Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 9.50 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Super Kaka strips

  • 1 - Een nieuw schooljaar
   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Super-Kaka-1.jpg

Reeks Super Kaka

Auteur(s) Davy Mourier (tekst), Stan Silas (tekeningen), Valérie Sierro (inkleuring)

Genre Jeugd

Pagina's 48

ISBN 9789463063555 (softcover)

Prijs € 6,95 (softcover)

Prijs: € 6,95 (Softcover)

Super Kaka1 - Een nieuw schooljaar

Ontdek de fantastische avonturen van een jongen en zijn onwaarschijnlijke droom: een kleine kaka die, vreemd genoeg, naar aardbeien ruikt. Samen gaan ze de wereld redden! Tenminste, dat willen ze toch proberen!

Bij de Imagi-school worden alleen de meest getalenteerde kinderen toegelaten. Hoe dat wordt gemeten? Je moet voldoende verbeelding hebben om je droom tot leven te brengen in  vorm van een wezen. Lucas, die per vergissing aan de toelatingsproef deelneemt, laat Super Kaka verschijnen en wordt door iedereen uitgelachen! Maar tijdens hun avonturen wordt al snel duidelijk dat Super Kaka een van de krachtigste dromen is die ooit is gedroomd!

Deze softcover verschijnt eind januari, maar is nu al te bestellen. Het boek wordt verzonden zodra het beschikbaar is.

Pagina's

Reageer via FaceBook

1 - Een nieuw schooljaar recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: Gestript.be (link)
Toen we voor het eerst hoorden dat Silvester een nieuwe reeks met de titel Super Kaka ging uitgeven, konden we een lach niet onderdrukken. Zo'n titel laat ook niets anders toe. Even later kregen we de tekeningen in een voorpublicatie onder ogen en moesten we toegeven dat zowel de tekenstijl van Stan Silas als het begin van het eerste deel best wel goed zijn.
Door Elias Jonkers.

Welkom in de bijzondere wereld van Super Kaka, waar avontuur, absurditeit en humor hand in hand gaan. Het verhaal is ontzettend leuk en de tekenstijl van Stan Silas is gewoon onberispelijk.

We wisten niet goed wat we juist konden verwachten op inhoudelijk vlak, want met zo'n titel kan je veel kanten uitgaan.

Het verhaal gaat over Luca, die niets liever wil dan te worden toegelaten aan de prestigieuze Imagi-school. Vorig jaar was het net niet gelukt, maar dit jaar zeker wel! Om toegelaten te worden moeten de leerlingen hun dromen werkelijkheid laten worden. De jonge Luca kan niets anders bedenken dan een drol met een cape: Super Kaka! Maar er is meer: zijn droombeeld ruikt naar aardbeien...

Scenarist Davy Mourier (La Petite Mort) en tekenaar Stan Silas (La vie de Norman) hebben een bijzondere en goed doordachte wereld geschapen met leuke personages, verrassende humor, avontuur, absurditeit en vooral veel verbeeldingskracht. De auteurs slagen er verder in om een strip te maken die vlot leest, maar naast de fantasie toch ook enkele thema's rond opgroeien en naar school gaan aanraakt.

De tekenstijl van Stan Silas is heel doeltreffend en helder. Het voelt aan als manga, laten we zeggen Europese manga. Vooral Luca is een schattig jongetje dat zich sterk weet te houden. Zowel de personages, fantasiewezens en setting zijn mooi in beeld gebracht.

En die lach van in het begin? Die kunnen we nog altijd niet onderdrukken, want het album brengt je gewoon keihard aan het lachen. En dat is toch de bedoeling, lijkt mij! Laten we hier nog even vermelden dat je een boek niet altijd moet beoordelen op de cover (hoewel daar niets op aan te merken is).
Super Kaka 1: Een nieuw schooljaar is een geslaagde, frisse, levendige en aangename strip. We zullen met plezier het vervolg van de avonturen van Super Kaka afwachten.

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Dat brengt ons naadloos bij Super Kaka. Quč? Zijn we zo laag gevallen dat er strips worden uitgebracht over een lachend kakske? Wel, Super Kaka vonden we een aardige strip. Om toegelaten te worden op de Imagi-school moeten kinderen voldoende verbeelding bezitten om hun droom in werkelijkheid om te zetten in de vorm van een wezen. De kleine Luca heft het zwaar en komt op de valreep op een drolletje met een cape die hij Super Kaka noemt. Het wezentje ruikt naar aardbeien, maar daarmee wint Luca nog niet het respect van zijn medeleerlingen. Ja, hij wordt wel degelijk toegelaten op de school. Samen met hun wezens moeten de kinderen aan wedstrijden deelnemen, maar eerst moeten ze leren strijden in teams. 't Is nu aan Luca en zijn drolletje om zich te bewijzen. Een familiaal achtergrondelement en de magische intrige leiden nog naar twee vervolgalbums. Super Kaka is getekend in een warm ingekleurd mangastijltje waar de schattigheid van afdruipt. Dit kan zeker scoren bij kinderen, alleen al door nieuwsgierigheid naar het bruine personage. Ze zullen niet ontgoocheld worden.

DAVID STEENHUYSE --- januari 2018


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.