Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 9.63 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Blue-Adventures.jpg

Reeks Golden City

Auteur(s) Nicolas Malfin (tekeningen)

Genre Sciencefiction

Pagina's 96

ISBN 9789463063395 (hardcover)

Prijs € 19,95 (hardcover)

Prijs: € 19,95 (Hardcover)

Golden CityBlue Adventures - Artbook

Autodidact Nicolas Malfin wist met zijn uitzonderlijke tekentalent al vroeg de aandacht van uitgevers te trekken. Hij mocht zijn kunsten toepassen op Golden City, destijds een nieuwe reeks. Al vanaf het begin is er succes. Wat Nicolas leidt is de drang van avontuur die zijn jeugd heeft gekenmerkt. Blue Adventures onthult de breedte van zijn talent op de serie die hem bekend maakte bij het grote publiek. Ook ander werk en illustraties komen ruimschoots aan bod in dit 96 pagina’s dikke boekwerk.

Pagina's

Reageer via FaceBook

Blue Adventures - Artbook recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
Samen met Golden City 12 verblijdt Silvester ons met “Blue Adventures”, een artbook over het werk van de hand van Nicolas Malfin.

Bijna 100 bladzijden lang wordt je als lezer overdonderd met prachtige illustraties. Dit boek bevat dan ook een schat aan covertekeningen, afbeeldingen van ex-librissen, schutbladen en (ontwerp)schetsen die de liefhebber van Malfins werk in vervoering zullen brengen. De focus ligt op het werk dat hij reeds maakte voor de reeks Golden City, maar ook het verhaal Cézembre komt aan bod. Ten slotte is er ook heel wat aandacht voor diverse illustraties die de man op papier zette voor verschillende projecten, zoals enkele kaartspelen.

Even snel de bladzijden doorbladeren zat er bij mij niet in want de tekeningen van de man zijn erg knap dankzij hun compositie en enorme gedetailleerdheid. Je blijft dus al snel een hele poos hangen bij heel wat van dat moois. Overbodig te zeggen dat de perfect op papier gezette vrouwelijke vormen er eveneens voor zorgden dat het lees/kijk-tempo niet verschroeiend hoog lag. ;-)

Ook de beperkt aangebrachte teksten (zowel in het Nederlands als in het Engels) die meer vertellen over deze getalenteerde artiest verrijken het geheel. Wat bij mij trouwens het meest blijven hangen is, is het verhaal van de totstandkoming van de cover van dit boek. Wie denkt dat een cover bestaat uit een snel op papier gezette tekening, kan de bal niet meer misslaan. Ongelooflijk wat aan één zo’n tekening voorafgaat. M’n respect voor striptekenaars is er alleen maar door toegenomen.

Besluit: een absolute aanrader voor iedereen die houdt van het werk van Malfin, en dan vooral voor de liefhebbers van Golden City.

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Nieuwe botjes

De burgeroorlogen en guerrillagevechten gaan op aarde onverminderd voort. Harrison Banks, de voormalige burgemeester van de op de oceaan gezonken stadsstaat Golden City, verneemt dat zuster Léa in gevaar is. Nadat hij haar heeft gered, ontmoet hij in niet al te familiaire omstandigheden zijn halfzus Tania. Dat levert hem weer extra drama op, maar ook een pak uitleg die de reeks op een nieuw spoor brengt. Op de nieuwe Golden City, een ruimtetuig dat rond de aarde zweeft, ondervinden de miljonairs dat de gebeurtenissen op de aarde schadelijk zijn voor de economie. De aandelenkoersen dalen supersnel. De burgemeester heeft zijn eigen huurlingen bij de stadsguerrilla en beslist dat het tijd voor actie is. Hij en zijn corrupte kliek van twaalf wijzen zullen extra uit hun pijp moeten komen, want Harrison Banks is nog niet klaar met hen.

Na twaalf delen slabakt Golden City allerminst. Dit album zit barstensvol wendingen, we vliegen van hot naar her en het blijft maar vooruitgaan zonder dat Daniel Pecqueur struikelt over alle intriges en situaties die hij voor het veelvoud aan personages heeft bedacht. Je krijgt tegelijk heel wat antwoorden en Pecqueur gooit je nieuwe botjes toe om op te kluiven. Alleen al die cliffhanger waarmee het album afsluit, maakt het lezen van het nog te verschijnen deel 13 prioritair. Spanning en intriges troef.

Voor de computertekeningen en -inkeuring van Nicolas Malfin zijn voor- en tegenstanders. Wij vinden dat hij volumes te veel een valse 3D-rendering probeert te geven, maar meer kritiek kunnen we nu ook niet echt bedenken. In de eerste plaats blijven we onder de indruk van zijn precisiewerk. Zijn heldere tekenstijl maakt de platen overzichtelijk. Toch wel een must, want er gebeurt dus heel wat.

Liefhebbers van Malfin kunnen zich desgewenst — nee, doe het maar zeker — trakteren op het artbook Blue Adventures, al een oudere uitgave die in 2013 in een Frans-Engelse editie verscheen en nu in een Nederlands-Engelse vertaling. De teksten zijn beperkt tot inleidingen van zijn series, een biografietje en een boeiende making-of van de cover, want dit is vooral een kijk- en staarboek. Het is een prachtige verzameling met tal van illustraties, pin-ups, figuurstudies, ontwerpen voor voer- en vliegtuigen, tekeningen voor ex-librissen, affiches en diverse meer. Een weelderig aanbod waarbij de vele potloodtekeningen duidelijk maken dat Malfins basis al zo trefzeker is. Knap artbook, laat het niet liggen! Het is ook samen te koop met Golden City 12 in een pakket waarbij je nog een mooie display met Harrison en Mifa krijgt.

DAVID STEENHUYSE --- december 2017


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.