Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.77 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Zeven-12-Pistoleros.jpg

Reeks Zeven

Auteur(s) Antonio Sarchione (tekeningen), Bastien Ayaya (tekst), David Chauvel (tekst)

Genre Diversen

Pagina's 64

ISBN 9789463062503 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Zeven12 - Zeven Pistoleros

Zeven is een reeks complete verhalen waarin het cijfer 7 centraal staat.

Texas, 1899. Zeven scherpschutters, ware levende legendes, genieten van hun rust in de buurt van de Mexicaanse grens. Helaas voor hen, besluiten vanuit de oostkust ‘s lands grootste industriëlen een prijs op hun hoofd te zetten. Hun strategie: alle bandieten en desperado’s die de streek telt, tegen de zeven pistoleros op te zetten, zodat ze elkaar afslachten.

Pagina's

Reageer via FaceBook

12 - Zeven Pistoleros recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: Enola.be (link)
Zeven pistoleros, en dat is het mooie aan deze reeks, tapt uit een volledig ander vaatje. Deze strip kan je beschouwen als een ode aan de spaghettiwestern uit de jaren zeventig. Dat de auteur zelf Italiaan is, zal er niet vreemd aan zijn. Zeven scherpschutters, ware levende legendes, genieten van hun rust in de buurt van de Mexicaanse grens. Helaas voor hen, besluiten vanuit de oostkust enkele grote industriëlen die het gespuis weg willen uit hun regio’s een prijs op hun hoofd te zetten. Ze bedenken daarvoor een ingenieuze strategie. Ze besluiten alle bandieten en desperado’s die de streek telt tegen de zeven pistoleros op te zetten, zodat ze elkaar afslachten. Wat volgt, is een aaneenschakeling van geweld, antihelden die helden worden en vice versa. De apotheose is een gevecht van zeven tegen honderden met ook hier een onverwacht einde.

Dit deel leest iets vlotter dan het vorige. De tekenstijl doet denken aan strips als Blueberry en Comanche en het verhaal als een getekende Tarantino-versie van een western. Wat Tarantino al zelf aan het zilveren doek had toevertrouwd. Het is in elk geval amusement troef met deze Zeven pistoleros. Benieuwd of ze voor het volgende deel het Franse negende deel gaan uitgeven ( Zeven schipbreukelingen) of verder gaan in de reeks met het Franse dertiende deel (Zeven dwergen). De reeks blijft in elk geval zijn bestaansredenen hebben. Ook in de Nederlandse vertaling.

Externe recensie, bron: STRIPINFO.be (link)
Een pistolero, een andere naam voor mannen die zaken beslechten met behulp van hun pistolen en geweren. Echter dit woord kon in het Wilde Westen van toepassing zijn op zowel de gangsters als de mannen met een badge. De enige voorwaarde om een pistolero te zijn, was immers om het vuurwapen te hanteren, niet meer, niet minder. Bijgevolg kan dit verhaal nog alle kanten uitgaan met zo'n titel.

Ken je de uitdrukking 'Als twee honden vechten om een been, loopt de derde er mee heen'? Dat is wat hier gebeurt. Een hele grote hoop criminelen neemt het op tegen 7 bekende en beruchte pistoleros. En dat allemaal omdat er iemand een pak geld uitlooft als de 7 overwonnen worden. Maar de kern van de zaak is natuurlijk: wie zit hier achter en waarom? Welk vuil spel wordt hier gespeeld? Volg het geld en je zal ontdekken.

Meestal zie je zulk een schaakspel in de politiek of spionage, maar hier is het economisch gedreven. Hoe ver wil je gaan om rijk te worden? Dat blijkt voor een grote hoop mensen heel ver te zijn. Het spel wordt dan ook vakkundig opgezet en gespeeld ... de overwinnaar ligt al vast of toch niet? Het verhaal start vanuit dit origineel standpunt, beloont ons met actie en nog meer actie om dan alsnog een stapje verder te gaan en nog eens actie te brengen. Vervelen is moeilijk met dit verhaal.

Dit is een tekenstijl die de snelheid van de opeenvolgende golven van geweld er in houdt. De voorgrond is mooi gedetailleerd en concentreert zich op de menselijke figuren, hun gelaatsuitdrukkingen en lichaamshoudingen. De achtergrond wordt al vlug vereenvoudigd weergegeven. Deze combinatie zorgt er voor dat het verhaal eenvoudig en snel te lezen valt en het ritme er, zoals gezegd, ingehouden wordt.

In het kort: degelijk deel in de zeven-reeks

- witam

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Zeven Pistoleros deed ons dan weer denken aan The Magnificent Seven. De Italiaanse tekenaar Antonio Sarchone verstopt zijn voorkeur voor spaghettiwesterns allerminst en voert lookalikes op van Lee Van Cleef, Clint Eastwood en Franco Nero uit de films van zijn landgenoten Sergio Leone en Sergio Corbucci. Dit is een heerlijk zot album waarin enkele vooruitstrevende en puissant rijkke Amerikanen aan het einde van de negentiende eeuw komaf willen maken met het "oude Wilde Westen". Ze willen Texas ontdoen van bandietenbendes die nog niet begrepen hebben dat hun tijd voorbij is. In hun ogen kunnen militairen hen niet helpen, maar op voorspraak van een journalist kan een groep legendarische pistoolhelden misschien wel voor de Endlösung zorgen. Binnen de korste keren vallen er bij hopen lijken in Texas en er wordt niet gekeken op een kogel of een bom meer of minder. Maar laten die Texaanse relikwieën zich zomaar uitroeien?

Sarchione heeft al meermaals meegewerkt aan conceptseries (Casus, De 7 Wonderen). Hij is een goede soldaat in het realistische genre, maar we zien hem eerstkomend nog niet promoveren tot een officier die een eigen reeks kan dragen. Bastien Ayala debuteert als stripscenarist, maar hij kreeg de hulp van David Chauvel. Wie wat heeft bijgedragen, is een vraag waar we niet per se het antwoord op hoeven te weten, maar de vruchtbare samenwerking levert een tof album op met enkele goed gevonden, komische scènes. Na enkele mindere delen in de reeks, is dit de vonk die ons weer doet overslaan om aandachtig de volgende albums te blijven volgen.

DAVID STEENHUYSE --- juli 2017


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.