Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 9.50 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle De Engelsman die niet van vuurwapens houdt strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-De-Engelsman-4.jpg

Reeks De Engelsman die niet van vuurwapens houdt

Auteur(s) Paul Salomone (tekeningen), Simon Champelovier (inkleuring), Wilfrid Lupano (tekst)

Genre Actie / avontuur

Pagina's 64

ISBN 9789463062176 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

De Engelsman die niet van vuurwapens houdt4 - Het recht van de sterkste

Amerika rond 1900. Het Congres wordt gedomineerd door miljonairs. Zij staan op het punt de Dawes-wet aan te nemen. Die wet maakt de plundering van duizenden hectaren grond van de indianen mogelijk. Tegelijkertijd helpt de jonge NRA, opgericht om het wapenbezit te stimuleren, het Congres met het voorbereiden van wetten die alleen het belang van de NRA dienen: meer wapens! Terwijl in de banken steeds vaker het getik van een nieuwe machine te horen is, lopen onze helden tegen een meedogenloos heen-en-weergedoe aan. Het spel kan nog alle kanten op gaan!

De Engelsman die niet van vuurwapens houdt, geschreven door Wilfrid Lupano (Alim de leerlooier, Het rechte pad, Krasse knarren), is een compleet verhaal in vier delen.

Snelle bestellers krijgen bij de hardcover GRATIS een luxe A3-kunstdruk bij cadeau, OP=OP!

Pagina's

Reageer via FaceBook

4 - Het recht van de sterkste recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Identiteitscrisis van een natie

Door een foute interpretatie van een wetsvoorstel van James Madison, een van de oprichters van de Verenigde Staten, kent de natie onder artikel 2 van de grondwet het particuliere wapenbezit dat ook vandaag nog fel gecontesteerd is. De Deen Knut Hoggaard, een man die moeilijk is te verstaan, bezit brieven waarin Madison zijn twijfels uitte over het artikel. Als die brieven in de openbaarheid zouden komen, verliest de net opgerichte wapenlobby NRA al meteen zijn bestaansrecht terwijl nog meer wapens de miljonairs in het Congres niet slecht zouden uitkomen. Er valt namelijk nog grond te winnen bij het afnemen van duizenden hectaren die aan diverse indianenstammen toebehoren. Daar wordt een nieuwe wet voor gestemd. Hoggaards machtige wapen, de brieven, verliest hij aan de geslepen vrouw Margot, de echtgenote van de Engelse dandy Byron, die de brieven te gelde wil maken bij de wapenindustrie. Een noodgedwongen rust in een katholiek opvangtehuis voor Navajokinderen, die daar heel slecht worden behandeld, lijkt haar te vermurwen, maar uiteindelijk maakt ze van de gelegenheid gebruik (of misbruik) om haar achtervolgers een stap voor te zijn. Wat volgt is een heen- en weergedoe met de brieven als inzet. Byron en Hoggaard doen nog wel hun best, maar de intrige stuwt Margot naar de hoofdrol van deze sprankelende reeks.

Wilfrid Lupano, de briljante scenarist van reeksen als Krasse Knarren, Alim de Leerlooier en Het Rechte Pad, schreef met De Engelsman die niet van Vuurwapens Houdt een brandend actuele western over een identiteitscrisis van een natie, bedrog, het lot van inboorlingen en migranten en een fictieve en zeer goed gevonden oorzaak voor een historisch gevolg.

Paul Salomone brengt het met een zekere gretigheid in beeld. Zijn tekeningen, de manier waarop zijn personages acteren en zijn vermogen om de komische insteek met hardvochtige elementen geloofwaardig te presenteren, maken van deze reeks een aantrekkelijk spektakel van de eerste tot de laatste pagina. Wat ons betreft mogen Salomone en Lupano dringend samenwerken aan een nieuwe reeks.

DAVID STEENHUYSE
-september 2017


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.