Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.77 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Hemel-in-Strijd-1.jpg

Reeks Hemel in strijd

Auteur(s) Olivier Dauger (tekeningen), Philippe Pinard (tekst)

Genre Oorlog

Pagina's 48

ISBN 9789463062466 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Hemel in strijd1 - Rode Duivels

Op 10 mei 1940 begint de Blitzkrieg boven Frankrijk. Etienne de Tournemire is een jonge luitenant die net is toegetreden tot het “Rode Duivels”-escadrille. Tegen alle verwachtingen wisten de Duitse tanks zich een weg te banen door de ondoordringbaar gewaande Ardennen. De Panzerdivisies zetten hun bliksemaanval verder met steun vanuit de lucht, en dreigen bij Sedan de Maas te overschrijden. Dat wordt de beslissende slag: als de Duitsers Sedan innemen, valt heel Frankrijk in hun handen!

Hemel in strijd is een vierdelige kroniek van de Franse luchtmacht tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Pagina's

Reageer via FaceBook

1 - Rode Duivels recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK (link)
Behoorlijke aanwinst
De vijfdelige reeks Hemel in Puin hebben we vooralsnog zonder spijt en verder omzien overgeslagen, maar opvolger Hemel in Strijd, van hetzelfde duo, wilden we toch een kans geven. Voor het publiek van liefhebbers van luchtvaartstrips is dit een behoorlijke aanwinst. Ook op historisch vlak vertelt Hemel in Strijd waardevolle elementen over hoe Franse piloten het begin van de Tweede Wereldoorlog beleefden door ten strijde te trekken tegen de Luftwaffe, de Duitse luchtmacht die de Fransen in aantal en sterkte zwaar overklast. De Fransen delven het onderspit in de verpletterende Blitzkrieg en het land wordt verdeeld in bezet gebied onder het Vichy-regime en het vrije Frankrijk. Dat heeft ook zijn gevolgen voor de Franse luchtmacht waarbij Fransen ineen stegen elkaar komen te staan. Met man en macht wordt getracht zoveel mogelijk vliegtuigen en piloten terug te trekken naar het zuiden van de natie en vervolgens naar Noord-Aftrika. Etienne de Tournemire zit op de eerste rij en wil duidelijk vechten. De luitenant is een briljante piloot, maar hij deelt ook in de brokken.

Philippe Pinard vertelt het allemaal wat stijf en zijn teksten zijn vaak uitleggerig en droogkloterig. Maar de luchtgevechten en andere confrontaties in de lucht en op de grond, heel helder en verdienstelijk in beeld gebracht door Olivier Dauger, pikken onze aandacht in. Dat gedt ook voor de grotere overzichtsprenten. Pas in deel 2 wordt het decor wat meer verlegd naar iets anders dan groene velden en strakblauwe hemels zonder variatie. Dat werd hoog tijd. In de volgende delen zoeken we warmere oorden op: Noord-Afrika en Syrië.

DAVID STEENHUYSE
april 2017


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.