Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.77 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Donjon-Monsters-08.jpg

Reeks Donjon

Auteur(s) Carlos Nine (tekeningen), Joann Sfar (tekst), Lewis Trondheim (tekst)

Genre Fantasy

Pagina's 48

ISBN 9789463062091 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

DonjonMonsters 08 - Hartzeer

In Donjon Monsters komen bijfiguren uit de wereld van Donjon aan bod. Zo hebben we Jan-Jan de Boeman leren kennen, kennis genomen van het liefdesverdriet van Biscarra de Reus en van de wapenfeiten van Marvin de Rode. Elk album in deze reeks is van de hand van een andere tekenaar.

Alexandra, lid van de Broederschap van Moordenaars, wordt door een krant in Antipolis gevraagd om haar levensverhaal te vertellen. Dat doet ze maar al te graag. Van haar jonge jaren in een religieuze familie tot aan haar ontdekking van onrecht en haar eerste ‘contract’, onthult Alexandra een parcours van bloed, seks en razernij. Maar ook heel veel informatie over de Donjon...

Pagina's

Reageer via FaceBook

Monsters 08 - Hartzeer recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
In donjon Monsters 8 Hartzeer staat Alexandra zelf centraal, Ze vertelt haar levensverhaal aan een krant in Antipolis. Zo leren we haar jeugd kennen, als ze als kleine meisje met haar moeder gevangenen bezocht uit liefdadigheid, over hoe ze bij een advocaat begon te werken en waarom ze daarna veranderde in de koele moordenares die een complot binnen de moordenaarsgilde ontdekte. Ook haar woelige liefdesleven komt uitgebreid aan bod..Doordat Alexandra haar verhaal verteld zijn er niet veel tekstballonnen, haar verhaal verschijn in een balk boven de tekeningen. Zo krijgt Carols Nine veel plaats om zich uit te leven. Zijn tekeningen zijn minder krasserig dat we gewend zijn van andere tekenaars van dit universum, maar dit komt de leesbaarheid van dit donkere verhaal wel ten goede. De cover is prachtig, maar is wel in een andere stijl dan het binnenwerk!

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
De sensualiteit van de reptielvrouw
Eindelijk. Eindelijk mag ze in de schijnwerpers. Alexandra! Alexandra de moordzuchtige!! Alexandra, de ongrijpbare schoonheid!!! Ze wordt door een journalist uit Antipolis uitgenodigd om anoniem haar levensverhaal te vertellen voor de lokale krant. Alexandra, prominent lid van de Broederschap van Moordenaars, gaat daar maar al te graag op in. Het wordt al snel een straf parcours van bloed, seks en razernij. In niets gelijkt Alexandra nog op het godsvruchtige meisje dat ze ooit was in de Donjon. Maar terwijl het verhaal pas echt goor wordt, blijkt de journalist andere bedoelingen te hebben. Gelukkig neemt het reptiel in haar weer de overmacht. Alexandra, wat een vrouw, wat een beest.

Donjon is een machtige conceptreeks over een donjon, een middeleeuwse versterkte woontoren. De immense donjon van scenaristen Joann Sfar en Lewis Trondheim is echter bewoond door tal van monsters en geweldige creaturen. Al snel deinden die uit over een heleboel nevenreeksen. Zo is er het geweldige Ochtendgloren dat de schepping van de Donjon beschrijft en waarvan het laatste deel zopas is verschenen. De hoofdreeks gaat over het Zeni-ttijdperk met het hoogtepunt van de Donjon en Avondgloren belicht het uiteindelijke verval. Maar zoals het elke topreeks betaamt, heb je ook een spin-off die enkele nevenfiguren één album lang zijn of haar podium geeft. Dat is de Monster-reeks. Heel vaak bleven de gekozen tekenaars zoals Andreas en Yoann er de stijl van de originele Donjon erg trouw. Maar voor Hartzeer, het deel over Alexandra, trok men de Argentijn Carlos Nine aan. Zijn graphic novel met Jorge Zentner, Pampa, liet op ons ooit een geweldige indruk na en zijn talent laat hij nu hier los. Sommige liefhebbers zouden dit wat gekras noemen, maar wij zien er eerder potloodtekeningen in die zo gracieus op papier zijn toevertrouwd dat ze deze tot leven brengen. Hier zit diepte in. Hier zit zwier in. Hier zit tonnen sensualiteit in. Eindelijk eens geen 2D-Donjon, maar echt spectaculair camerawerk. Dit is zonder twijfel grafisch de beste Donjon Monsters.

Joann Sfar en Lewis Trondheim gaven de vorig jaar overleden Nine ook een rijk gestoffeerd verhaal waar hij zijn talenten kon op loslaten. Doordat Alexandra haar verhaal offscreen vertelt, zijn er weinig dialogen. Blake en Mortimer-gewijs worden de tekstblokken bovenaan vastgeklikt. Hierdoor kon de Argentijn volledig loos gaan in elke prent. Halverwege pakt de journalist dan uit met zijn opvallende onthulling en verandert de strip in een gewelddadig actieverhaal, opnieuw met relatief weinig dialogen waardoor de tekeningen ook hier extra tot hun recht komen. En zo heb je voor hetzelfde geld twee verhalen, twee stijlen en het laatste album van een echte toptekenaar.

Deze Hartzeer bevestigt nogmaals de geweldige kracht van het Donjon-universum. Geniet ervan!

WOUTER PORTEMAN --- oktober 2017


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.