Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 7.73 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Operatie-Overlord-5.jpg

Reeks Operatie Overlord

Auteur(s) Bruno Falba (tekst), Christian Dalla Vecchia (tekeningen), Davide Fabbri (inkleuring)

Genre Oorlog

Pagina's 48

ISBN 9789463062725 (softcover)
9789463062718 (hardcover)

Prijs € 7,95 (softcover)
€ 16,95 (hardcover)

Prijs: € 7,95 (Softcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Operatie Overlord5 - De Pointe du hoc

Operatie Overlord, het begin van D-day. De grootste militaire operatie van de Tweede Wereldoorlog!

Juni 1944, Port Weymouth, Engeland, enkele uren voor D-day. Majoor Lytle van het tweederangers-bataillon wordt uit zijn functie ontheven. Hij weigert de aanval te leiden op de Pointe du Hoc, een hoogst strategische maar erg moeilijk inneembare positie tussen Utah Beach en Omaha Beach... Dit deel van onze reeks vertelt de inname van de Pointe du Hoc: een operatie meteen hoge dodentol voor een karig resultaat. Al noemden de overlevenden hun missie succesvol,de plaats blijft vooral een oord van herinnering aan de ontelbare opgeofferde mensenlevens.

Pagina's

Reageer via FaceBook

5 - De Pointe du hoc recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
Er bevindt zich een vooruitstekend stuk klif tussen Omaha Beach en Utah Beach. Dit punt wordt Pointe du Hoc genoemd. Het mag niet verbazen dat de Duitsers dit punt hadden uitgekozen om te versterken en de twee stranden af te dekken met hun wapens. Wellicht heb je de namen van de stranden herkent als die, die gebruikt zijn voor de landing in NormandiŽ en dus weet je dat de Duitsers het met het rechte eind hadden. Maar de geallieerden waren van de versterkingen op de hoogte en wisten dus dat ze dit stukje NormandiŽ moesten veroveren vooraleer ze succesvol konden landen op deze stranden. De opdracht wordt toegewezen aan het 2de Ranger bataljon (USA) en deze strip gaat over deze verovering.

We leven vandaag in een wereld dat vrij is van het Nazi-Duitsland en het is dan ook gemakkelijk om aan te nemen dat deze verovering zonder meer gelukt is. Echter oorlog is nooit zo eenvoudig. Ook hier niet. Het was een harde strijd, waarbij er weinig plaats en tijd was voor de doden en gewonden en dat zie je hier terugkomen. Maar deze mannen geven niet op, ondanks de vreselijke verliezen, en wanneer het uiteindelijk dan voor niks lijkt geweest te zijn... wat een opdoffer. Je voelt de hardheid, de wanhoop en de nutteloosheid toeslaan. Het wordt allemaal getoond.... Dit is oorlog.

Het klinkt misschien raar, maar ik vind dat het contrast tussen de tekeningen en het verhaal net iets te groot is. De tekeningen zijn realistisch in die zin, dat we gedetailleerde beelden krijgen van mens, machine en omgeving. Maar zelfs na de beklimming van de klif, na de gevechten, de explosies,... is er geen spatje modder te vinden op de kledij van de soldaten. Ik ben zelfs geneigd om te zeggen, dit is realistisch maar te eenvoudig in afwerking.. ja, zoiets. En dat is zeer jammer, want dit is een sterk verhaal en de tekeningen zijn er net te zwak voor.

In het kort: een prachtig deel uit D-day dat verteld wordt, maar de tekeningen konden beter.


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.