Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 9.63 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Golden-City-12.jpg

Reeks Golden City

Auteur(s) Daniel Pecqueur (tekst), Nicolas Malfin (tekeningen), Pierre Schelle (inkleuring)

Genre Sciencefiction

Pagina's 48

ISBN 9789463063388 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Golden City12 - Stadsguerrilla

Een uniek sciencefiction-avontuur in een niet zo heel verre toekomst: 2099.

Terwijl de wereld gebukt gaat onder terreurdaden en guerrillaoorlogen, spoort Banks de dader van de aanslag op Golden City op. Maar is er wel één verantwoordelijke voor de ondergang van Golden City? De gevaarlijke speurtocht van Banks leidt naar Las Vegas. Daar stuit hij op de beruchte maffiabendes van het gokwezen in Nevada...

Voor de echte verzamelaar is er het artbook Blue Adventures, getekend door Nicolas Malfin.

Pagina's

Reageer via FaceBook

12 - Stadsguerrilla recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
De drijvende stad voor de gegoede klasse is al meer dan 5 jaar geleden met man en muis vergaan en nog steeds is de ware toedracht niet gekend. Ondertussen hebben de miljardairs naar een andere oplossing gezocht en deze gevonden in een Nieuw Golden City dat gebouwd werd in de ruimte zodat terroristen geen kans meer krijgen. Dat men zich buiten de aardse atmosfeer ook gemakkelijker aan alle wetten kan onttrekken, is mooi meegenomen. Harrison Banks blijft wel nog steeds een vervelend element voor de bestuurders van de gouden stad. Hij moet dus op z’n tellen blijven passen.

In dit album wordt het verhaal over de aanslag op de oorspronkelijke drijvende stad afgerond en krijgen Banks en de lezers eindelijk enkele langverwachte antwoorden. Bovendien verrast Pecqueur met een aantal onthullingen die we niet zagen aankomen. Zonder teveel te willen verklappen, kan ik wel zeggen dat ik over de introductie van het nieuwe personage iets minder te spreken ben. Dat deel had zonder twijfel meer uitgediept kunnen worden waardoor meer affiniteit of antipathie tegenover dit personage had kunnen optreden. Dat vrij oppervlakkig blijven, geldt eigenlijk voor wel meer scènes in dit album. We worden behoorlijk rond de oren geslagen met heel wat gebeurtenissen die op zichzelf lijken te staan en die een vervolg zullen krijgen in verdere delen. Dat kan goed aflopen, maar dan zal het scenario goed doordacht verder moeten gaan en bij voorkeur naar één climax toe moeten werken.
Wat duidelijk naar voren komt, is het sombere toekomstbeeld dat de auteur voor ogen heeft. Machtige multinationals met niets ontziende bestuurders zullen volgens Pecquer immers de dienst uitmaken in de toekomst, met alle gevolgen van dien. Het zet de lezer zeker tot denken aan.

Het tekenwerk van Malfin is naar goede gewoonte weer erg verzorgd. De man heeft veel oog voor detail. Iets wat vooral tot uiting komt in de gebruikte voorwerpen en in de decors. Ook komt hij vaak origineel en verrassend uit de hoek wat betreft transportmiddelen en technologie. Heel leuk om van wat dichterbij te bekijken allemaal!
Ik wil hier ook wel even vermelden dat ik sedert het lezen van het artbook “Blue Adventures” met andere ogen en vooral ook langer naar de cover van een strip kijk.

Besluit: deze reeks behoort nog steeds tot m’n favorieten, maar hier had ik toch te weinig voeling met het geheel.

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Nieuwe botjes

De burgeroorlogen en guerrillagevechten gaan op aarde onverminderd voort. Harrison Banks, de voormalige burgemeester van de op de oceaan gezonken stadsstaat Golden City, verneemt dat zuster Léa in gevaar is. Nadat hij haar heeft gered, ontmoet hij in niet al te familiaire omstandigheden zijn halfzus Tania. Dat levert hem weer extra drama op, maar ook een pak uitleg die de reeks op een nieuw spoor brengt. Op de nieuwe Golden City, een ruimtetuig dat rond de aarde zweeft, ondervinden de miljonairs dat de gebeurtenissen op de aarde schadelijk zijn voor de economie. De aandelenkoersen dalen supersnel. De burgemeester heeft zijn eigen huurlingen bij de stadsguerrilla en beslist dat het tijd voor actie is. Hij en zijn corrupte kliek van twaalf wijzen zullen extra uit hun pijp moeten komen, want Harrison Banks is nog niet klaar met hen.

Na twaalf delen slabakt Golden City allerminst. Dit album zit barstensvol wendingen, we vliegen van hot naar her en het blijft maar vooruitgaan zonder dat Daniel Pecqueur struikelt over alle intriges en situaties die hij voor het veelvoud aan personages heeft bedacht. Je krijgt tegelijk heel wat antwoorden en Pecqueur gooit je nieuwe botjes toe om op te kluiven. Alleen al die cliffhanger waarmee het album afsluit, maakt het lezen van het nog te verschijnen deel 13 prioritair. Spanning en intriges troef.

Voor de computertekeningen en -inkeuring van Nicolas Malfin zijn voor- en tegenstanders. Wij vinden dat hij volumes te veel een valse 3D-rendering probeert te geven, maar meer kritiek kunnen we nu ook niet echt bedenken. In de eerste plaats blijven we onder de indruk van zijn precisiewerk. Zijn heldere tekenstijl maakt de platen overzichtelijk. Toch wel een must, want er gebeurt dus heel wat.

Liefhebbers van Malfin kunnen zich desgewenst — nee, doe het maar zeker — trakteren op het artbook Blue Adventures, al een oudere uitgave die in 2013 in een Frans-Engelse editie verscheen en nu in een Nederlands-Engelse vertaling. De teksten zijn beperkt tot inleidingen van zijn series, een biografietje en een boeiende making-of van de cover, want dit is vooral een kijk- en staarboek. Het is een prachtige verzameling met tal van illustraties, pin-ups, figuurstudies, ontwerpen voor voer- en vliegtuigen, tekeningen voor ex-librissen, affiches en diverse meer. Een weelderig aanbod waarbij de vele potloodtekeningen duidelijk maken dat Malfins basis al zo trefzeker is. Knap artbook, laat het niet liggen! Het is ook samen te koop met Golden City 12 in een pakket waarbij je nog een mooie display met Harrison en Mifa krijgt.

DAVID STEENHUYSE --- december 2017


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.