Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 13.86 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Het masker van Fudo strips

  • 1 - Nevel
   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Het-masker-van-Fudo-1.jpg

Reeks Het masker van Fudo

Auteur(s) Saverio Tenuta (tekeningen)

Genre Fantasy

Pagina's 48

ISBN 9789463062084 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Het masker van Fudo1 - Nevel

Shinnosuke, afkomstig uit de allerlaagste sociale klasse van de middeleeuwse Japanse maatschappij, groeit op bij een moeder die hem niet moet en een zusje dat hij probeert te beschermen. Verborgen achter het houten masker, dat hij vond in een verlaten tempel, durft hij in opstand te komen tegen het onrecht dat hem overkomt. Maar het masker blijkt over een bijzondere kracht te beschikken...

Het masker van Fudo is een 4-delige reeks van Saverio Tenuta, in de wereld van de Scharlaken Wolken en Izuna.

Snelle bestellers krijgen er GRATIS een luxe A3-kunstdruk bij cadeau, OP=OP!

Pagina's

Reageer via FaceBook

1 - Nevel recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK (link)
Prioriteit

Het vierluik De Legende van de Scharlaken Wolken noemden we een mooie mislukking, voor Izuna in hetzelfde universum, waarvan een derde album in voorbereiding is, hebben we nog steeds geen prioriteit gemaakt om het te lezen, maar Saverio Tenuta krijgt zijn verdiende redemption met de heel goede start van het nieuwe vierluik Het Masker van Fudo dat in de uitdeinende reeks De Scharlaken Wolken thuishoort. Je hoeft die vorige reeksen overigens niet gelezen te hebben om Het Masker van Fudo te begrijpen.

We maken kennis met een krijgersclan die geleid wordt door de gemaskerde Fudo met een imposante, gespierde verschijning. Aan de vooravond van een huwelijk komt hij geduldig en afwachtend wraak nemen op een hooggeplaatst persoon die hem in zijn jeugd veel ontnam. Wat precies wordt als een lange flashback verteld. Het is een triestig, dramatisch verhaal waarin de haat van het jongetje groeit en groeit. Helaas hebben zijn impulsieve, maar terechte, daden gevolgen voor zijn familie, vooreerst zijn zusje.

Het voltrekken van Fudo's wraak duurt niet tot deel 4, want dit eerste deel sluit al af met een bevredigend einde. In het volgende deel zal de zoektocht naar zijn zus centraal staan. Als de volgende delen even goed zijn opgebouwd als dit eerste deel, dan maken we er telkens een prioriteit van om die albums te lezen. Op Tenuta's passionele schilderstijl valt bovendien niets af te dingen: dit is nog steeds van heel hoog niveau.

DAVID STEENHUYSE
--- april 2017

Externe recensie, bron: STRIPNIEUWS (link)
De shogun gaat trouwen en dus komen van heinde en verre de gasten toegestroomd. Onder hen bevindt zich een groepje mannen van de Dokutsu Dojo onder leiding van Nobu Fudo. Ze staan bekend als een soort huurlingen die uiterst wreed te werk gaan. Ze begeven zich na aankomst in de stad waar de bruiloft plaatsvind rechtstreeks naar het badhuis. Daar, badend in warme bronwater, denkt Nobu Fudo terug aan zijn jeugd. Ooit was hij een jongen van de laagste stand, een hinin, en luisterde hij naar de naam Shinnosuke. Hij en zijn zusje Mikiko behoorden tot het gedecimeerde Hirukotevolk. Hun moeder is priesteres en beheerst oude rituelen. De plaatselijke arts, de invloedrijke Kaizen Morebito, is benieuwd naar die rituelen. Hij laat zich door Shinnosuke ompraten om diens moeder te genezen en als tegenprestatie zal die hem dan de belangrijkste rituelen bijbrengen. Kort daarvoor heeft Shinnosuke gevochten met Mokai, de zoon van de arts, en hem zijn neus eraf geslagen. Dat deed Shinnosuke in woede, omdat Mokai zijn zusje wilde verkrachten. Als de arts bij hen thuis op bezoek komt, brengt hij zij zoon Mokai mee. Die herkent in Shinnosuke zijn belager. Het komt nog niet tot een gevecht, maar de arts eist wel genoegdoening in de vorm van Mikiko. De moeder van Shinnosuke geeft haar dochter weg. De woedende Shinnosuke begeeft zich dan naar het huis van de arts om zijn zus te halen. Hij stuit op Mokai en het komt tot een gevecht. Shinnosuke overwint, maar moet nu vluchten wegens moord. Samen met drie vrienden neemt hij de benen. En zo vinden ze zichzelf vele jaren later terug in hun geboortestad, nog steeds op zoek naar Mikiko. Zullen ze haar vinden?
Het masker van Fudo is een magistrale strip. Goed scenario, prachtig getekend. Hoewel het verhaal niet erg origineel is, loopt het geheel als een trein en is het een vorm van heroÔek die iedere lezer zal aanspreken. Lekkere strip!

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
In het oude Japan, ten tijde van Shoguns, leeft een jongen, Shinnosuke. Hij zal ooit een groot krijger worden of toch eentje waar men behoorlijk wat schrik voor heeft. Maar nu is hij nog jong en onbesuisd zoals de jeugd placht te zijn. Wanneer hij ziet dat anderen zijn zusje lastig vallen, komt hij er tussen. Echter zijn tussenkomst betekent dat de aanvallende leider verminkt geraakt. Dit wordt niet zo maar getolereerd daar Shinnosuke een Hinin is. Dat is zowat het laagste dat je kan zijn in de Japanse maatschappij en de verminkte jongen staat daar mijlenver boven. Je voelt het gevaar zo aankomen..

Dit verhaal past in de wereld van de reeks 'De scharlaken wolken', bijgevolg is deze Japanse tijd ons niet meer onbekend: de eer, de machtsverhoudingen tussen de verschillende 'klasses' van mensen en het geweld om dit in stand te houden of juist te doorbreken. Dit zijn dan ook geen verhalen om mee te lachen of te verwachten dat dit helemaal goed gaat aflopen, maar wel om je mee te laten slepen in de actie en de sfeervolle beelden.

We zijn wel nog duidelijk in het begin van het verhaal. De beloofde verandering van Shinnosuke moet nog ingezet worden, maar het beginpunt is duidelijk gemaakt. Hoe hij geworden is wie hij is, staat als een paal boven water. Nu nog het vervolg..

Zoals gezegd, de tekeningen zitten tjokvol sfeer en dat door de idyllische, ja soms zelf schattige, omgevingen die gecreŽerd zijn om dan ruw verstoord te worden door de mensen en hun acties. Een geweldig goed contrast dat werkt!

In het kort: benieuwd of het zijn belofte kan waar maken

- witam


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.