarlijke wijze losbarst.

* * * * 1/2 (4,5 sterren)

SAMENVATTING
Zeven draken is een graphic novel waar veel meer in schuilt dan je in eerste instantie denkt. De personages zijn gedetailleerd, de draken en de locaties zien er schitterend uit en de ontknoping weet het verhaal op originele wijze af te sluiten. Deze graphic novel laat zowel de legendarische kracht als de breekbaarheid van draken zien, wat een onvergetelijk indruk op je achter zal laten. Zeven draken is een meesterwerk en is enorm aan te raden voor mensen die een epische graphic novel willen lezen waarin de strijd op wonderbaarlijke wijze losbarst.

Joost Zuijderduijn

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
Verrassend.. ja, dat was het voor mij wel. Een groep mensen die tegen draken vechten, dat hebben we al gezien, maar toch weet deze me te verrassen en dat op een aangename manier. Zeven krijgers hebben een appeltje te schillen met zeven draken. Deze draken zijn ook de laatsten ter wereld, maar lijken over een slecht karakter te beschikken waardoor ze bestreden dienen te worden. Met andere woorden het is een klassiek goed tegen slecht-gevecht. Maar langzaam aan kruipen er elementen binnen die raar lijken en niet echt volledig passen in dat verhaal. Echter je leeft dan al zo mee met de groep, dat je ze toedekt met de mantel der liefde. Doch er komt altijd wel een punt, waar dat niet meer gaat en dat wordt hier meesterlijk verschoven naar achter, zodat de verrassing lang achter de hand wordt gehouden. En alhoewel je het dus eigenlijk al wel wist.. of toch op zijn minst aanvoelde dat er iets niet klopte, verwacht je het toch ook weer niet zo erg.

Dit steekt dus goed in elkaar en wordt meesterlijk opgebouwd. Het is wel eens leuk om op de verkeerde voet gezet te worden en het grote onthulmoment effectief pas op het einde te hebben. Een zeer geslaagde opzet! Daarnaast hebben de tekeningen me ook bekoord. Actief en bruisend is de indruk die ze me geven. Dit door de dynamische weergave van de gevechten en het reizen, maar ook door de bladschikking die dikwijls wisselt, gewoon overboord gesmeten wordt of dan weer eens strak ingedeeld is. Telkens passend met het verloop van het verhaal, maar uiterst flexibel ingezet. Gecombineerd met de lichtjes uitvergrote gezichtsuitdrukkingen, zorgen er voor dat de vaart er in gehouden wordt en dat de tekeningen desalniettemin een belangrijk deel van het verhaal brengen.

In het kort: een uiterst geslaagd deel van Zeven, cyclus 2.


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.