Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 7.73 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Hemel-in-Strijd-4.jpg

Reeks Hemel in strijd

Auteur(s) Olivier Dauger (tekeningen), Philippe Pinard (tekst)

Genre Oorlog

Pagina's 48

ISBN 9789463062909 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Hemel in strijd4 - Operatie Torch

Hemel in strijd is een vierdelige kroniek van de Franse luchtmacht tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In november 1942 ontscheept een indrukwekkende Brits-Amerikaanse strijdmacht in het door Vichy bestuurde Noord-Afrika. De Franse escadrilles die worden ingezet tegen de geallieerde vliegtuigen blijven doorvechten tot het staakt-het-vuren. Na de ondertekening van de wapenstilstand wacht de piloten van beide zijden een zware test: samen een escadrille vormen, ondanks de wederzijdse wrok en verwijten.

Pagina's

Reageer via FaceBook

4 - Operatie Torch recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
November 1942. Om te vermijden dat de Nazi's al hun krachten kunnen inzetten in Oost-Europa beslissen Engelsen en Amerikanen in Noord-Afrika te gaan samenwerken. Dat resulteert in de invasie van Marokko en Algerije, wat de codenaam Operatie Torch meekreeg.

Dat gedeelte van de Maghreb stond onder controle van Vichy-Frankrijk en was een bondgenoot van de Duitsers. De Amerikanen zijn oppermachtig en de Fransen keren hun kar. In dit geval zijn het eerder vliegtuigen. Piloten die eerst de US boys bestreden gaan na de capitulatie voor het andere kamp vliegen. Ze zijn er dan nog over verbaasd dat ze minder vitale opdrachten krijgen en niet over toptoestellen kunnen beschikken.

Dat werkt zo frustrerend dat sommigen overwegen om voor de Russen te gaan vechten. Tot Generaal de Gaulle de Fransen herenigt. Piloten die voor het vrije Frankrijk vochten vormen 1 eenheid met hun vroegere tegenstanders van het Vichy-regime.

Dit verhaal van steeds wisselende engagementen en opportunisme wordt vrij vlak verteld. De keuzes zouden moeten beklijven maar doen dat niet. Gedurende 30 pagina's wordt Operatie Torch uitgebeeld maar de oorlog krijgt een jongensachtig, speels karakter. Zelfs waar het de bedoeling is om de gruwelen te tonen slagen de auteurs daar niet echt in. Dood en vernieling in beperkte mate, zonder enige vorm van ontreddering, angst of pijn. On s'est habitué, qoui?

Het laatste deel van het album wordt dan weer te weinig uitgewerkt om ons, 75 jaar later, het juiste begrip te kunnen bijbrengen. Een beetje inzage over het staatsmanschap van Le Grand Charles wordt ons gelukkig wel gegund. Die ene pagina is inhoudelijk dan ook de sterkste.

Al bij al wordt het verhaal te anekdotisch en verbrokkeld gebracht.

Grafisch oogt het allemaal wat afstandelijk waardoor je als lezer niet betrokken raakt. Figuren zijn statisch. De vliegscenes zijn dan wel weer overvloedig aanwezig en gevarieerd.

Deze reeks bestaat uit 4 delen, die allemaal op zeer korte tijd in vertaling werden uitgebracht. Dat is een pluim die Uitgeverij Silvester alvast op zijn hoed mag steken!


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.