Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.77 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Wonderball strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Wonderball-3.jpg

Reeks Wonderball

Auteur(s) Colin Wilson (tekeningen), Fred Duval (tekst), Jean-Paul Fernandez (inkleuring), Jean-Pierre Pécau (tekst)

Genre Actie / avontuur

Pagina's 56

ISBN 9789463061988 (softcover)
9789463061971 (hardcover)

Prijs € 7,95 (softcover)
€ 16,95 (hardcover)

Prijs: € 7,95 (Softcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Wonderball3 - De sheriff

Wonderball volgt de sporen die gezaaid zijn door het Spook, en komt terecht in Utah. Daar doorzoekt hij de archieven van een filmproductiemaatschappij die gespecialiseerd is in het maken van films met een subliminale boodschap. Op zijn weg komt hij de Sheriff tegen, een psychotische moordenaar met een opdracht van het verborgen genootschap Collegium Occulta: pak Wonderball!

Wonderball, getekend door Colin Wilson (De jonge jaren van Blueberry), is een reeks van vijf delen.

Pagina's

Reageer via FaceBook

3 - De sheriff recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK (link)
Volleerd regisseur
"9 doden, 9 seconden. 1 moordenaar." Met die korte premisse ging de reeks vorig jaar van start in vertaling. We waren meteen verkocht, hoewel we wat reserves hadden bij een bepaalde samenzweerdersintrige die nog alle kanten kon opgaan. Nog steeds trouwens, want de ware toedracht over bijen ontgaat ons nog. De koers die in deel 3, De Sheriff, vanaf de tweede helft van het album wordt gekozen, is echter die van een resolute seriemoordenaarsthriller. Dankzij een ijzingwekkende en lange tekstloze scène zit je op het puntje van je stoel waar je nog net niet van glijdt. Misschien is dit wel van het beste dat Jean-Pierre Pécau en/of Fred Duval hebben geschreven.

Het is ons nog niet duidelijk of de reeks nu in vijf of zes delen zal verteld worden. In interviews lieten de auteurs uitschijnen het ook nog niet te weten, afhankelijk van de verkoop allicht. Tekenaar Colin Wilson is alleszins dolenthousiast en hij hoopt dat Wonderball na deze eerste cyclus een langlopend leven is beschoren. Dat moeten we nog afwachten, maar zijn enthousiasme is overduidelijk bij het lezen van de albums. Als een volleerd regisseur houdt hij de touwtjes strak in handen om met beheerste bladschikkingen klaarheid te scheppen. Het opdrijven van de spanning past hij toe in het gebruik van close-ups en andere cameratrucjes. De tekstloze scène is een masterclass in spanningsopbouw, een wijze les voor elke stripmaker. Als lezer kan je er maar wel bij varen.

DAVID STEENHUYSE
--- februari 2017

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
Ondanks dat we al een hoop puzzelstukken gevonden hebben, is het totaal plaatje toch nog niet helemaal duidelijk. Wat weten we wel? De weeshuizen hebben moordenaars opgeleid en dat op een bijzondere manier. Ze werden subliminaal, psychologisch en psychisch klaargestoomd om perfecte moordenaars te worden. En de juiste pil of spuit hielp daarbij. Echter bij vele van deze wezen sloegen na een tijd de knoppen door en dan werden ze plotseling (en ongewenst voor hun opdrachtgevers) massa-moordenaars. Maar ook de detective, bijgenaamd Wonderball, die dit verhaal tracht op te helderen is één van de wezen. Is hij ook geprogrammeerd om een moordenaar te worden?

Ondertussen zien we ook al aan de Latijnse namen, de aanwezigheid van priesters en het feit dat er een geheime genootschap in het spel is, de hand van de katholieke kerk. Zijn zij de organisatie die de touwtjes van deze massa-moordenaars in handen hebben? En wat is dan hun uiteindelijk doel? Tja, zoals gezegd, we hebben al behoorlijk wat puzzelstukken, maar enkele cruciale stukken ontbreken nog.

Ik moet zeggen, dit is een verhaal dat me langzaam aan overtuigd heeft. Het eerste deel was een beetje van niet slecht maar ook niet goed, het tweede deel kreeg me al meer meegesleept in het verhaal en bij dit derde deel zit ik er volledig in mee. Ik wil het antwoord weten op de voorgaande vragen.. dit mysterie knaagt en ik wil de oplossing kennen en liefst zo vlug mogelijk.

De tekeningen zijn behoorlijk gedetailleerd zonder gebruik te maken van een rauwe, krasserige stijl.. dus eerder Europees. Maar de zwarte schaduw in volle vlakken geeft het toch wel weer een Amerikaans toetsje, zonder te vervallen in van die typische, duistere tekeningen. Een combinatie dat werkt voor dit verhaal.

In het kort: intrigerend verhaal, dat nu op dreef is gekomen.

- witam


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.