Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.77 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Sterrenwaas strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Sterrenwaas-2.jpg

Reeks Sterrenwaas

Auteur(s) Hervé Bourhis (tekst), Mathilda (inkleuring), Rudy Spiessert (tekeningen)

Genre Humor

Pagina's 48

ISBN 9789463063166 (softcover)

Prijs € 7,95 (softcover)

Prijs: € 7,95 (Softcover)

SterrenwaasSterrenwaas 2

Lang geleden, in een landstreek heel heel ver hiervandaan...

Tussen prinses Leïca en de Spaanse stroper Juan Camolo ontstaat een vreemde relatie. Terwijl Luuk l’Anterfant zijn uiterste best doet een even goede Jadenridder te worden als zijn vader. Om het gloof helemaal onder de knie te krijgen, gaat hij in de leer bij een zekere meester Yoga. Maar hij moet zijn bezoek onderbreken om zijn vrienden te redden en de strijd aan te binden met slechterik Heer Zwardveder, man tegen man...

Sterrenwaas is een hilarische Star Wars-parodie die beide benen op de grond houdt! Dit deel neemt The Empire Strikes Back op de hak.

Pagina's

Reageer via FaceBook

Sterrenwaas 2 recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: GAME4ME (link)
In oktober kregen we een kersverse stripreeks van Hervé Bourhis die Star Wars parodieert op jonge lezersformaat. Sterrenwaas, het eerste nummer, was een leuk debuut en deed ons alvast uitkijken naar meer. Lang moesten we niet wachten op dit tweede nummer.

Dit tweede nummer van Sterrenwaas parodieert de tweede film en dat betekent dat de relatie van Leia, hier Leïca en Han Solo, hier Juan Carmolo, aan bod komt. Elk stuk van dat verhaal wordt op leuke wijze geparodieerd en weet de nodige humor naar voren te schuiven.

Niet alleen dat, maar ook het gebruik van dieren om de voertuigen uit de bekende filmreeks te parodiëren mag er zijn. Misschien dat er hier en daar een beetje teveel gepraat wordt voor dit soort strip, maar het is hoogst genietbaar, zeker wanneer je fan bent van de films. Hoe dan ook is dit een prima tweede nummer.

De manier waarop alles geparodieerd wordt is net als het eerste nummer erg leuk. Zonder enorm sterk te zijn weet Sterrenwaas zich op ons lijstje van ‘must reads’ te nestelen. Het derde nummer is in de maak en mag gerust eerder dan later komen.

Externe recensie, bron: Nice tips 4 kids (link)
Alweer deel 2 van deze Star Wars – Parodie. Ook dit deel staat weer boordevol komische sketches, je zult deze strip dan ook niet kunnen lezen zonder lachen (en als je dat wel kunt, is dat héél knap…)

Ik heb nog meer van dit boek genoten, dan het eerste deel, hoewel het eerste deel toch echt net zo leuk is als dit tweede deel. Even heerlijk tussendoor deze strip lezen (en bekijken) om vervolgens weer verder te gaan met ….(werken, leren, schoonmaken…noem maar op).

Deze strip boordevol humor is leuk voor jong en oud!

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Over deel 1 van de middeleeuwse Star Wars-parodie Sterrenwaas waren we wat in dubio. Het hing allemaal af van de grappen die nog een wankel evenwicht kenden. In dit tweede album, dat losjes de verhaallijn van The Empire Strikes Back volgt, zien we verbetering. Het plagerige toontje van zowel de personages als de auteurs hebben we nu goed beet. Hun vondsten om alle sf-technologie en de oorspronkelijke verhaalelemanten te vertalen naar een middeleeuwse setting leveren het nodige vertier op. Als Silvester op Comicons gaat staan, legt het Sterrenwaas best goed in het zicht van de bezoekers. Ze zouden weleens een ontdekkingetje kunnen doen.

DAVID STEENHUYSE --- januari 2018


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.