Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 7.73 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Het Wilde Westen strips

  • 1 - De lelietuin
   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Het-Wilde-Westen-1.jpg

Reeks Het Wilde Westen

Auteur(s) Fabrice Jarzaguet (tekeningen), Francois Capuron (tekst), Fred Duval (tekst), Isabelle Rabarot (inkleuring)

Genre Actie / avontuur

Pagina's 48

ISBN 9789463063647 (softcover)
9789463063630 (hardcover)

Prijs € 7,95 (softcover)
€ 16,95 (hardcover)

Prijs: € 7,95 (Softcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Het Wilde Westen1 - De lelietuin

Verenigde Staten, 1865. De Amerikaanse Burgeroorlog nadert zijn einde. Mevrouw Granger heeft nu nog maar één doel: haar man vinden, die gevangen wordt gehouden door de Noordelijken. Terwijl hij in Fort Mac Laglen wordt vastgehouden en zich verzet tegen stevige ondervragingen door de blauwbloezen, gaat zij zo ver, dat ze de dollars steelt, die bestemd zijn voor de reparatie van de kerk van het dorpje Church Hill. Een overval in familieverband waarvan de buit zal dienen om een leger op te richten en om haar man uit de klauwen van de vijand te bevrijden.

Eer, vrijheid, wraak en een handvol dollars brengen vier levens bijeen in een wilde rit door een door burgeroorlog verscheurd land. Een spannende western in 4 delen!

Snelle bestellers krijgen bij de hardcover GRATIS een ex-libris bij cadeau!

Pagina's

Reageer via FaceBook

1 - De lelietuin recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Meer van dat!
Blauwbloezen en hun vijanden uit het zuiden vechten robbertjes uit in dit eerste deel van een stevige nieuwe westernreeks waar tekenaar Fabrice Jarzaguet zestien jaar over deed om alle vier albums te tekenen op scenario van François Capuron en Fred Duval (Hauteville House, Wonder Ball, Uur U,...). Silvester bespaart ons gelukkig een even lange wachtperiode. De Noordelijken tegen de Zuidelijken dus, maar het is integendeel mevrouw Louise Granger die de show steelt met haar kordate optredens om haar man, een kolonel in het Zuidelijke leger, terug te krijgen. Hij zit gevangen bij de Noordelijken in Fort Mac Laglen waar hij wordt ondervraagd. Om haar doel te bereiken, gaat de dame zo ver om een overval te plegen om geld te stelen dat bedoeld is voor de reparatie van de kerk van het dorpje Church Hill. Met de buit wil ze een leger oprichten om het fort aan te vallen.

Aan de tekeningen kan je goed zien dat Olivier Vatine (check zijn western Angela eens) te maken had met het opstarten van de reeks. Hij wilde als toenmalige verantwoordelijke bij de Franse uitgeverij Delcourt een western toevertrouwen aan een jonge tekenaar. Of het mouwvegerij was van Jarzaguet om in de stijl van Vatine te werken, durven we niet zeggen, maar de invloed is er wel degelijk. Hij hanteert een morsige stijl met vaak goed gevonden camerastandpunten die voor zwierigheid moeten zorgen.

Ook scenarist François Capuron, die zich liet bijstaan door Fred Duval, verstopt zijn invloeden niet. Die baden in het filmœuvre van Sam Peckinpah, John Ford en Clint Eastwood. Een openingsscène in een station, waar het er snel heet aan toe gaat, de aanval op het fort en de Mexican standoff op het einde zijn sprekende voorbeelden van klassieke elementen uit de westernfilmgeschiedenis. Meer van dat!

DAVID STEENHUYSE --- mei 2018


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.