Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.77 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Zeven-11-Detectives.jpg

Reeks Zeven

Auteur(s) Eric Canete (tekeningen), Herik Hanna (tekst)

Genre Diversen

Pagina's 64

ISBN 9789463062497 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Zeven11 - Zeven Detectives

Zeven is een reeks complete verhalen waarin het cijfer 7 centraal staat.

Londen, 1920. Een reeks gruwelijke moorden teistert de stad. Met elk nieuw slachtoffer vindt de Scotland Yard niet ver van het lichaam een lijst met zeven namen: de namen van de zeven grootste en beroemdste detectives ter wereld, die worden uitgenodigd om zich moordenaar zelf. Ondanks de door iedereen gedeelde scepsis over de dreigementen van de misdadiger stemmen zij in de macabere uitdaging aan te nemen.

Pagina's

Reageer via FaceBook

11 - Zeven Detectives recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: Enola.be (link)
In Zeven detectives is het getal zeven meer dan prominent aanwezig. Een seriemoordenaar begaat telkens op de zevende dag van de week een moord op een persoon met een achternaam van zeven letters. Als je de plaatsen delict op de kaart van Londen verbindt, vormen ze een zeven. Vervolgens daagt de snoodaard de zeven meest legendarische detectives vanuit verschillende continenten uit om hem te ontmaskeren. Wat volgt, is een soort wedstrijd tussen de verschillende bollebozen waarbij ze steeds op het verkeerde been worden gezet.

De verteller, een kloon van dr. Watson, gebruikt ook de dagboektechniek om de plot aan elkaar te houden. Jammer genoeg hebben de auteurs beslist om dit ook figuratief weer te geven waardoor de strip geregeld onderbroken wordt door een volledige tekstpagina. Dit werkt als een ABS-systeem op een natte weg. De zeven detectives zijn allemaal gebaseerd op beroemde speurders uit de literatuur en ook dit werkt afremmend, want je beschouwt het personage als het personage waar het van afgeleid werd, maar zit toch met een andere naam en enkele andere trekjes. Ze hadden beter de “echte” detectives gebruikt, maar waarschijnlijk zit daar een royalty-addertje onder het uitgeversgras. Het verhaal zit wel knap in elkaar met een verrassend einde en een nog verrassendere epiloog. Er werd duchtig geput uit de film Seven en enkele Sherlock-films voor de modi operandi, maar het wordt zo knap in beeld gebracht dat je dit met genoegen vergeeft. Knap zijn ook de uitgewerkte karakterkoppen in al even prachtige victoriaanse decors. Er is werk van gemaakt.

Externe recensie, bron: STRIPINFO.be (link)
De zeven-reeks bestaat eigenlijk uit losse verhalen die ergens iets met 7 te maken hebben. Ook in deze tweede ronde van deze reeks wordt dat concept behouden. Echter het nummer 7 is deze keer wel heel extreem aanwezig.

Dit verhaal gaat over een seriemoordenaar die op de zevende dag van de week telkens een moord begaat. De persoon die hij doodt, heeft een achternaam van 7 letters en de locaties van de moorden liggen op een lijn van een virtuele 7 in Londen. Hij daagt daarenboven 7 bekende detectives uit om te ontdekken wie hij is. Het is dus al 7 wat de klok slaagt. De detectives hebben wel al vlug door dat 7 een rol speelt, maar het duurt toch even voor ze grip beginnen te krijgen op het verhaal. En dan blijkt alles toch verkeerd te zijn..

Dit verhaal voelt een beetje Sherlock Holmes-achtig aan, alleen met meer onderzoekers. Maar de verslavende middelen, het roken, het tijdsperk, de manier dat de politie optreedt, de dokter,.. het is heel gelijkaardig. Ook de deducties en de zoektocht voor bewijzen komen terug, maar hoe gelijklopend het ook mag zijn er is wel één groot verschil dat het verhaal helemaal omdraait. Echter om dat te weten dien je het zelf te lezen. Het venijn zit in de staart.

Naast de ultieme verrassing lees je dit ook voor zijn charmante tekeningen. Ik bedoel daarmee, die stijve doch nette kledij en prachtige interieurs in de herenhuizen, ze stralen een zekere je-ne-sais-quoi uit dat aantrekt. Hier wordt dat nog aangevuld met overdreven trekjes in bijvoorbeeld haar- en snorstijl waardoor iedereen wel een karakterkop krijgt. Het spreekt aan en laat het verhaal des te meer tot leven komen.

In het kort: een geslaagd deel in de zeven-reeks.

- witam

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Sinds 2013 waren er geen albums meer verschenen van de conceptserie Zeven. Ondertussen telt de Franse reeks 21 albums, zijnde drie complete cyclussen van zeven afgeronde verhalen die respectievelijk in 2007-2009, 2011-2012 en 2015-2017 verschenen. Silvester heeft de delen 11 en 12 omgewisseld met de Franse delen 13 en 14, maar we vinden het al lang goed dat de reeks weer wordt opgepikt. Volgens het concept van collectiedirecteur David Chauvel delen telkens zeven specifieke personages de hoofdrol. In de delen 11 en 12 zijn dat zeven detectives en zeven pistoleros. En zo kan elk denkbaar genre aan bod komen in de albums.

Als recensent hebben we de onhebbelijke gewoonte om uit te pakken met ons referentiekader en vergelijkingen te maken met andere strips, films of andere vormen van cultuur waar we maar een gelijkenis met het te bespreken album in zien. In Zeven Detectives worden zeven topdetectives samengebracht uit Engeland, Frankrijk, de Verenigde Staten en Zwitserland en dat deed ons denken aan de filmkomedie Murder by Death (1976) maar dan zonder de humor. Nu goed, gastheer Ernest Patissôn heeft zijn collega's uitgenodigd om de toedracht achter een ogenschijnlijke zelfmoord op te lossen. De naakte man die zich had opgehangen kreeg een bericht met een namenlijst: alle zeven opgetrommelde detectives en het cijfer 7. Bij die moord bleef het niet, want ook bij twee andere, gruwelijk omgebrachte mensen kwam een briefje voor met het cijfer 7 op. Het is nu aan de zeven detectives om de zaak op te lossen teneinde niet zelf het slachtoffer te worden. Er speelt wat competitie mee tussen de Britten en de buitenlanders, maar ze werken vrij goed samen.

Scenarist Herik Hanna, die ook meewerkte aan de conceptseries Casus en WW 2.2, vertelt het als een neergeschreven bekentenis en getuigenis. Het vervelende is dat er enkele pagina's worden opgeofferd aan paginagrote uittreksels uit zijn geschreven pagina's en daar vielen we tot twee keer toe bij in slaap (dat is te vergeven, want we hebben ons de laatste week uit de naad gewerkt om de vele updates online te krijgen). Op het einde is er meer tekst te zien dan tekeningen en dat deed ons dan weer denken aan de ellenlange whodunit-uitleg van Maurice Tillieux' Felix-verhalen om het verhaal af te ronden. Dat is echt niet meer van deze tijd.

De toon van de vertelling en de eigenzinnige tekeningen van Eric Canete (comictekenaar van onder andere The Amazing Spider-Man, Iron Man, Rocketeer Adventures, Thunderbolts), waar niet iedereen van zal houden, geven er toch nog een sprankel aan die het album pretig leesbaar maken.

Na enkele mindere delen in de reeks, is dit de vonk die ons weer doet overslaan om aandachtig de volgende albums te blijven volgen.

DAVID STEENHUYSE --- juli 2017


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.