Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.77 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Operatie-Overlord-4.jpg

Reeks Operatie Overlord

Auteur(s) Bruno Falba (tekst), Davide Fabbri (tekeningen)

Genre Oorlog

Pagina's 48

ISBN 9789463062411 (softcover)
9789463062404 (hardcover)

Prijs € 7,95 (softcover)
€ 16,95 (hardcover)

Prijs: € 7,95 (Softcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Operatie Overlord4 - Commando Kieffer

Operatie Overlord, het begin van D-day. De grootste militaire operatie van de Tweede Wereldoorlog!

Engeland, 1944. Sergeant Clague filmt de voorbereidingen van operatie Overlord. Bij de strijdkrachten is er ook een Frans commando, onder leiding van een zekere Kieffer. Hun taak: Ouistreham schoonvegen, zich bij de 6de Airborne voegen aan de brug over de Orne, en oprukken naar Amfreville. Een zware opdracht, waarbij grote verliezen worden verwacht. Ze moeten hun doelen bereiken en innemen... of ter plaatse sterven. Dit deel volgt de enige Franse eenheid tijdens de slag van Normandië.

Pagina's

Reageer via FaceBook

4 - Commando Kieffer recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: MODELBOUW MAGAZINE
In het 4e deel van deze boeiende stripreeks die het begin van D-Day volgt (operatie Overlord: de geallieerdelanding in Frankrijk 1944) staan de commando-acties centraal. In dit deel volgen we de Britse en Franse commando’s die een belangrijke taak hadden in het veiligstellen van cruciale doelen. Onder leiding van Lord Lovat landen de commando’s op de stranden van Sword Beach om zich door de Duitse kustverdediging te vechten. Na zware verliezen rukt men op naar Questreham (het beroemde gevecht om het zwaar versterkte Casino) en later naar Pegasus Bridge en verder. De gevechten zijn zwaar en intensief (van de Franse groep commando’s van 177 man waren er na 3 maanden slechts 24 nog ongedeerd…). OPINIE: Uiterst boeiende en zeer goed geďllustreerde reeks die veel info geeft over het verloop van de strijd. Alles klopt: voertuigen, uniformen, wapens, etc. laten zien dat de makers zeer goed zijn geďnformeerd en tevens illustratief dynamisch weergegeven. Door je het verhaal te laten beleven vanuit het perspectief van een Britse oorlogsfotograaf die met de commando’s optrekt wordt de strijd ook persoonlijk vertaald. Zeer aanbevolen!

Externe recensie, bron: STRIPINFO.be (link)
Deze reeks 'Operatie Overlord' geeft ons nog steeds onderdelen van de herovering van het Europees vasteland door de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog. In dit deel volgen we Kieffer en zijn eenheid. De commandant zal zijn groep Fransen leidden tijdens D-day en ze zijn er op uit om Frankrijk te bevrijden en willen daar gerust de hel voor doorgaan, wat ze ook echt zullen moeten doen.

Zoals in voorgaande delen is dit gebaseerd op het echt verhaal van de enige Franse soldaten, 177 in totaal, die meedoen aan de landing. Slechts 24 van hen zal ongedeerd uit de strijd van de bevrijding komen. Ze worden beschouwd als helden in Frankrijk. In deze strip krijgen ze een man mee die alles op film zet en dat zorgt dat we het hele verhaal bijna als een documentaire te zien krijgen. Informatief, maar net te weinig emotie (ondanks dat het wel geprobeerd wordt met de familiale banden die gemist worden) om echt mee te leven. Er wordt opnieuw te gemakkelijk vanuit gegaan dat je deze Kieffer en zijn verhaal toch een al beetje kent voor je aan deze strip begint. Hierdoor is het soms wat chaotisch en complex, maar na een stop op wiki, ben ik helemaal mee.

Dit is wellicht wel een dankbaar moment in de geschiedenis, de landing, die levert zo veel momenten om grafisch weer te geven en hier is dat niet anders. De schepen, de ontscheping, de explosies, de gewonden, de doden en de bittere strijd.. het komt allemaal aan bod. Wellicht zelfs een beetje teruggehouden ten opzichte van wat het toen echt was, in zijn uitvoering, geen overweldigende vuurballen of stukken lichaam, en toch krijg je duidelijk de boodschap van een hel op aarde. Dit heeft duidelijk geen toeters en bellen nodig om impact te maken.

In het kort: mag een beetje meer inleiding krijgen voor het verhaal echt begint

- witam

Externe recensie, bron: Game4Me (link)
De reeks operatie Overlord is een succes. De militaire stripreeks over de gebeurtenissen naar aanleiding van D-Day – de gebeurtenis die we allemaal kennen – is razend interessant en doorspekt met zowel realistische als minder waargebeurde elementen. Ook de nieuwe strip heeft een waargebeurde inslag.

Het vierde nummer is het al en dit keer zoomen we in op de troepen van Kieffer. Hij en zijn commando bereidde zich voor op D-Day op het Engelse vasteland en we zien het door de camera van Sergeant Clague. Meer dan de andere albums in deze reeks zien we hier ware kameraderie. Tijdens de voorbereidingen, de training, het wachten na een uitstel wegens te slecht weer… Realisme wordt in deze reeks hoog in het vaandel gedragen en dat is hier niet anders.

Maar het is wachten tot Kieffer en zijn commando op het strand hun opwachting maken en daar worden we als lezer opnieuw op prachtig getekende en gedetailleerde wijze geconfronteerd met de gruwel van de oorlog die ook in dit nummer vele levens eist. Maar het overkoepelende verhaal draait rond sergeant Clague, en het begin, midden en einde maken dat op een mooie manier duidelijk.

Tot nu toe was het een geslaagde reeks en ook dit vierde nummer mag er zeker en vast zijn. Het heeft een hoog Band of Brothers-gevoel, knappe en realistische tekeningen en een goed verhaal. Meer kan je niet wensen.

8 / 10


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.