Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.77 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Hemel-in-Strijd-3.jpg

Reeks Hemel in strijd

Auteur(s) Olivier Dauger (tekeningen), Philippe Pinard (tekst)

Genre Oorlog

Pagina's 48

ISBN 9789463061513 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Hemel in strijd3 - Alarm in Syrië

Hemel in strijd is een vierdelige kroniek van de Franse luchtmacht tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Juni 1941. De Britten, bijgestaan door de vrije Franse strijdkrachten van generaal De Gaulle, vallen Libanon en SyriŽ aan, Franse mandaatgebieden onder Pťtainistisch bewind. In de hemel trekken de Dewoitines, getooid met de Vichy-kleuren, ten strijde tegen Hurricanes en Tomahawks: blauw-wit-rode Franse kokardes tegen rood-wit-blauwe Engelse...

Pagina's

Reageer via FaceBook

3 - Alarm in Syrië recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO.be (link)
Aan vliegtuigreeksen geen gebrek dezer dagen! Terwijl Hugault met Angel Wings hoge toppen scheert (en dat voortreffelijk in beeld brengt) worden zijn fans ook verwend met heruitgaves van zijn oudere werk.

Ook van reeksen die al decenia lang hun strepen verdiend hebben zoals Buck Danny, of Tanguy en Laverdure, verschijnen nog steeds nieuwe verhalen, al dan niet in een spin off, en van het Franse duo mogen we ons zelfs verheugen in een integrale.

Vliegtuigreeksen moeten het hebben van hun schitterend weergegeven luchtgevechten of prachtige decors. De setting is zeer variabel en de nadruk ligt niet altijd op hetzelfde: zo speelt De Rode baron zich af tijdens WO I en is er een belangrijke rol weggelegd voor de psychologie, en een mysterieus kantje, waarme von Richthofen de gedragingen van zijn tegenstanders kon voorspellen.

WO II is ook een geliefkoosd onderwerp. Het al aangehaalde Angel Wings speelt zich af in Zuid-Oost AziŽ, terwijl De nachtuil van dezelfde auteur de clash tussen piloten van het Nazi-regime met de vliegeniers van het Rode Leger als onderwerp heeft.

Er is dus voor elk wat wils. Om toch nog aan een vliegtuigstrip te beginnen moeten auteurs uit een creatief vaatje tappen. Een periode of setting aar anderen nog niet aan gedacht hebben, zeg maar.

In Wunderwaffen wordt een fictieve geschiedenis geschreven met prachtige toestellen.

Ook het uitgangspunt van Hemel in strijd dient zich veelbelovend aan: de Fransen zijn in WO II verdeeld in het Gaulistische kamp van vrije Fransen enerzijds en het collaborerende regime in Vichy anderzijds. Deze laatsten mochten van de Duitsers een eigen luchtmacht houden die toch wel een pro-Duitse koers vloog, terwijl de vrije Fransen met de geallieerden ten strijde trokken.

Piloten die samen opgeleid waren en in eenzelfde eskader vlogen voor de oorlog, zelfs vrienden waren, werden dus plots, als landgenoten, tegenstanders in de lucht.

Het zou een pracht van een psychologische schets kunnen opleveren, over verdeeldheid, keuzes en hoe een mens die voor zichzelf goed kan praten. Maar helaas blijft het in dit album allemaal zeer vrijblijvend en oppervlakkig. Personages worden nauwelijks uitgewerkt, terwijl hun psychologie uitspitten net datgene zou opleveren waardoor het een sterke strip wordt.

Liever dan zich daar op te concentreren krijgen we een lesje in geschiedenis van de auteurs, en helaas nogal van de drogere soort. We krijgen een overzicht van hoe allianties en verdragen zich opvolgen in het Midden Oosten. Een echt verhaal voor de personages zit er niet of nauwelijks in.

Grafisch zijn de personages ook vrij afstandelijk getekend. Je krijgt als lezer op geen enkel ogenblik een band met hen. De actiescenes zijn ook al niet van die aard om je in het verhaal mee te trekken.

Vrij ontgoochelend album dat een schitterend uitgangspunt niet kan benutten om boven de middelmaat uit te komen.

Fumetti

Externe recensie, bron: MODELBOUW MAGAZINE
Dit is het 3e deel van dezevliegtuigstrip waarin we de Franse Jachtgroep 1/7 volgen vanaf de Duitse inval in 1940 tot nu: Juni 1941. De jachtgroep heeft zich verplaatst van Frankrijk naar Libanon om de Franse mandaatgebieden (Libanon en Syrie) te beschermen. Dit gebied staat onder gezag van de Vichy-regering van maarschalk Petain. Dan vallen de strijdkrachten van de vrije Fransen en Britten de vliegvelden aan en moeten de (Vichy) Fransen in gevecht gaan met de Britten en zelfs Franse legereenheden bestoken. OPINIE: Het mooie van deze stripreeks is dat deze ook veel achtergrondinformatie geeft over de patstelling na de Franse nederlaag in WOII. De vrije Fransen (onder leiding van de Gaulle) vochten door tegen de Duitsers terwijl het Vichy regime zich onder Duits gezag plaatste. In Noord-Afrika kwam het tot een explosieve confrontatie. Het album kent tevens weer prachtige luchtgevechten waarin Dewoitines, Hurricanes en Tomahawks jachtvliegtuigen door het luchtruim scheuren. Tevens zien we nog Blenheims, Junkers, Bf109ís, Marlets en veel meer van onze welbekende klassiekers!


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.