Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.77 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Empire-4.jpg

Reeks Empire

Auteur(s) Desko (inkleuring), Igor Kordey (tekeningen), Jean-Pierre Pécau (tekst)

Genre Fantasy

Pagina's 56

ISBN 9789463061926 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Empire4 - De Mutator

1820. De Mutator slaat toe, telkens weer, van Istanbul tot Kaïro... Sint-Elmo en Nodier, de twee beste spionnen uit het Franse Rijk, keren terug voor een nieuwe explosieve missie! In Istanbul werd een aanslag tegen Napoleon beraamd. De geheimzinnige Mutator, die de gedaante van eender wie kan aannemen, wist door te dringen tot in de entourage van de Franse keizer. Sint-Elmo en Nodier worden naar Egypte geroepen: beide agenten moeten dringend de identiteit van dit duivelse personage achterhalen, voor het te laat is. Maar Nodier komt voor een verrassing te staan...

Empire is een historisch steampunk-avontuur.

Pagina's

Reageer via FaceBook

4 - De Mutator recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: SIGGE STRIPT (link)
In 2008 was Empire na 3 delen afgelopen. Jammer genoeg, want het was één van de beste steampunk-series van dat moment. Maar gelukkig zag Pécau nog wat onvoltooide draadjes liggen waar hij een nieuw eind aan kon breien. Dit 4e deel begint zo'n 10 jaar na het 3e deel. De helden uit het vorige verhaal zijn inmiddels op verschillende plekken in het Franse leger terecht gekomen en treffen elkaar opnieuw in dit verhaal.

Ditmaal is er sprake van een buitenlandse, waarschijnlijk Russische, poging om keizer Napoleon te doden. Er wordt gebruik gemaakt van een soort robot met een beperkte levensduur, die mensen perfect gelijkend na kan bootsen. Zijn maker is waarschijnlijk de beruchte Mutator, dus de jacht is geopend.

Empire heeft niets aan frisheid ingeboet. Pécau heeft er duidelijk zin in en heeft opnieuw een spannend en vlot lopend verhaal geschreven. De steampunk fantasy wordt perfect door Igor Kordey tot leven gewekt. Zijn technologische hoogstandjes zijn een perfecte mix van gorfheid, elegantie, romantiek en futurisme. Ik weet dat niet iedereen kapot is van zijn tekenstijl, maar ik kijk er graag naar. Het is soms wat grof, maar altijd trefzeker. Hij schuwt het zwart niet en weet een aangenaam midden te vinden tussen realistisch en karikaturaal. Het doet me altijd sterk denken aan het werk van Richard Corben en ik ben er zeker van dat hij daar goed naar gekeken heeft.

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK (link)
Beste kant
Tien jaar na de trilogie Empire starten Igor Kordey en Jean-Pierre Pécau (van wie zopas ook een nieuw deel van De Verborgen Geschiedenis verscheen) met een nieuwe cyclus van de steampunkstrip. Pas door het album te lezen, voelden we weer de sensatie die de eerste cyclus ons bezorgde.

Ondertussen is er wel wat veranderd. Het oude team van cavalerieoficier Sint-Elmo en de excentrieke intellectueel Charles Nodier, die hun kennis en kunde bundelden om spionageopdrachten op het hoogste echelon uit te voeren, is uit elkaar getrokken door de keizerlijke geheime dienst. Nadat een Russische fantoommoordenaar, een ongelukkige die tijdelijk het gezicht van iemand anders kan overnemen, een mislukte aanslag pleegde op het leven van keizer Napoleon, worden de twee weer samengebracht. Sint-Elmo hield zich tot voor kort op in Afghanistan waar hij met een vuilgebekte dwerg in een gevaarlijke achtervolging terechtkwam. Ze konden ontsnappen met een helikopterachtig tuig. Samen met Charles Nodier raken ze op het spoor van de "mutator" die aan de bron zou staan van de aanslag, maar die zich ook toelegt op een verregaand project.

En zo zijn we opnieuw vertrokken voor een exotisch avontuur op diverse locaties, in grootse decors met een sliert fantastisch gepresenteerde vondsten: van stoomwagens over luchtschepen tot zelfs een soort lightsabers. Igor Kordey heeft zich hier zichtbaar mee geamuseerd - wij ook! - terwijl Jean-Pierre Pécau andermaal aantoont dat we hem niet mogen onderschatten. Met De Verborgen Geschiedenis is hij te lang doorgegaan en we lusten lang niet al zijn esoterisch gelul, maar in dit gedreven steampunkavontuur waarin actie, intrige en afwisseling primeren, toont hij zich van zijn beste kant.

DAVID STEENHUYSE --- januari 2017


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.