Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.77 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Sterrenwaas strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Sterrenwaas-1.jpg

Reeks Sterrenwaas

Auteur(s) Hervé Bourhis (tekst), Mathilda (inkleuring), Rudy Spiessert (tekeningen)

Genre Humor

Pagina's 48

ISBN 9789463062794 (softcover)

Prijs € 7,95 (softcover)

Prijs: € 7,95 (Softcover)

SterrenwaasSterrenwaas 1

 Lang geleden, in een landstreek heel heel ver hiervandaan...

Vermoordde Heer Zwardveder, die naar de donkere zijde van het Gloof was overgelopen, alle Jadenridders. Hij houdt prinses Leïca gevangen om haar de plannen van Zwartburcht te ontfutselen. Zij draagt troubadour Raf-Raf, bijgenaamd R2, op een boodschap door te geven aan een zekere Suzy-Wan de cenobiet: "Je bent mijn enige hoop, Suzy-Wan. Bevrijd me en luister naar dit lied..."

Sterrenwaas is een hilarische Star Wars-parodie die beide benen op de grond houdt!

Pagina's

Reageer via FaceBook

Sterrenwaas 1 recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: FANTASY WERELD (link)
Sterrenwaas is een parodie op de bekende films van Star Wars. In dit verhaal draait het om Luuk L’Anterfant die twee slaven koopt. Éen hiervan is Raf-Raf (R2), die de plannen van prinses Leïca meedraagt. Zij is meegenomen door Heer Zwardveder en zijn soldaten van ‘t Konijnkrijk, maar Raf-Raf en zijn goudkleurige compagnon Ce3c zijn op het nippertje ontkomen. Luuk gaat samen met deze twee op zoek naar antwoorden achter de missie die alleen Piet de Cenobiet te horen mag krijgen…

Hilarisch voor fans of juist de niet-fans

Sterrenwaas is ronduit hilarisch. Het officiële verhaal van Star Wars is in een bizarre vorm gegoten die nog wel herkenbaar is, maar tegelijkertijd totaal anders is. Alle bekende personages, zoals Han Solo (Juan Camolo), Yoda (meester Yoga), Chewbacca (Reuzel) en meer komen er allemaal in voor en hoewel ze allemaal elementen hebben van de officiële personages, zijn ze in dit verhaal totaal anders. Luuk is bijvoorbeeld in dit verhaal, zoals de naam al voorspelt, echt een luilak, die niet al te veel moeite wil steken in dingen. Dit blijft zo totdat hij meer leert over Het Gloof. Nee, niet geloof, Gloof! Dit verhaal is ontzettend grappig en dit komt door meerdere aspecten.

De tekenstijl is heel simpel, maar de personages lijken wel degenen uit de officiële films. Toch zijn ze ook weer heel erg veranderd, om ze des te grappiger te maken. Raf-Raf ziet er bijvoorbeeld uit als een Arabier, met een ukelele en tulband. Dus hoewel ze meteen te herkennen zijn, hebben ze allen komische elementen gekregen om ze er grappiger uit te laten zien. Ook het verhaal is overduidelijk Star Wars, maar dan in een soort riddertijd. Hoewel de meeste grappen waarschijnlijk wel duidelijker zijn voor de Star Wars-fans, zullen ook niet-fans zich kostelijk ermee vermaken. Er zullen waarschijnlijk wel een paar fanatieke fans zijn die het misschien niet helemaal waarderen dat al hun favoriete personages volledig voor de gek worden gezet in deze strip…

Simpele stijl en kleurgebruik met weinig details om de focus meer op de komische noot te houden.

Voor de fans van diepzinnige verhalen en mooi geïllustreerde comics is dit zeker geen aanrader. Daarentegen is het dat wel voor mensen die zich gewoon even willen vermaken, zonder dat er meteen een diepere betekenis achterligt. De tekenstijl is dan ook ontzettend simpel. Er zitten weinig details in, zelfs een schaduw is moeilijk te vinden. Toch zou dit ook niet passend zijn voor het verhaal. Het verhaal heeft overduidelijk als intentie om te vermaken, niet om een indruk achter te laten. Dus de focus blijft bij de grappen. Ook aan het kleurgebruik is dit duidelijk te merken. Er worden weinig verschillende kleuren gebruikt, het is vooral blauw, bruin en geel. Er zitten ook haast geen kleurovergangen in. Het is zo simpel mogelijk gehouden. Hierdoor let je er ook weinig op en kom je snel weer terug bij de grappen.

Korte sketches in een lange sketch

Hoewel de hele strip wel één lang opeenvolgend verhaal is, heeft het ook veel kleine sketches daarin. Elke pagina heeft een vast ritme van 4 rijtjes van 2 of 3 tekeningen. Vaak horen 1 à 2 rijen daarvan bij elkaar en vormen die weer een grap binnenin de lange grap die heel deze strip is. Hierdoor kun je ook makkelijk even middenin een verhaal stoppen, aangezien de grap dan voorbij is. Dit kan een gevaar zijn, omdat je soms zo veel korte grappen achter elkaar hebt, dat je even genoeg hebt gehad en het dan weer opzij legt, aangezien de grap dan toch afgerond is. Toch zorgt het overkoepelde verhaal er meestal wel voor dat je door wil blijven lezen om te ontdekken hoe bizar het eindigt.

Conclusie

Deze simpel uitziende Star Wars-parodie is voor zowel fan als niet-fan een leuk tussendoortje. Het verhaal is duidelijk herkenbaar, maar tegelijkertijd ook helemaal veranderd, om het zo raar grappig mogelijk te maken. Niemand wordt serieus genomen, dus voor de hardcore fans is dit misschien niet de beste comic. Maar heb je even zin om goed te lachen, zonder behoefte aan enige vorm van een serieuze ondertoon, dan is deze comic echt wat voor jou!

