Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 13.86 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Enola & de fantastische fabeldieren strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Enola-1.jpg

Reeks Enola & de fantastische fabeldieren

Auteur(s) Joris Chamblain (tekst), Lucile Thibaudier (tekeningen)

Genre Jeugd

Pagina's 32

ISBN 9789463062046 (softcover)

Prijs € 6,95 (softcover)

Prijs: € 6,95 (Softcover)

Enola & de fantastische fabeldieren01 - De waterspuwer die ging wandelen

Diep verborgen in een Natuurhistorisch Museum bevindt zich het kantoor van Enola, een bijzondere dierenarts. Haar specialiteit? Dieren uit sprookjes en legenden. Centauren, trollen en andere mythische wezens hebben voor haar geen geheimen. Dankzij de uitvindingen van de geniale Archibald reist ze, met haar maatje Maneki, de hele wereld over om de kwalen van fabeldieren te behandelen.

Is je zeemeermin haar stem kwijt? Lijkt je minotaurus verdwaald? Klop aan bij Enola, zij kan je vast helpen!

Enola & de fantastische fabeldieren zijn leuke korte fantasy-strips voor jonge lezers.

Pagina's

Reageer via FaceBook

01 - De waterspuwer die ging wandelen recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
Fabeldieren zijn al vele eeuwen terug te vinden in de literatuur maar kregen recent heel wat meer aandacht dankzij de laatste film in de Harry Potter franchise, namelijk “Fantastic Beasts and where to find them”. Een extra stimulans waarschijnlijk voor Silvester om “Enola & de fantastische fabeldieren” te vertalen en uit te geven.

Enola is een bijzondere dierenarts die zich toelegt op het verzorgen van dieren uit sprookjes en legenden. Als patiënt heeft ze bv. een feniks die momenteel door een verkoudheid alles in vuur en vlam zet (letterlijk dan) om vervolgens uit de as te herrijzen. Als ze bericht krijgt dat er wat vreemds aan de hand is met een waterspuwer, kan ze niet anders dan in gezelschap van haar kat Maneki er naartoe vliegen. Ze doet dat in een uitvinding van haar maatje Archibald, de professor en uitvinder van de reeks. Eens aangekomen bij Onze-Dame-Der-Eendracht moet ze zien te achterhalen waarom de waterspuwer van de kerk steeds weer gedraaid staat en zo de mensen een koude douche bezorgt. De tijd dringt want zonder oplossing dreigt het arme dier te worden afgebroken…

Chamblain brengt een uiterst genietbaar verhaal dat de fantasie prikkelt. Alle personages wekken sympathie op en stralen vriendelijkheid uit. Ondanks de problemen met de waterspuwer die ongenoegen veroorzaakt bij de bevolking, voelt de sfeer nooit echt grimmig aan. Hierdoor is dit een erg vrolijk avontuur waar jong en oud van zal genieten. Wat dit album ook uitermate geschikt maakt voor een jonger publiek is dat er geen grote of moeilijke blokken tekst in zitten. Het verhaal kabbelt rustig voort en geen van de bladzijden bevat spattende actie of onverwachte plotwendingen. Dit wil echter niet zeggen dat het saai is, integendeel. De nieuwsgierigheid wordt opgewekt op de eerste bladzijden en wordt pas naar het einde toe bevredigd.

Ook de tekenstijl bevordert de sprookjesachtige sfeer. Door het ontbreken van strakke kaders rond de tekeningen krijg je een zacht en dromerig effect. Ook de personages zijn de lieflijkheid zelve. Thibaudier schotelt ons een erg aangename kijkervaring voor.

Besluit: perfecte lectuur om een jonger publiek op een aangename manier z’n tijd te laten vullen.

- Iyo74

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK (link)
Onberispelijke consistentie
Enola werkt als dierenarts voor een natuurhistorisch museum. Haar specialiteit zijn fabeldieren. In die niche vindt ze toch al twee keer werk in de eerste twee albums. In De Waterspuwer die Ging Wandelen verplaatst een waterspuwer zich op een kerkje en dat heeft vervelende gevolgen voor bijvoorbeeld een in de echt verbonden paar dat — letterlijk — een koude douche krijgt. Het kost Enola weinig moeite, maar wel wat overtuigingskracht, om de zaak tot een goed einde te brengen. Ook in De Eenhoorn die Ging Wandelen gaat ze in confrontatie met een benadeelde partij die werd aangevallen door een eenhoorn. Ondertussen komen we te weten dat Enola's collega professor Archibald haar met de nodige uitvindingen de juiste middelen schenkt om snel en gezwind tot oplossingen te komen. Haar sidekick, de kat Maneki, volgt haar overal.

Enola is een prettige, luchtige, aangename strip voor het jongere volk aan wie we gelijk reeksen als Amulet, Hilda en Robocity kunnen aanraden. Je merkt aan haar tekeningen zo dat Lucile Thibaudier gepokt en gemazeld is in het kinderboekenillustratiemilieu. Enola is niet haar eerste strip (op scenario van Joris Chamblain publiceerde ze al de heksjesreeks Sorcières Sorcières), maar ze kan een onberispelijke consistentie met een gevatte geroutineerdheid voorleggen. Enola straalt enthousiasme, passie en een wil om het publiek te behagen uit. Ook Chamblain, van wie we in vertaling enkel een voortreffelijk kortverhaal uit het hommagealbum van De Blauwbloezen hebben kunnen lezen, is al langer actief voor een jeudig publiek. Met Les Carnets de Cerise heeft hij een Franse top 10-strip beet. Hij is ondertussen de nieuwe scenarist van Yakari die in vertaling helaas al aan tijdje is stopgezet.

DAVID STEENHUYSE
--- maart 2017


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.