Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.77 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Detectives strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Detectives-2.jpg

Reeks Detectives

Auteur(s) Lou (inkleuring), Nicolas Sure (tekeningen), Sylvain Guinebaud (tekst)

Genre Novelle

Pagina's 56

ISBN 9789463063616 (softcover)
9789463063609 (hardcover)

Prijs € 8,95 (softcover)
€ 16,95 (hardcover)

Prijs: € 8,95 (Softcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Detectives2 - Richard Monroe

Los Angeles, 1935. De beau monde van Hollywood verzamelt zich voor de première van “Who Killed The Fantastic Mister Leeds?”, een toneelstuk met rijzende sterren Ava Lamont en James Crowley in de hoofdrollen. Wanneer een losse flodder plots dodelijker blijkt dan verwacht wordt Ava onmiddellijk gearresteerd. Niemand kan haar uit de klauwen van justitie redden... Niemand buiten een privédetective die op het punt staat de ergste nacht van zijn leven te beleven.

Detectives is gebaseerd op het verhaal Zeven Detectives. Het is een reeks van 7 complete verhalen waarin in ieder deel een andere beroemde speurneus wordt belicht.

Snelle bestellers krijgen bij de hardcover GRATIS een ex-libris bij cadeau!

Pagina's

Reageer via FaceBook

2 - Richard Monroe recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: striptip.nl (link)
Los Angeles, 1935. Richard Monroe is een ervaren detective van middelbare leeftijd. Hij heeft een zekere reputatie bij de politie en wordt ‘s nachts urenlang ondervraagd op het politiebureau. Want: klopt het dat hij van de 46e verdieping van een hotel naar beneden is gevallen? En hoe komt het dat hij er zo gehavend uitziet, het hoofd grotendeels in het verband?

Door Martijn Douma

De aanleiding van het verhoor is de moord die de avond ervoor in het hotel heeft plaatsgevonden: tijdens de première van het theaterstuk ‘Who killed the fantastic Mister Leeds?’ wordt James Cromly, de mannelijke hoofdrolspeler doodgeschoten. Voor de ogen van een uitverkochte zaal, door zijn tegenspeelster, de beroemde actrice Ava Lamont.

Monroe was door Lamont ingehuurd als beveiliger en heeft haar de voorgaande dag niet uit het oog verloren. Honderden getuigen in de zaal zijn ervan overtuigd dat ze schuldig is; ze hebben het immers voor hun ogen zien gebeuren. Monroe, die het ook heeft zien gebeuren, is de enige die in haar onschuld gelooft.

Onschuldig of niet?

Stukje bij beetje verhaalt Monroe vervolgens tegenover agent Williams wat er gebeurd is vanaf het moment dat hij in het hotel arriveerde. De situaties, conversaties, de aanloop naar de première en de spanning die daarbij kwam kijken komen aan bod. Maar ook de, in de ogen van Monroe verdachte, figuren die meerdere keren opduiken. Is Ava eigenlijk wel zo onschuldig als ze lijkt?

Meeslepend

Vanaf het moment dat je in het verhaal komt wil je nog maar een ding weten: heeft Ava Lamont het nu gedaan of niet? Het scenario is meeslepend en origineel en blijft tot het eind spannend. De tekenstijl van de personages, door tekenaar Nicolas Sure, doet enigszins denken aan Jordi Lafèbre’s ‘Mooie zomers’. Bij de decors en inkleuring gaat die vergelijking niet op, maar het ziet er fraai en sfeervol uit.

Al met al een erg leuke strip!

De reeks ‘Detectives’ zal uiteindelijk 7 delen tellen, alle delen geschreven door Herrik Hanna en ingekleurd door Lou, maar getekend door 7 verschillende tekenaars. Hé, dit doet denken aan een andere reeks van Silvester Strips: ‘Zeven’! En dat kan kloppen: de reeks ‘Detectives’ is gebaseerd op het album ‘Zeven detectives’ – niet geheel toevallig ook geschreven door Hanna.

* * * * 1/2

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
De ware ster
Los Angeles, 1935. Privédetective Richard Monroe springt uit een raam van de zevenenveertigste verdieping. Hij heeft de val overleefd, want de pagina erop vertelt hij met omzwachteld hoofd de politie de aanleiding voor die sprong en over de zaak die hij aan het onderzoeken was. Het draait allemaal om toneelspeelster Ava Lamont die op het podium haar tegenspeler James Crowley doodschiet. De kogel had een losse flodder moeten zijn, maar toch zien de toeschouwers op de eerste rijen, onder wie heel wat liefjes van Crowley, de inhoud van zijn hersenpan op het toneel vloeien. Een ongeluk of moord? Richard neemt Ava in bescherming die nu de hoofdverdachte is van een moord. Hij komt in een bijzonder onfrisse zaak terecht met het inmiddels gekende gevolg.

We waren wild van het eerste deel van deze reeks, een spin-off van het album Zeven Detectives in de conceptreeks Zeven. Opnieuw weet Fransman Herik Hanna een tekenaar met een originele en aantrekkelijke tekenstijl aan zich te binden. Maar wij weten wel beter: Hanna is de ware ster van deze nog jonge reeks. Hij verrast zonder af te stoten, hij zuigt je in zijn verhaal zonder dat je erin verloren loopt, hij doet je meedenken zonder het je al te lastig te maken en hij verwondert, sleept je mee en trakteert je op schitterende dialogen en heerlijke personages. De invloed van de betere comicreeksen laat zich welgevallen (hij groeide op met Dr. Strange, Daredevil en comics van Stan Lee, Frank Miller en Alan Moore). Ook de goeie, degelijke, opgevoerde suspense van Alfred Hitchcock is voelbaar. We kunnen er zo een sterrencast bij bedenken.

Deze stripreeks moet het niet hebben van de bekende auteursnamen, maar we denken dat Herik Hanna ons nog vaak zal plezieren en daarmee verdiende bekendheid zal verwerven.

DAVID STEENHUYSE --- mei 2018


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.