Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.77 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Drakenbloed-11.jpg

Reeks Drakenbloed

Auteur(s) Jean-Luc Istin (tekst), Stéphane Créty (tekeningen)

Genre Fantasy

Pagina's 48

ISBN 9789463062336 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Drakenbloed11 - Je bent mijn vlees

Commandant Vasquez en tovenaar Accursio Medicis van de Orde van de As zoeken hardnekkig naar de gouden stad. Hannibal Meriadec en zijn troepen achtervolgen hen maar worden in een hinderlaag gelokt op de Orinoco rivier. Hij dankt zijn redding enkel aan de tussenkomst van zijn dochter Lilith, die een leger doden oproept tegen de Spaanse soldaten. Deze onverwachte hulp is echter niet voldoende om Hannibals vrienden gerust te stellen. Zij verwachten dat, vroeg of laat, het meisje een aanslag pleegt op het leven van haar vader...

Drakenbloed is een groots avontuur met charismatische personages en een vleugje humor. Lees in deze reeks ook Hannibal Meriadec en de zeven tranen van Odin. En Acriborea, een sciencefiction-avontuur getekend door Stéphane Créty.

Pagina's

Reageer via FaceBook

11 - Je bent mijn vlees recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO.be (link)
Hoe ver ben je bereid om te gaan om je eigen vader te doden? Klinkt vreemd als vraag, wellicht, maar het is een vraag die Lilith moet beantwoorden.

Hannibal en zijn dochter zijn verenigd en hebben ogenschijnlijk een alliantie aan gegaan. Maar dat is maar schijn, Lilith wil hem doden. En ze heeft de manschappen en krachten om dat te doen. Maar natuurlijk is Hannibal niet een gewone man, hij maakt het haar behoorlijk moeilijk. En dan blijkt alles toch nog net anders in elkaar te zitten. Een verrassing en toch ook weer niet. Ik begin het gewoon te worden dat deze reeks plotse twisten ondergaat en dus kan het me nog maar moeilijk verrassen. Dat maakt het lezen echter niet minder aangenaam.. als je weet dat verandering de vaste waarde is, weet je ook dat je je niet gaat vervelen. En dat is exact wat hier gebeurde.. euh niet gebeurde... Dit was een vlot, actievol en vol met wendingen... nog steeds leuk om te lezen.

Het ziet er ook naar uit dat we na deze zijsprong met Lilith verder gaan met het hoofdverhaal om de Elfen te helpen. Nu ja, alles afdoen als een zijsprong klopt natuurlijk niet helemaal en ik kijk dan ook uit naar hoe het resultaat van het duel tussen Lilith en Hannibal gaat meespelen in het vervolg.

Voor een keer moet ik zeggen dat ik geen fan ben van de cover. Die man lijkt afgepeigerd en dat staat in een onwaarschijnlijk contrast met de tekeningen binnenin. Er wordt daar regelmatig geschakeld in pagina-indeling, in kleur (anders voor heden en verleden), in kadrering en het doorbreken er van... kortom een dynamisch geheel en dat is deze cover niet. Een gemiste kans om de kracht van deze reeks juister weer te geven.

In het kort: nog steeds uiterst aangenaam tijdverdrijf!

- witam

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK (link)
Mister Celtic

Kom, Peter, leg nog eens een ribbetje op de barbecue. Jaja, ze mogen goed gekruid zijn. En zet je dan weer bij in de kring. Je had gelijk, maat. Jean-Luc Istin is in vorm. En hij blijft maar vertellen. Net zoals goede ouwe Jean-Yves Mitton gebruikt hij in deze Zuid-Amerika-cyclus een verteller om zijn verhaal flashbacksgewijs op ons los te laten. Dit is lekker gemakkelijk, maar het geeft hem de kans om de hele queeste te temporiseren of te versnellen. Goed gezien van Mister Celtic. Of hoe noem je anders de bezieler van Keltische reeksen zoals De Legenden van Korrigan, Merlijn, De Druïden, Elfen, Excalibur - Kronieken,... Je zou haast vergeten dat hij ons ook nog op het puntje van de stoel doet zitten met zijn psychologische zombiestrip Alice Matheson. Zeg, Peter? Vergeet je het vlees niet om te draaien! Wil jij dat doen? Het is hier te spannend.

Piratenkoning Hannibal Meriadec heeft zich weer diep in de miserie gewerkt. Samen met zijn vrienden Edward Teach (ja, hoor, de latere Zwartbaard), de dokter en tevens Vaticaanse spion Bonetti, de elfenkrijger El'Lonn en de intrigerende meneer Puck gaan ze op zoek naar de gouden stad van de indianen. Maar het Spaanse leger van de meedogenloze commandant Vasquez is hen nog net voor. De piraten halen hen stilaan in. Alhoewel... een van hun schepen wordt bemand door de pas opgedoken dochter van Meriadec, de gemaskerde Lilith. Vader en dochter willen elkaar leren kennen. Maar hun verleden werkt een hartelijke verzoening niet in de hand. Hannibal vermoordde immers de drie moeders van de Orde van de As. En laten zij nu net Lilith opgevoed hebben na de dood van haar moeder en het wegvluchten van haar vader. Het noodgedwongen weeskind Lilith is nog steeds een brok haat en belust op wraak. Ach zolang ze haar gave om uit het niets een zombieleger te doen verrijzen maar niet gebruikt...

Na elf delen is Drakenbloed nog spannender dan de seizoensfinales van Game of Thrones en Black Sails . Vertel verder, Istin, vertel rustig verder. En Peter, bespreek jij het volgende deel, dan kijken wij voor het dessert? Deal?

WOUTER PORTEMAN
april 2017


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.