Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.77 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Goblins strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Goblins-2.jpg

Reeks Goblins

Auteur(s) Corentin Martinage (tekeningen), Tristan Roulot (tekst)

Genre Fantasy

Pagina's 48

ISBN 9789463061520 (softcover)

Prijs € 7,95 (softcover)

Prijs: € 7,95 (Softcover)

Goblins2 - Met hand en tand

 De goblins zijn terug! Om dat te vieren stellen ze met veel trots voor: een festival van subtiele ideeën en uitgekiende plannen om:
1 – langer dan één dag te overleven.
2 – hun wereldheerschappij te vestigen.

Omdat een leven zonder liefde waardeloos is, trekken ze op een ongezien avontuur op zoek naar de ware liefde, met één duidelijk doel: het voortbestaan van het Goblin-ras te verdedigen, met hand en tand.

Pagina's

Reageer via FaceBook

2 - Met hand en tand recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
Goblins zijn nooit populaire personages in boeken of films. Ze zijn groen lelijk en niet zo slim, en meestal gaan ze massaal de helden te lijf. Gelukkig voor de helden zijn ze nogal kwetsbaar. Ze vormen de inspiratiebron voor Roulot en Martinage voor een humorreeks met een aparte insteek. Je kan ze misschien nog het beste vergelijken met “Game over”, de spin-off serie van Kid Paddle waarin we in een computerspelletje duiken. Daarin probeert een barbaar een prinses te redden om daarna de uitgang te bereiken om zo de volgende ronde te bereiken. Maar dit lukt door allerlei omstandigheden nooit. Het einde van de grap is dus bekend, maar de manier waarop de barbaar er niet in slaagt is meestal origineel en grappig! Net als hun collega barbaar sneuvelen de goblins ook massaal, om er in een volgende grap weer even enthousiast tegenaan te gaan.

Om toch voor wat continuïteit te zorgen zijn er enkele weerkerende personages. Zo heb je de hoofdman, wiens leiderscapaciteiten wel eens in vraag worden gesteld, of de tovenaar, die erg lijdt onder de concurrentie van een menselijke tovenaar die in de buurt woont. Je hebt ook nog een soort ingenieur goblin, die met de vreemdste aanvalstuigen aan komt zetten, de bommenexpert die voor de nodige knallende ontknopingen zorgt. Daarnaast heb je ook Goblin Hood, die net als zijn naamgenoot groen is en de rijken overvalt. Al raakt hij meestal niet tot het punt om zijn buit aan de armen te schenken! De vreemde eend in de bijt is “de uitverkorene”, hij is de enige goblin met haar, maar lijkt nog minder snugger dan zijn soortgenoten!
Naast de gebruikelijke slachtpartijen leren we ook hoe en waarom goblins zijn geschapen. En ontdekken we ook hoe er eigenlijk nieuwe goblins ter wereld komen, want nooit zie je een goblinvrouwtje opduiken!

Met dit hilarische album lig je zeker in een deuk, en het goede nieuws is dat er in het Frans al 10 albums zijn verschenen, dus er staan ons nog enkele heugelijke momenten te wachten!

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Poepertjesdag!
"Wat een dikke zever heb je nu weer gekocht! Vind je dat nu echt om te lachen? En hoeveel heeft dat nu weer gekost?" Euh... Terwijl we onze woorden zochten om deze machtige ongein te rechtvaardigen, kwam onze jongste de eetkamer binnengelopen. "Pa, eindelijk heb je nog iets deftigs gekocht! Zijn er daar nog van?" Een brede grijns overklaste de in de lucht gegooide handen. Blijkbaar zijn alle mannen hetzelfde. Dat weten we dan ook weer.

Humor. Het is een vreemd beestje, haast even vreemd als de Goblins zelf. Deze kleine groene ork-achtige wezens zijn gemeen, gewelddadig, lelijk en extreem oorlogszuchtig. Maar aan de andere kant is het achtereind van een tochtige trol duizend keer slimmer dan hen. Tussen al deze dommeriken is er altijd eentje die minder dwaas is dan de anderen. En die heeft altijd een snood plannetje klaar om de wereld te veroveren. Het ene geniale idee is al wanhopiger dan het ander waardoor de Goblins keer op keer in mootjes gehakt worden. En dat vinden wij grappig. Extreem grappig zelf. Tussen alle slachtpartijen is er in dit album ook tijd voor wat contemplatie. Een deel van de Goblins trok weken door woeste nevelwouden, besneeuwde bergen en dorre woestijnen op zoek naar de heilige piek waar ze rechtstreeks konden spreken met hun schepper. Waarom kregen ze alle onheil over de wereld over zich? Waarom, o Heer? Het antwoord was ontnuchterend en ontlokte ons een zoveelste vette grijns. Toch is er één dag waar deze schepsels naar uitkijken. Hun jaarlijkse poepertjesdag! Elk vrouwelijk wezen dat die dag door een Goblin werd bezwangerd, bevalt kort daarop van een babygoblinnetje die door de ooievaars naar hun dorp worden gebracht. Dit is het moment om hun bevolkingsaantal weer op peil te krijgen. Jiha!! Hoeft het nog gezegd dat het resultaat van deze nacht van de verleiding ronduit hilarisch is. Humor! Smaken!

We staan niet alleen met onze vieze voorkeuren. In het Frans zijn er al tien delen van deze serie verschenen. We kunnen niet wachten tot deze allemaal vertaald zijn! Hup hup hup!

WOUTER PORTEMAN --- oktober 2017


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.