Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.77 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Enola & de fantastische fabeldieren strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Enola-2.jpg

Reeks Enola & de fantastische fabeldieren

Auteur(s) Joris Chamblain (tekst), Lucile Thibaudier (tekeningen)

Genre Jeugd

Pagina's 32

ISBN 9789463062053 (softcover)

Prijs € 6,95 (softcover)

Prijs: € 6,95 (Softcover)

Enola & de fantastische fabeldieren02 - De eenhoorn die over de grens ging

Een eenhoorn, gewoonlijk een lief en verlegen dier, valt kinderen aan die aan het zwemmen zijn. De ouders van de kinderen zijn van plan het gebied van de eenhoorns, dat onder bescherming staat van een oud pact, binnen te dringen en de dieren aan te vallen. Enola, door een van de kinderen op de hoogte gebracht, gaat er meteen heen met haar kat Maneki en besluit opzoek te gaan naar de eenhoorn kudde, voordat het te laat is...

Enola & de fantastische fabeldieren zijn leuke korte fantasy-strips voor jonge lezers.

Pagina's

Reageer via FaceBook

02 - De eenhoorn die over de grens ging recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: NiceTips4Kids (link)
In dit verhaal is het bosgebied in twee delen verdeeld; de ene helft is voor de eenhoorns en het andere gedeelte is voor de mens. Dit omdat er ooit een strijd was tussen deze twee. Sinds er een grens is, kunnen de eenhoorns en het volk beiden in vrede leven.
Maar op een dag valt een eenhoorn één van de kinderen aan. De bewoners willen wraak. Sylvia schakelt de hulp van Enola in om de eenhoorns te beschermen…

Wederom een superleuk verhaal van Enola. Dit keer zoekt ze uit wat er met de eenhoorns aan de hand is. Een spannend verhaal, waarin je als lezer al gauw de kant van de eenhoorn kiest en hoopt dat Enola deze dieren op tijd kan helpen.

Enola is een superleuke strip, waarin fabeldieren met een probleem centraal staat. Op dit moment zijn er nog maar twee delen uit van Enola, maar laten we hopen dat er nog vele delen in deze serie verschijnen!

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
Enola is een dokter voor fabeldieren. Ze kan zowat iedereen genezen met haar drankjes en zalfjes. Ze beschikt totaal niet over magische krachten of zo maar elk fabeldier heeft een volstrekt vertrouwen in haar.
Sylvia, Pjotr en Sven genieten van een onbezorgde dag aan het water. Deze rivier stroomt door het mensendeel maar evengoed door het bos waar de eenhoorn woont. Jaren geleden werd er een pact gesloten tussen beide. De eenhoorn mocht niet voorbij de bosrand, de mens moest beloven om niet in overvloed het door de eenhoorns betoverde hout te gebruiken.
Alles liep goed tot nu. Een eenhoorn valt Sylvia aan die zich bij de bosrand bevond en de mensen willen het pact verbreken. Enola moet dus op de proppen komen om de scherven te lijmen. Maar waarom viel de eenhoorn Sylvia aan en wat is er in het bos aan de hand,

Mocht ik kleine gabbers hebben en die mannen willen aanzetten tot lezen dan zou Enola wel heel hoog scoren. Ook al hebben we te maken met fabeldieren, Joris Chamblain, scenarist van dienst, heeft totaal niet de behoefte om diep in de oorsprong van deze wezens te graven. Hij laat alle info wat in het midden en wil gewoon een verhaal vertellen dat kinderen zal aanspreken. Hier en daar wat sprookjesfiguren die in volledige harmonie met de mens leven is onderwerp genoeg om hier rond een magisch verhaal rond te vertellen. Het is de eenvoud die het verhaal maakt tot wat het is. Een sprookje met dat tikkeltje meer.

En even eerlijk zijn: ondergetekende kon ook meer dan genieten van dit tweede deel, ook al is ie de vijftig gepasseerd.

- fluiten

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK (link)
Onberispelijke consistentie
Enola werkt als dierenarts voor een natuurhistorisch museum. Haar specialiteit zijn fabeldieren. In die niche vindt ze toch al twee keer werk in de eerste twee albums. In De Waterspuwer die Ging Wandelen verplaatst een waterspuwer zich op een kerkje en dat heeft vervelende gevolgen voor bijvoorbeeld een in de echt verbonden paar dat — letterlijk — een koude douche krijgt. Het kost Enola weinig moeite, maar wel wat overtuigingskracht, om de zaak tot een goed einde te brengen. Ook in De Eenhoorn die Ging Wandelen gaat ze in confrontatie met een benadeelde partij die werd aangevallen door een eenhoorn. Ondertussen komen we te weten dat Enola's collega professor Archibald haar met de nodige uitvindingen de juiste middelen schenkt om snel en gezwind tot oplossingen te komen. Haar sidekick, de kat Maneki, volgt haar overal.

Enola is een prettige, luchtige, aangename strip voor het jongere volk aan wie we gelijk reeksen als Amulet, Hilda en Robocity kunnen aanraden. Je merkt aan haar tekeningen zo dat Lucile Thibaudier gepokt en gemazeld is in het kinderboekenillustratiemilieu. Enola is niet haar eerste strip (op scenario van Joris Chamblain publiceerde ze al de heksjesreeks Sorcières Sorcières), maar ze kan een onberispelijke consistentie met een gevatte geroutineerdheid voorleggen. Enola straalt enthousiasme, passie en een wil om het publiek te behagen uit. Ook Chamblain, van wie we in vertaling enkel een voortreffelijk kortverhaal uit het hommagealbum van De Blauwbloezen hebben kunnen lezen, is al langer actief voor een jeudig publiek. Met Les Carnets de Cerise heeft hij een Franse top 10-strip beet. Hij is ondertussen de nieuwe scenarist van Yakari die in vertaling helaas al aan tijdje is stopgezet.

DAVID STEENHUYSE
--- maart 2017


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.