Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 7.73 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle De avonturen van Julius Chancer strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Regenboogorchidee-3.jpg

Reeks De avonturen van Julius Chancer

Auteur(s) Garen Ewing (tekeningen)

Genre Actie / avontuur

Pagina's 48

ISBN 9789058856654 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

De avonturen van Julius Chancer03 De regenboogorchidee

Julius Chancer is de avontuurlijke assistent van historisch onderzoeker Sir Alfred Catesby-Grey. In dit verhaal gaat hij op zoek naar de legendarische regenboogorchidee, een bloem die voor het laatst beschreven werd door de Griekse filosoof Theophrastus...

Julius en zijn vrienden reizen af naar de hoogste bergtoppen en doen meer dan één verbazingwekkende ontdekking op het mysterieuze Dak van de Wereld. Maar zullen zij ook levend terugkeren thuis, in het bezit van de zo begeerde regenboogorchidee?

De regenboogorchidee is een spannend drieluik van de talentvolle nieuwkomer Garen Ewing, een Brit die hier in de voetsporen treedt van de meesters van de klare lijn, En hij doet het met verve.

Er is tevens een luxe verzamelcassette van De Regenboogorchidee verkrijgbaar.

Pagina's

Reageer via FaceBook

03 De regenboogorchidee recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: VERONICAMAGAZINE.nl (link)
Edgar P. Jacobs was een Brusselaar, maar zijn helden Blake & Mortimer zijn op en top Brits. Net zoals de talentvolle stripmaker Garen Ewing, die in de voetsporen treedt van de meester van de klare lijn. Zijn held Julius Chancer gaat in de Himalaya op zoek naar de legendarische regenboogorchidee. dit derde deel sluit de trilogie af, waarin het wemelt van ingewikkelde namen en personages. Een nadeeltje? Die puntoogjes, waardoor iedereen boos lijkt te kijken. (MK)
* * * (3 van 5 sterren)

Externe recensie, bron: MOORSMAGAZINE.com (link)
De jonge Britse striptekenaar Garen Ewing maakte met De Regenboog Orchidee een spannende strip in de stijl van Blake en Mortimer en Oscar en Isidoor. Het verhaal lijkt in principe vrij kort samen te vatten - een jonge assistent van een antiquair gaat in het Verre Oosten op zoek naar een orchidee waarvan het bestaan niet eens zeker is, en wordt daarbij vergezeld door een mooie filmster en haar onhandige, lompe publiciteitsagent.

Ze worden achtervolgd door een fraai stelletje schurken (met uiteraard ook een mooie maar zeer geniepige femme fatale) die om onduidelijke redenen hun uiterste best doen om te voorkomen dat Julius Chancer, onze jonge held, zijn doel bereikt. Dat is een tamelijk gebruikelijk stramien voor dit soort avonturenstrips, maar Ewing weet er iets van te maken.

Zijn tekeningen zijn geheel in de stijl van de Klare Lijn, zijn verhaal zit goed in elkaar en het is toch wel zo spannend, dat je na deel één ook de volgende twee delen wilt lezen. Die vallen dan ook niet tegen, als de avonturenreis ons in deel drie tenslotte in een exotisch verborgen land brengt, ook weer een avonturenreekscliché dat Ewing verbazend fris inzet.

De Regenboog Orchidee is dan ook nog eens prachtig uitgegeven door Silvester Strips, op mooi matglanzend papier, op een iets groter formaat dan we vroeger gewend waren bij strips, en met een harde kaft. Dat maakt het bij elkaar een genot om te lezen. In deel drie blijkt het verhaal nog ingenieuzer in elkaar te steken dan we in het eerste deel al vermoedden, en blijkt de schurk van de hele geschiedenis zijn straatje toch nog mooi schoon te kunnen vegen. Het verhaal wordt mooi afgerond, met bovendien een ontsnapte vrouwelijke schurk - genoeg stof voor een vervolgreeks dus.

Dat neemt niet weg dat we op een ouderwetse, Indiana Jones-waardige wijze door een bijzonder fraai getekend en goed verteld avontuur zijn heen geloodst. Heerlijke boeken voor de liefhebbers van een ouderwets goed stripavontuur.


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.