Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.77 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Hemel in strijd strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Hemel-in-Strijd-2.jpg

Reeks Hemel in strijd

Auteur(s) Olivier Dauger (tekeningen), Philippe Pinard (tekst)

Genre Oorlog

Pagina's 48

ISBN 9789463062473 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Hemel in strijd2 - Kokardes onder vuur

Vanaf juni 1940 gaat alles snel, en de Franse nederlaag blijkt onafwendbaar. Het “Rode Duivels”-escadrille, actief in de frontlinie, ondergaat de wet van de sterkste en lijdt zware verliezen. Door de snelle Duitse terreinwinst hebben ze zich al gauw tot aan de Loire moeten terugplooien, waar Etienne Tournemire en zijn strijdmakker André Marceau hun laatste gevechten leveren alvorens naar Noord-Afrika uit te wijken. Het nieuws van de wapenstilstand verrast hen, en dwingt beiden om kleur te bekennen tussen de Vichy-troepen en de vrije Franse strijdkrachten.

Hemel in strijd is een vierdelige kroniek van de Franse luchtmacht tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Snelle bestellers krijgen er GRATIS een luxe A3-kunstdruk bij cadeau, OP=OP!

Pagina's

Reageer via FaceBook

2 - Kokardes onder vuur recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO.be (link)
De oorlog van ‘40-’45 was van een totaal ander kaliber dan WOI. Snelheid ter land en in de lucht waren van cruciaal belang. België was helemaal niet voorbereid op deze ommekeer in het oorlogvoeren, maar ook Frankrijk moest z’n meerdere erkennen in de sterke Duitse luchtmacht. Met ‘Hemel in strijd’ leveren Philippe Pinard en Olivier Dauger een vierdelige kroniek af van de Franse luchtmacht tijdens de Tweede Wereldoorlog. In dit tweede deel, dat zich afspeelt in juni 1940, zien we de verdere teloorgang van wat in de media op dat moment nog steeds het roemruchte Franse leger wordt genoemd.

Het verhaal van WOII wordt via bepaalde media vaak nog te eenvoudig weergegeven door het gebeuren vrij eenzijdig toe te lichten. Historische naslagwerken zijn dan vaak weer te omvangrijk en te complex. Philippe Pinard probeert niet in deze val te trappen en tracht een gulden middenweg te vinden en die in z’n verhaal te integreren. Zo komen bijvoorbeeld de dilemma’s tussen voor- en tegenstanders van Duitsland en de pro-Duitse machthebbers die in Vichy hun intrek genomen hebben, aan bod. Ook is er aandacht voor de logistieke problemen die optraden en voor de misleiding die via pers en propaganda-materiaal het volk bereikte.
Door het hele opzet en het streven naar correcte informatie, kan het niet anders dan dat dit boek heel wat tekst bevat. Het album wil duidelijk meer zijn dan zomaar een uitgebreide actiestrip rond luchtgevechten. Voor mij persoonlijk een verrijking, maar het maakt het boek wel minder hapklaar. Enige interesse in geschiedenis en meer bepaald WOII is welkom.

Olivier Dauger, die ook instond voor het tekenwerk van ‘Hemel in puin’, levert gedegen vakwerk af en blinkt vooral uit in het op papier zetten van het materieel, met in het bijzonder natuurlijk de vliegtuigen die zeer waarheidsgetrouw over de bladzijden scheren. In het neerzetten van de piloten is hij dan weer iets minder begaafd. Vooral de gezichten zijn naar mijn mening iets te eenvoudig en missen karakter.

Besluit: een boeiende kijk op de Franse luchtmacht ten tijde van WOII.

- Iyo74


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.