Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 9.63 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Wollodrin-8.jpg

Reeks Wollodrïn

Auteur(s) David Chauvel (tekst), Jérôme Lereculey (tekeningen), Lou (inkleuring)

Genre Fantasy

Pagina's 64

ISBN 978 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Wollodrïn08 - Het vuur van Wffnir 2

Elfen, dwergen, orks, mensen en draken... Hun paden kruisen elkaar uiteindelijk allemaal. Ontmoetingen, een geboorte, een verrijzenis, verschillende lotsbestemmingen die met elkaar botsen en verstrengeld raken, en leiden naar een wonderlijk einde...

W´nhbor heeft eindelijk de draak Wffn´r gevonden, maar die ontmoeting neemt een onverwachte wending. Binnenkort zullen beiden het pad kruisen van de dwerg Trid´k en de elf Haffanenů En terwijl, ver daarvandaan, Onimaku het leven schenkt aan het kind van Hazngar de ork, vertelt een uit de doden herrezen heks aan de vier helden dat de oude krachten die ze hebben ontvangen geen toeval zijn, maar voorbode van een grootse lotsbestemming.

Dit is het tweede deel van het vierde tweeluik. Wollodr´n is een reeks van tien delen.

Pagina's

Reageer via FaceBook

08 - Het vuur van Wffnir 2 recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Aardig portfolio

Terwijl deel 9, het eerste deel van het laatste tweeluik, al is aangekondigd in het Frans gaf Silvester kort na elkaar de twee delen uit van het vierde tweeluik met de titel Het Vuur van Wffn´r. Dat vuur is afkomstig van de draak Wffn´r, hoewel diens ware gedaante een bescheidener omvang kent. De jonge Orc-krijger W´nhbor krijgt daar weldra mee te maken als hij op krijgstocht, als onderdeel van zijn initiatie, naar naburige clans moet gaan bakkeleien. Zijn zus, die hem ook nadrukkelijk bemoedert sinds het heengaan van hun echte moeder, moet met haar broer en de andere krijgers mee. Dat vindt ze zelf helemaal niet erg, haar broer daarentegen... De eerste confrontatie met de draak wekt oude jeugdtrauma's op, maar er schuilt een nog groter gevaar in de kloof van DraŰhr (ja, David Chauvel strooit kwistig met umlauten in deze fantasystrip) die naar de vlakte der duizend doden leidt. Wanneer de krijgers de kloof betreden, gaan de poppen aan het dansen en valt je mond open van verbazing. En dat is dan nog maar het eerste deel van het tweeluik. In het vervolg komen vroegere personages terug.

We kunnen ons best inleven met seuterige elfen, norse dwergen of ander fantasygebroed. Met orcs hebben we dat over het algemeen wat minder. Maar hier slaagt Chauvel er toch in om de emoties van de personages geloofwaardig te laten overkomen, zelfs met hoektanden die ver uit hun bek steken. Hij wordt daarbij geholpen door JÚr˘me Lereculey die intussen een aardig portfolio aan straffe strips bij elkaar heeft getekend. We hebben hem nog nooit betrapt er de kantjes vanaf te lopen. Een volgend project tekent hij op scenario van Yann voor uitgeverij Dupuis. Het is pas in 2019 te verwachten, na het vijfde en laatste tweeluik van Wollodr´n.

DAVID STEENHUYSE --- december 2017


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.