Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.77 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Er was eens... strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Er-was-eens-De-mens-2.jpg

Reeks Er was eens...

Auteur(s) Afroula Hadjiyannakis (inkleuring), Jean Barbaud (tekeningen), Jean-Charles Gaudin (tekst), Minte (tekeningen)

Genre Jeugd

Pagina's 48

ISBN 9789463062534 (softcover)

Prijs € 6,95 (softcover)

Prijs: € 6,95 (Softcover)

Er was eens...De Mens 2 - De vruchtbare valleien en Egypte

Er was eens... de mens is een populairwetenschappelijke, historische animatieserie uit 1978 van de hand van Albert Barillé. Het was meteen een groot succes, dat ook de daaropvolgende generaties bleef boeien.

In dit deel ontdekken we hoe de mensen van Mesopotamië tot Egypte leerden de rivieren te beheersen om de valleien vruchtbaar te maken. En samen met onze sympathieke helden zijn we getuige van de bouw van de eerste piramides en de opkomst van de farao’s...

Pagina's

Reageer via FaceBook

De Mens 2 - De vruchtbare valleien en Egypte recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: Game4Me (link)
De voormalige animatiereeks uit onze jeugd heeft een Nederlandstalige stripversie gekregen. In het eerste nummer werd er een snuif nostalgie over ons gestrooid en lazen we met plezier over de Prehistorie. In het tweede nummer nemen Maestro en co. ons mee naar het Egypte van de piramides en farao’s.

Het bruggetje naar de woestijn, Mesopotamië en Egypte is snel gezet: Maestro en co. vertoeven aan het strand en wanneer ze elkaars zandfiguren kapot trappen, gaat de geschiedenisles van start. De formule is bekend: Maestro vertelt over de historie van de opkomst van landbouwtechnieken in Mesopotamië alsof hij erbij was en dat wordt aangevuld met humor.

In het vorige nummer werkte dat uitstekend en dat doet het nu ook. Eén punt van kritiek: hij lijkt te lang te blijven hangen bij de evolutie van irrigatiesystemen en landbouwmaterialen en gaat iets te snel voorbij aan sommige historische gebeurtenissen en fabels. Toch is het net als vorige keer een amusante geschiedenisles die niet verveelt.

Voor kinderen die zich op het eerste zicht niet interesseren in de geschiedenis van de mensheid blijft ‘Er was eens…’ een ideale reeks. Humor, kleurrijke tekeningen en leuke figuren fleuren elk historisch onderwerp op.

Externe recensie, bron: STRIPINFO.be (link)
In de bespreking van het vorige deel werd al verwezen naar de bron van deze reeks: de tekenfilms van Barillé. Voor sommigen van ons zal deze reeks dan ook niet meer heel veel verrassingen bevatten, maar dat is ook niet de bedoeling. Dit is niet zo zeer gericht op de nostalgie-koper maar naar de jeugd van nu... een nieuwe generatie om kennis te maken met de geschiedenis van de mens.

In dit deel maken we de stap van de Cro-magnonmens naar de landbouwers en piramidebouwers van Egypte. Er worden dus behoorlijk wat stappen gezet op weg naar de huidige mens: vuur, landbouw, wiel, schepen.. Ondanks de grote stappen voor de mensheid komt dat zo niet over als je het leest. De evolutie is natuurlijk en logisch. Alleen de uitstapjes naar de bijbel zijn niet altijd zo geschiedkundig juist, maar ook dat wordt gekaderd, nadien.

De maestro die het verhaal vertelt en de kinderen die naar hem luisteren mochten niet ontbreken. Ze geven de komische noot aan wat anders toch zou doorslaan naar een droge opsomming van oorzaken en gevolg. Dat is gelukkig niet veranderd en ook wel nodig om mijn jonge neefjes geïnteresseerd te houden. Ook de tekenstijl is vlot: de essentie wordt weergegeven, met weinig extra franje maar wel met de juiste details om het punt te maken.

In het kort: het lijkt succesvol de jeugd aan te spreken.

- witam

Externe recensie, bron: NiceTips4Kids (link)
In deze leerzame strip kom je te weten hoe landbouw is ontstaan en wat een nederzetting is. Maar ook hoe men leerde om dijken en kanalen te maken, om zo te voorkomen dat het land overstroomde. Maar ook lees je over piramides en slavernij, farao’s en mummies.

Bovenstaande zijn allemaal onderwerpen wat de kinderen op school leren.Toch vinden ze dit boek (een stuk) leuker dan hoe ze geschiedenis op school leren. In deze informatieve strip reist de lezer op een leuke manier terug in de tijd en leren ze o.a. over het ontstaan van kanalen, piramides en slavernij.

Er was eens…De mens zal jong en oud aanspreken. Deze strip zorgt dat geschiedenis wel heel erg leuk wordt!


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.