Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.77 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Wonderball strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Wonderball-4.jpg

Reeks Wonderball

Auteur(s) Colin Wilson (tekeningen), Fred Duval (tekst), Jean-Paul Fernandez (inkleuring), Jean-Pierre Pécau (tekst)

Genre Actie / avontuur

Pagina's 56

ISBN 9789463062275 (softcover)
9789463062268 (hardcover)

Prijs € 7,95 (softcover)
€ 16,95 (hardcover)

Prijs: € 7,95 (Softcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Wonderball4 - De fotograaf

Wonder probeert te achterhalen wat er met hem is gebeurd in zijn kindertijd. Zijn zoektocht wordt steeds intenser. Eén man schijnt een sleutelrol te spelen in het geheim van Wonders jeugd: de ongrijpbare Alan Smithee. De band tussen deze legendarische filmerfotograaf en de Alpha’s, moorddadige vechtmachines, wordt steeds duidelijker. Dankzij de aanwijzingen van het Spook weet Wonder uiteindelijk Smithee te arresteren voor een uitgebreid verhoor...

Wonderball, getekend door Colin Wilson (De jonge jaren van Blueberry, Uur U), is een reeks van vijf delen.

De softcover verschijnt eind oktober, maar is nu al te bestellen.

Pagina's

Reageer via FaceBook

4 - De fotograaf recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
Zoals al verteld bij het vorige deel is dit een reeks dat steeds beter wordt en dat vooral door de kracht van het mysterie dat opgezet is. We weten dat de weeshuizen massa-moordenaars gecreëerd hebben. Moordenaars in dienst van het Collegium Occulta, ogenschijnlijk onderdeel van de katholieke kerk, en waarbij de wezen vroeg of laat doorslaan en volledig opgaan in willekeurige moorden. Of toch niet zo willekeurig? Ook de hoofdrolspeler is één van de wezen, maar hij is geen moordenaar geworden.. nog niet? Hij is een inspecteur die juist op zoek is naar het verhaal achter een aantal massa-moorden, zeker daar hij al vlug opgemerkt heeft dat het niet zo at random gebeurde als het op eerste zicht leek. Maar net door zijn zoektocht wordt hij terug in de klauwen van het Collegium Occulta gesleept.

Je voelt de oplossing nu wel heel dichtbij komen. Je riekt het en de oplossing ligt op de tip van je tong, maar je hebt toch nog net niet al de benodigde puzzelstukken om het beeld te zien. Maar de opbouw van de vier delen tot nu toe was zeer mooi in balans, nooit te veel info zodat het al duidelijk zou zijn maar ook niet te weinig zodat je zou kunnen gaan denken dat er een deel nutteloos was in het verhaal. Integendeel, het bouwt gestaag verder en er worden altijd net genoeg interessante elementen getoond om meer te willen weten. Het vijfde en laatste deel zal het verlossend antwoord brengen en toegegeven dat beslist meestal of de reeks een heel goede reeks zal worden of een net-niet-verhaal. Maar de delen tot nu toe beloven alleszins veel goeds.

Zoals de cover ook al toont, wordt er hier veel gewerkt met zwarte vlakken als schaduw. Hierdoor krijgt dit verhaal een extra duister, ja misschien zelfs sinister sfeertje, maar dat werkt heel goed samen met het verhaal.

In het kort: op het puntje van mijn stoel voor het laatste deel!

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Uit de duizend
De auteurs van deze seriemoordenaarsthriller wisten ons onlangs nog te amuseren met het tiende deel van de conceptreeks UUR U. Met Wonderball beleven ze even veel pret om ons onder te dompelen in een grauwe, sinistere en onderkoelde wereld waarin het hoofdpersonage, inspecter Spadaccini alias Wonderball, in zijn eigen verleden moet graven om een bizarre reeks moorden op te helderen. Dan hebben we het niet over een opgelopen trauma, maar over een grootser opgezet complot waarin Spadaccini een onvrijwillig radertje is. In dit voorlaatste album (hoewel het nog geen uitgemaakte zaak is wat er na het volgende album zal gebeuren) maken we kennis met een fotograaf-filmer die uit alle mogelijke smeerlapperij die op film kan vastgelegd worden, kiest voor snuff movies. Maar hij wordt gevat. Ook hij heeft te maken met een programma om supersoldaten te kweken en hij probeert tijdens zijn ondervraging door te dringen bij Wonderball, want hij kent zijn verleden.

We blijven erbij dat Wonderball tot het beste schrijfwerk van het duo Jean-Pierre Pécau en Fred Duval hoort. Voeg daar nog het talent van Colin Wilson aan toe om met heftige zwart-witcontrasten, een zwierige lijnvoering en een beheerste, maar gevarieerde découpage sfeer te scheppen en de spanning op te drijven. Dat alles samen levert een trhiller uit de duizend op.

DAVID STEENHUYSE --- oktober 2017


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.