Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.77 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Het masker van Fudo strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Het-masker-van-Fudo-2.jpg

Reeks Het masker van Fudo

Auteur(s) Saverio Tenuta (tekeningen)

Genre Fantasy

Pagina's 48

ISBN 9789463062152 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Het masker van Fudo2 - Regen

In het middeleeuwse Japan vindt de arme jongen Shinnosuke een vreemd houten masker. Dat geeft hem de kracht om zijn familie te verdedigen, maar ook meer dan dat... Twee donkere spleten op de plaats van de ogen en de lippen verhullen het bleke, zachte gelaat van Nobu Fudo. Het zijn de onheilspellende trekken van het houten masker dat hij draagt sinds zijn jeugd, toen hij nog Shinnosuke heette… Hij was een arme jongen met een vurig karakter, die ervan droomde een machtige samoerai te worden. Het geweld tegen zijn zusje voedde zijn woede en zijn strijdlust. Totdat...

Het masker van Fudo is een 4-delige reeks van Saverio Tenuta, in de wereld van de Scharlaken Wolken en Izuna.

Pagina's

Reageer via FaceBook

2 - Regen recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
Nou, waar ik dacht dat het vorige deel al de nodige achtergrond van Shinnosuke al gebracht zou hebben, wordt het me nu duidelijk dat dat verre van de waarheid was. Ook dit tweede deel graaft in het verleden van Shinnosuke om uit te leggen waarom hij geworden is wie hij is en waarom hij op het punt staat te doen wat hij al lang gepland heeft te doen. Was het echt nodig om heel dit deel ook aan het verleden van Shinnosuke te spenderen? Wellicht niet, maar het is wel leuk wachten op vooruitgang in de zaak wanneer er zoveel actie is in dat verleden.

Dit oude Japan is inderdaad niet bepaald vredelievend en dus krijgen we behoorlijk wat dodelijk geweld te zien. Maar het is op zijn samoerais en die zwaardgevechten zijn dan wel behoorlijk bloederig, maar ze hebben ook een zeker gevoel voor ritme en beweging waardoor ze een zekere schoonheid hebben in hun rauwheid.

Ondanks de hardheid in woord en daad, zijn de tekeningen opnieuw charmant en gracieus. De harmonische architectuur, het contrasterende kleurgebruik met het oranje-rood tegen het blauwe-grijs, de typische Japanse kledij, het zorgt allemaal voor een warme sfeer. En net dat leidt er dan weer toe dat het verhaal wreder overkomt.

In het kort: De cliffhanger op het einde lijkt het echte startschot te geven


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.