* * * * (4 sterren)

SAMENVATTING
Deze simpel uitziende Star Wars-parodie is voor zowel fan als niet-fan een leuk tussendoortje. Het verhaal is duidelijk herkenbaar, maar tegelijkertijd ook helemaal veranderd, om het zo raar grappig mogelijk te maken. Niemand wordt serieus genomen, dus voor de hardcore fans is dit misschien niet de beste comic. Maar heb je even zin om goed te lachen, zonder behoefte aan enige vorm van een serieuze ondertoon, dan is deze comic echt wat voor jou!

Rosanna de Bie

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
Voor wie toch nog zou twijfelen na het zien van de cover staat er toch nog een sticker op de cover van het album om toch maar aan te tonen dat deze reeks een parodie is op Star Wars.

Deze reeks van Hervé Bourhis en Rudy Spiessert dateert eigenlijk al van enkele jaren geleden, maar wordt nu pas vertaald. Misschien wil Silvester wel meesurfen op de hype die de nieuwe Star Wars film die volgende maand verschijnt weer zal creëren? In het Frans zijn er al vier delen van deze reeks verschenen. Hervé Bourhis is de scenarist van deze parodie. Bij ons is hij alleen bekend van een vrije vlucht album “het molitorzwembad”. Hij vertaald eigenlijk het verhaal van de eerste star wars film, dus episode IV, letterlijk naar een middeleeuwse context. Wat op zich ergens wel logisch is want in Star Wars gebruiken ze hoofdzakelijk zwaarden! Alle belangrijke personages komen ook weer aan bod, maar doordat er in de middeleeuwen geen robots zijn veranderen R2D2 en C3PO in twee druïden. R2 is nog altijd onverstaanbaar en zijn gouden vriend is ook even “dapper” als in de films. Darth Vader wordt Heer Zwartveder en het Jedi geloof verandert kortweg in Gloof. Prinses Leica heeft dezelfde haartooi als prinses Leia! Bourhis blijft trouw aan het verhaal maar probeert het doorlopende verhaal om de halve pagina op te leuken met een pointe.
De tekeningen van Rudy Spiessert zijn naïef maar treffend.

Dit is natuurlijk geen reeks voor mensen die niet van Star Wars houden, dan gaan bijna alle grappen verloren, en blijft er een bizar ridderverhaal over. Ook Star Wars puriteinen gaan zich groen ergeren omdat hun helden een beetje belachelijk worden gemaakt; maar mensen die de films kennen en hun hobby niet te serieus nemen gaan hierbij smakelijk kunnen lachen, want hoe beter je de films kent hoe meer grappen je zal snappen!

Externe recensie, bron: Gestript.be (link)
A long time ago in a galaxy far, far away... Nee, deze keer is het: Lang geleden in een land ver, ver van hier... Houdt Heer Zwartveder prinses Leïca gevangen om de geheime plannen die de rebellen gestolen hebben terug te bemachtigen. De prinses heeft de plannen echter toevertrouwd aan een druïde.

Wat als de bekende space opera zich niet tussen de sterren afspeelt, maar eronder? Dan hebben we een knotsgekke en hilarische paradie in de vorm van Sterrenwaas. De humor is geschikt voor iedereen.

U hoort het al: Sterrenwaas is een parodie op de bekende space opera Star Wars. Scenarist Hervé Bourhis hervertelt de space opera uit 1977 met een andere saus: maak kennis met boekenknul Luuk l'Anterfant, de zoon van Heer Zwardveder. Maar Shht!, dat mag nog niet geweten zijn. Luuk koopt de druïden Raf-Raf, kortweg R2, en Ce3c. R2 draagt een boodschap van prinses Leïca voor Suzy-Wan de Cenobiet. Maar Luuk kent geen Suzy-Wan. Zou het misschien familie van Piet de Cenobiet kunnen zijn?
In ieder geval moeten de plannen naar de stad Aldente gebracht worden. En onderweg kan Luuk misschien Jaderidder worden en het Gloof leren gebruiken? Samen met Juan Camolo en Reuzel vertrekt het gezelschap op de rug van een oude koekoek naar Aldente.
Ter plekke ontdekt ons gezelschap dat de stad verwoest is door het kanon van Zwartburcht, het ultieme wapen van het Konynkrijk.

De reeks is oorspronkelijk uitgegeven bij Delcourt in Frankrijk en heet daar Naguère les étoiles. Daar zitten ze al aan Avant Naguère (Episode I: The Phantom Menace).
Naguère les étoiles is tevens in het Engels vertaald als Space Warped (uitgeverij Kaboem!). Het Nederlands is, voor zo ver wij weten, de derde taal waarin het vertaald is. En dat is zeker niet slecht!

Sterrenwaas 1 is een parodie op A New Hope en vertelt de space opera alsof het in de middeleeuwen gebeurd zou zijn. Het heeft een nogal groot Angry Birds-gehalte met de vogels als parodie op de ruimteschepen. De tekenstijl van Rudy Spiessert is sterk cartoonesk, wat natuurlijk perfect is voor een parodie. De nadruk ligt ook in de tekenstijl op de humor en toch blijven alle personages heel herkenbaar. Echt allemaal, zelfs Jabba the Hutt.

Niet alle namen en geparodieerde elementen zijn even geslaagd, maar het album is gewoon geweldig grappig. Zelfs lezers die niets van Star Wars kennen, kunnen van deze humor genieten.


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.