Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 12.73 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Operatie Overlord strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Operatie-Overlord-3.jpg

Reeks Operatie Overlord

Auteur(s) Bruno Falba (tekst), Davide Fabbri (tekeningen)

Genre Oorlog

Pagina's 48

ISBN 9789463061964 (softcover)
9789463061957 (hardcover)

Prijs € 7,95 (softcover)
€ 16,95 (hardcover)

Prijs: € 7,95 (Softcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Operatie Overlord3 - De batterij van Merville

Operatie Overlord, het begin van D-day. De grootste militaire operatie van de Tweede Wereldoorlog!

1944, Bulford Camp, Engeland. Adrien Bellefontaine, Canadees vrijwilliger en in zijn vrije tijd kunstenaar, tekent portretten van zijn strijdmakkers tijdens hun training voor operatie Overlord. Op het Engelse platteland bevindt zich een getrouwe reconstructie van de batterij van Merville, een belangrijk strategisch doelwit. Deze Duitse geschutspost, gericht op Sword Beach, moet tot elke prijs onschadelijk worden gemaakt om een geallieerde landing mogelijk te maken. De eenheid van Adrien moet de linkerflank dekken van de eenheid die de batterij inneemt. Ook al heeft hij er zelf niet voor gekozen, de jonge Canadees zal deel uitmaken van deze aanval.

Pagina's

Reageer via FaceBook

3 - De batterij van Merville recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
In dit deel gaat het, zoals de titel zegt, over de batterij van Merville. Deze lag heel slecht gelegen aan de Normandische kust voor de geallieerden en bijgevolg diende deze uit dienst genomen te worden juist voor de officiŽle landing. We volgen een deel van de troepen die uitgekozen zijn om deze actie uit te voeren op de vooravond van D-day, en dan in het bijzonder twee van hen.

Norman en Adrien, twee mannen die ingedeeld zijn bij dit bataljon, maar voor de rest heel anders in het leven staan. Adrien, geboren en getogen in Quebec, is heel open en vriendelijk naar de rest van de wereld, terwijl Norman de stoere, gesloten grompot is. En de laatste heeft echt wel een probleem met Adrien. In het begin zou je nog kunnen denken dat het te wijten is aan de natuurlijke frictie tussen zulke twee uiteenlopende karakters, maar de geheimzinnige V blijkt er een grote rol in te spelen. Immers beide heren spreken af met haar...

Terwijl ik het persoonlijke verhaal van de twee mannen met V en de verrassende ontknoping ervan leuk vond om te lezen, vond ik de voorbereiding en de bevrijding van de batterij zelf eerder verwarrend. Niet dat het op zich moeilijk te begrijpen is: een doel en bevrijden, maar wel hoe het past in de D-day. Dit verhaal ging er een beetje vanuit dat je zelf al wist wat de batterij van Merville betekende. En dat was in mijn geval niet zo, wat er voor zorgde dat ik het toch even op wiki moest opzoeken om te snappen wat het breder kader was.

De tekeningen maken gebruik van karakterkoppen, in die zin dat je Norman gemakkelijk als een nazi-tronie zou kunnen zien terwijl Adrien een lief gezicht heeft.. passend met het karakter van de mannen. Ik ben fan van zulke koppen, dus was dat al direct een pluspunt.

In het kort: verrassend slot binnen een minder gekend verhaal

witam


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.