Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.77 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Wollodrin-6.jpg

Reeks Wollodrïn

Auteur(s) David Chauvel (tekst), Jérôme Lereculey (tekeningen), Lou (inkleuring)

Genre Fantasy

Pagina's 56

ISBN 9789463061469 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Wollodrïn6 - Hij die slaapt 2

Helemaal alleen in de diepten van het verboden koninkrijk wekte Tridīk "hij die slaapt", een jonge, woeste elfenkrijger zonder geheugen. Nadat hij hem bijstond om de geesten van de dwergenkrijgers te verslaan, wil Tridīk hem nu ook helpen zijn geheugen terug te vinden. Door het lot onafscheidelijk met elkaar verbonden, trekken ze samen op weg naar het land der elfen.

Dit is het tweede deel van het tweeluik. Wollodrīn is een reeks van tien delen.

Pagina's

Reageer via FaceBook

6 - Hij die slaapt 2 recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: SIGGE STRIPT (link)
De jonge dwerg Tridīk heeft een elf ontwaakt en de handschoen van Bhaälzec tot leven gewekt. Samen gaan ze op zoek naar de elfen, om de slepende conlficten tussen elfen en dwergen te beëindigen. Maar dat blijkt nog niet zo makkelijk te zijn.

In de eerste vier delen zagen we al dat de verhoudingen tussen elfen, dwergen en orken (om vage redenen steevast orcs genoemd) in Wollodrīn anders zijn dan in de meeste fantasy. Orken zijn er over het algemeen om genocide op te plegen en er geen traan om te laten, maar dat ligt hier toch duidelijk anders. Dat alleen al maakt de serie in mijn ogen de moeite waard. Ook in dit verhaal–dat overigens opnieuw vier delen zal beslaan, ondanks de optimistische ‘2 uit 2’ vermelding op het omslag–wordt weer lustig getornd aan de klassieke rollenpatronen.

Wollodrīn blijft een ijzersterke reeks en is verplichte kost voor liefhebbers van klassieke fantasy. Dat een en ander opnieuw fantastisch in beeld gebracht wordt door Jérôme Leréculey is natuurlijk ook niet vervelend.

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
Enkele maanden na het vorige deel kunnen we al het einde van dit tweeluik in onze handen houden. We hadden de jonge dwerg Tridīk en de jonge elf Haffanen op een cruciaal moment achtergelaten in de grot. Ze waren net ontdekt door de groep dwergen die op zoek waren naar Tridīk. Slechts door de tussenkomst van Tridīk en zijn pas ontdekte magische eigenschap kon hij Haffanen redden.

Tridīk blijkt de langverwachte erfgenaam van de legendarische dwerg Bhaälzec te zijn, daardoor kan Tridīk op belangrijke momenten zijn ontbrekende hand laten verschijnen om zo bijvoorbeeld nog een rotspunt vast te grijpen alvorens in de diepte te vallen of een bijl vast te houden om mee te vechten.

Tridīk en Haffanen krijgen de taak om op zoek te gaan naar de verdwenen elfen om zo de vrede tussen de twee volkeren weer vast te leggen. Deze queeste lijkt al vlug op het beroemde boek van Tolkien. Een klein groepje (hier slechts twee personen) trekt door een indrukwekkend landschap om een belangrijke taak te vervullen, als er dan ook nog wat orcs en een reuzenspin op het toneel verschijnen is de gelijkenis compleet!

Maar scenarist David Chauvel doet meer dan een doorslagje maken van “in de ban van de ring”. Hij bouwt de relatie tussen de jonge dwerg en de jonge elf zorgvuldig op door te wijzen op de verschillen in opvoeding. Zo worden elfen bij hun ouders weggenomen om bestand te zijn tegen gevoelens. Als Haffanen een jonge orc dood omdat het eenmaal nu ook een orc is stuit dit op heftig protest bij de gevoelige Tridīk .

Net als je denkt met een rechtlijnig verhaaltje te maken te hebben dat aan het doodbloeden is geeft Chauvel een geweldige twist aan het verhaal dat het toch weer spanend en origineel maakt! Dit alles wordt opgesmukt met de fantastische tekeningen en paginaopbouw van Jérôme Lereculey! Zo krijg je een fantasy tweeluik om duimen en vingers bij af te likken! En het beste komt nog want een volgend tweeluik is al aangekondigd!

- beus

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK (link)
Fenomenale grandeur
Hoewel Wollodrīn een onversneden fantasyreeks is, ontwaarden we in vorige delen toch ook referenties naar andere genres. Het eerste deel van het tweede tweeluik had de allures van een western (in het bijzonder de film Stagecoach) terwijl het vervolg een radicale zombiestrip was. Het derde tweeluik is weer meer de fantasybeginselen toegedaan en plooit zich braaf naar het immense voorbeeld van The Lord of the Rings, temeer omdat de strijd tussen elfen en dwergen en hoe het tussen die twee volkeren foutliep wordt aangesneden. Ook in Hij die Slaapt werken een elf, die zijn geheugen verloor, en de jonge dwerg Tridīk, die zo nodig een zeldzame bloem aan zijn geliefde wil schenken, uit dankbaarheid voor elkaars hulp samen. De dwerg wordt ingehaald door zijn vader en zijn krijgers die de vermiste jongen terug wilden vinden. Ondertussen ontdekte Tridīk een bijzondere kracht die zowel voor zijn volk als voor de elfen van een onschatbare waarde is.

Elfen, dwergen, orcs, een reuzespin,... We mogen het nu ook niet te veel met Tolkiens nalatenschap vergelijken. David Chauvel speelt de relatie tussen de overgevoelige Tridīk en de gevoelloze Haffanen heel goed uit. In diverse scčnes waarin beide karakters botsen, levert dat dikwijls een glimlach op je smoel op.

Chauvels beheerst de technieken om zelfs op automatische piloot met straffe intriges te komen. Maar dan het tekenwerk... Dat blijft toch van een fenomenale grandeur. Jérôme Lereculey besteedt bijzonder zoveel zorg aan de uitwerking van zijn personages, hoe ze eruit zien, hoe ze gekleed zijn, hoe ze zich gedragen en dat allemaal in decors waarbij we je opdragen om daar toch wat langer bij stil te staan dan je doorgaans doet. Laat ons een lijstje opstellen met de beste realistische striptekenaars van de eenentwintigste eeuw en Lereculey zetten we daar met stip op. We kunnen ons geen striplandschap meer voorstellen zonder de bijdrage van de onlangs 47 jaar geworden Bretoense tekenaar, hoewel zijn andere, ondertussen afgeronde reeks Golias ons (meer door het scenario) enigszins tegenviel. Wollodrīn is na zijn Keltische epos Arthur zijn voorlopige orgelpunt. Maar hij heeft vast nog veel meer en grootsere dingen in zijn mars. Afwachten maar. In elk geval krijgt hij mooi de hulp van inkleurster Lou die met een bedachtzaam, rustig kleurenpalet en overwegend veel natuurtinten er mee voor zorgt dat Wollodrīn een toonbeeld in het fantasygenre is geworden.

Een vierde tweeluik staat al op stapel. In juli 2016 verscheen alvast het Franse deel 7.

DAVID STEENHUYSE --- januari 2017


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.