Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 9.50 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Sterrenwaas strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Sterrenwaas-1.jpg

Reeks Sterrenwaas

Auteur(s) Hervé Bourhis (tekst), Mathilda (inkleuring), Rudy Spiessert (tekeningen)

Genre Humor

Pagina's 48

ISBN 9789463062794 (softcover)

Prijs € 7,95 (softcover)

Prijs: € 7,95 (Softcover)

SterrenwaasSterrenwaas 1

 Lang geleden, in een landstreek heel heel ver hiervandaan...

Vermoordde Heer Zwardveder, die naar de donkere zijde van het Gloof was overgelopen, alle Jadenridders. Hij houdt prinses Leïca gevangen om haar de plannen van Zwartburcht te ontfutselen. Zij draagt troubadour Raf-Raf, bijgenaamd R2, op een boodschap door te geven aan een zekere Suzy-Wan de cenobiet: "Je bent mijn enige hoop, Suzy-Wan. Bevrijd me en luister naar dit lied..."

Sterrenwaas is een hilarische Star Wars-parodie die beide benen op de grond houdt!

Pagina's

Reageer via FaceBook

Sterrenwaas 1 recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
Voor wie toch nog zou twijfelen na het zien van de cover staat er toch nog een sticker op de cover van het album om toch maar aan te tonen dat deze reeks een parodie is op Star Wars.

Deze reeks van Hervé Bourhis en Rudy Spiessert dateert eigenlijk al van enkele jaren geleden, maar wordt nu pas vertaald. Misschien wil Silvester wel meesurfen op de hype die de nieuwe Star Wars film die volgende maand verschijnt weer zal creëren? In het Frans zijn er al vier delen van deze reeks verschenen. Hervé Bourhis is de scenarist van deze parodie. Bij ons is hij alleen bekend van een vrije vlucht album “het molitorzwembad”. Hij vertaald eigenlijk het verhaal van de eerste star wars film, dus episode IV, letterlijk naar een middeleeuwse context. Wat op zich ergens wel logisch is want in Star Wars gebruiken ze hoofdzakelijk zwaarden! Alle belangrijke personages komen ook weer aan bod, maar doordat er in de middeleeuwen geen robots zijn veranderen R2D2 en C3PO in twee druïden. R2 is nog altijd onverstaanbaar en zijn gouden vriend is ook even “dapper” als in de films. Darth Vader wordt Heer Zwartveder en het Jedi geloof verandert kortweg in Gloof. Prinses Leica heeft dezelfde haartooi als prinses Leia! Bourhis blijft trouw aan het verhaal maar probeert het doorlopende verhaal om de halve pagina op te leuken met een pointe.
De tekeningen van Rudy Spiessert zijn naïef maar treffend.

Dit is natuurlijk geen reeks voor mensen die niet van Star Wars houden, dan gaan bijna alle grappen verloren, en blijft er een bizar ridderverhaal over. Ook Star Wars puriteinen gaan zich groen ergeren omdat hun helden een beetje belachelijk worden gemaakt; maar mensen die de films kennen en hun hobby niet te serieus nemen gaan hierbij smakelijk kunnen lachen, want hoe beter je de films kent hoe meer grappen je zal snappen!

Externe recensie, bron: Gestript.be (link)
A long time ago in a galaxy far, far away... Nee, deze keer is het: Lang geleden in een land ver, ver van hier... Houdt Heer Zwartveder prinses Leïca gevangen om de geheime plannen die de rebellen gestolen hebben terug te bemachtigen. De prinses heeft de plannen echter toevertrouwd aan een druïde.

Wat als de bekende space opera zich niet tussen de sterren afspeelt, maar eronder? Dan hebben we een knotsgekke en hilarische paradie in de vorm van Sterrenwaas. De humor is geschikt voor iedereen.

U hoort het al: Sterrenwaas is een parodie op de bekende space opera Star Wars. Scenarist Hervé Bourhis hervertelt de space opera uit 1977 met een andere saus: maak kennis met boekenknul Luuk l'Anterfant, de zoon van Heer Zwardveder. Maar Shht!, dat mag nog niet geweten zijn. Luuk koopt de druïden Raf-Raf, kortweg R2, en Ce3c. R2 draagt een boodschap van prinses Leïca voor Suzy-Wan de Cenobiet. Maar Luuk kent geen Suzy-Wan. Zou het misschien familie van Piet de Cenobiet kunnen zijn?
In ieder geval moeten de plannen naar de stad Aldente gebracht worden. En onderweg kan Luuk misschien Jaderidder worden en het Gloof leren gebruiken? Samen met Juan Camolo en Reuzel vertrekt het gezelschap op de rug van een oude koekoek naar Aldente.
Ter plekke ontdekt ons gezelschap dat de stad verwoest is door het kanon van Zwartburcht, het ultieme wapen van het Konynkrijk.

De reeks is oorspronkelijk uitgegeven bij Delcourt in Frankrijk en heet daar Naguère les étoiles. Daar zitten ze al aan Avant Naguère (Episode I: The Phantom Menace).
Naguère les étoiles is tevens in het Engels vertaald als Space Warped (uitgeverij Kaboem!). Het Nederlands is, voor zo ver wij weten, de derde taal waarin het vertaald is. En dat is zeker niet slecht!

Sterrenwaas 1 is een parodie op A New Hope en vertelt de space opera alsof het in de middeleeuwen gebeurd zou zijn. Het heeft een nogal groot Angry Birds-gehalte met de vogels als parodie op de ruimteschepen. De tekenstijl van Rudy Spiessert is sterk cartoonesk, wat natuurlijk perfect is voor een parodie. De nadruk ligt ook in de tekenstijl op de humor en toch blijven alle personages heel herkenbaar. Echt allemaal, zelfs Jabba the Hutt.

Niet alle namen en geparodieerde elementen zijn even geslaagd, maar het album is gewoon geweldig grappig. Zelfs lezers die niets van Star Wars kennen, kunnen van deze humor genieten.


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.