Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 12.73 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Operatie Overlord strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Operatie-Overlord-2.jpg

Reeks Operatie Overlord

Auteur(s) Christian Dalla Vecchia (tekeningen), Davide Fabbri (inspiratie), Michael Le Galli (tekst)

Genre Oorlog

Pagina's 48

ISBN 9789463061339 (softcover)
9789463061346 (hardcover)

Prijs € 7,95 (softcover)
€ 16,95 (hardcover)

Prijs: € 7,95 (Softcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Operatie Overlord2 - Omaha Beach

Operatie Overlord, het begin van D-day. De grootste militaire operatie van de Tweede Wereldoorlog!

Juni 1944, Sable díOr-stranden, NormandiŽ. Generaal Rommel geeft de laatste orders voor de verdediging van het Normandische front. Aan de overzijde van het Kanaal krijgen Robert Capa, oorlogsfotograaf, en Hard Gund, Amerikaan van Duitse origine, samen met de andere GIís van de Easy Company een briefing over operatie Overlord. Over enkele dagen zullen, tussen fluitende kogels en donderende explosies, vele Duitsers en Amerikanen angst, pijn en de dood vinden, en het zand van Omaha Beach rood kleuren met hun bloed.

Pagina's

Reageer via FaceBook

2 - Omaha Beach recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK (link)
Welgekomen inzicht

D-day, de landing in NormandiŽ, was de grootste militaire operatie van de Tweede Wereldoorlog. De omvang ervan op Omaha Beach maken Christian Della Vecchia en storyboardtekenaar Davide Fabbri meer dan duidelijk met overzichtsprenten en gepaste teksten van Bruno Falba die dat extra in de verf zetten: "Ze hebben meer schepen dan wij soldaten hebben op dit hele klotestrand", zegt een Duitse soldaat. Wat later moet hij wachten met schieten tot de gelande geallieerden tot hun knieŽn in het water staan, dat zeewater dat weldra rood kleurt door het vergoten bloed van de aanvalsmacht. In hun midden zien we oorlogsfotograaf Robert Capra die met de eerste aanvalsgolf mee aan land zwom. Dat hij het overleefde is al een prestatie op zich.

We weten hoe D-day afliep, maar elk inzicht over het moeizame, aanvankelijk uitzichtloze verloop en het vele bloedvergieten is welgekomen. De persoonlijke toets, door enkele kernpersonages op te voeren, loodst de aandacht naar het menselijke leed, zowel bij de geallieerden als de Duitsers, en niet alleen naar de kopzorgen bij decision makers in hoofdkwartieren. Bruno Falba zet een fantastisch verteld verhaal naast het eerste deel van MichaŽl Le Galli.

Ook de tekeningen van Christian Della Vecchia konden ons uitermate bekoren. Hij hanteert een kordate, dynamische stijl met prima acterende personages. Alleen voor de met de computer opgeplakte emblemen en insignes op kepies en uniformen hadden we een artistiekere oplossing gewenst.

> DAVID STEENHUYSE
ó oktober 2016

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
Operatie Overlord was de codenaam voor de invasie door de westerse geallieerden van het door Duitsland bezette West-Europa. We zitten hierdoor midden in de Tweede Wereldoorlog en deze reeks geeft verschillende fases, locaties en tijdstippen weer van de start van de bevrijding. In dit deel zitten we op Omaha Beach, niet dat dat strand zo heette oorspronkelijk maar iedereen kent het nu zo wel.

Het verhaal begint al voor de landing, wanneer de Duisters een behoorlijke verdediging op poten hebben gezet en het beruchte slechte weer toeslaat. Niemand verwacht de geallieerden en dat is dan ook het moment dat ze toch landen. Echter op Omaha Beach was de verdediging van de Duitsers bijzonder fel en goed georganiseerd. Dit is een slagveld met helden en kanonnenvlees. Een verhaal dat hier duidelijk weergegeven wordt. Oorlog is geen mooi zicht!

Een aantal weetjes wist ik nog niet en worden hier toch zo maar eventjes meegegeven. Het is bijgevolg een leerzaam deel, maar het is vooral een verschrikkelijk deel en daar bedoel ik niet mee dat het slecht is, maar dat de oorlog wel eerlijk wordt getoond. En net dat is een sterk punt, want er is toch wel een enorm verschil tussen het lezen en hier zowel lezen als zien. Het is indrukwekkend en tegelijk afschuwelijk.

In het kort: De landing zoals ze was!

witam


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.