Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 10.49 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Orde-Drakenridders-16.jpg

Reeks De Orde van de Drakenridders

Auteur(s) Ange (tekst), Brice Cossu (tekeningen), Stéphane Paitreau (inkleuring)

Genre Fantasy

Pagina's 48

ISBN 9789463061919 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

De Orde van de Drakenridders16 - De godin

Wanneer ze bijna door een draak worden afgemaakt, worden twee ridders gered door de tussenkomst van dorpelingen, die door ze te helpen de oude voorspellingen volgen. Een gigantisch standbeeld wordt gevonden: dat van “de godin”, een matriarchale, vrouwelijke en machtige godheid. In een wereld waarde priesters van Haman de wet stellen, is de verleiding groot voor de Orde van de Drakenridders om de godin te steunen en een nieuwe macht op te leggen...

De Orde van de Drakenridders is een reeks complete verhalen met daarin telkens een avontuur van een andere Drakenridder.

Pagina's

Reageer via FaceBook

16 - De godin recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK (link)
Prima, groots, stevig

Een beetje sluimerend, want te onregelmatig verschijnend, is De Orde van de Drakenridders in onze ogen uitgegroeid tot een van de beste reeksen die Silvester uitgeeft. Het is althans een van onze favorieten geworden. Per album is er een andere tekenaar aan de slag, elk album is ook een afgerond verhaal en Ange weet probleemloos een sluitend verhaal te maken op het klassieke formaat van 48 pagina's. Elk album is getekend door een andere tekenaar, die weleens meerdere albums in de reeks voor zijn rekening neemt, zoals Brice Cossu, en dat is veeleer afwisselend dan het negatiever klinkende wisselvallig.

Voor het verhaal, over een groepje Drakenridders (zoals je weet zijn dat maagdelijke vrouwen) dat een nieuwe religie ter verering van een godin in een door mannen gedomineerde stad uit de grond stampt, goed en wel van start ging, vergaapten we ons al aan de grafische kunstjes van Cossu. De scène met de draak in het begin, de ongelofelijk sublieme arcering die hij een heel album volhoudt en de close-ups waarin zo helder als water emoties op af te lezen zijn... Potverdikke, die Cossu is echt wel een ondergewaardeerd talent. Op zijn eentje slaagde hij er trouwens al in om de conceptserie Complot (bij Daedalus) zo goed uit de startblokken te laten schieten.

Een complot is ook het thema van dit Drakenridders-album dat prima begint, groots evolueert en stevig eindigt. En nu mag de regelmaat snel verhoogd worden, want we zitten nog een pak albums achter op de Franse reeks waar maar geen einde aan komt. In april verschijnen de delen 17 en 18, een tweeluik dat een soort vervolg is op dit zestiende deel. Het principe om afgeronde verhalen per album te brengen, wordt dus wat losser gehanteerd.

DAVID STEENHUYSE --- januari 2017


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.