Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.77 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle De Zielenvreter strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-De-Zielenvreter-3.jpg

Reeks De Zielenvreter

Auteur(s) François Lapierre (tekst), Patrick Boutin-Gagné (tekeningen)

Genre Fantasy

Pagina's 48

ISBN 9789463062022 (softcover)
9789463062015 (hardcover)

Prijs € 7,95 (softcover)
€ 16,95 (hardcover)

Prijs: € 7,95 (Softcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

De Zielenvreter3 - De gruwel

Rampspoed bij het Schaduwmeer: de horde harige duivels hebben de Poort verwoest. Door het verlies van deze laatste bescherming van de dorpsbewoners, hebben Ovidius en de zijnen geen andere keuze dan af te dalen in het binnenste van de klif om het Ding, dat in de schaduw op de loer ligt, voor eens en voor altijd te vernietigen. Hulp bij hun zoektocht gekke Keltische krijger en zijn twee vrienden uit de magische wereld. Maar zal deze dubieuze alliantie volstaan om de Gruwel te verslaan?

De Zielenvreter is een compleet verhaal in drie delen waarin de Indiaanse en Keltische mythologieën samen komen om ons in de voetsporen te leiden van titanen en andere vergeten wezens.

Pagina's

Reageer via FaceBook

3 - De gruwel recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: Game4Me (link)
Afgelopen zomer lanceerde Silvester Strips De Zielenvreter. De strip kende een goede start maar dat mag niet verbazen met een uitstekend auteur als François Lapierre aan het roer van het verhaal. We leerden een erg fantasierijk verhaal kennen met een geheimzinnige, reusachtige poort, een monsterlijke bewaker en een strijdbaar volk.

In het vorige nummer kregen we meteen een epische strijd te zien en heel wat goede personages en het einde resulteerde in het verslagen van het monster. De laatste twee nummers – want het is een driedelig verhaal – gaat over het gevaar achter de poort en de geschiedenis achter de allianties die de poort moesten beschermen. Dat zegt je nog niet veel, want de historie en de allianties worden in deze nummers onthuld. Het verhaal weet zijn hoge niveau aan te houden en de historie van de allianties en wat er in de grot zou kunnen zijn, weten razend interessant te blijven.

Heel leuk en actievol is het nieuwe personage dat geïntroduceerd wordt. Lang blijft hij mysterieus en zien we een bruut die ook voor een grappige noot zorgt, maar anderzijds is het ook menens met de kerel. Een interessant figuur die een belangrijke rol speelt en het verhaal tussen het dorp en de allianties verbindt. Tot het laatste moment weet het verhaal interessant te blijven en wat ook sterk is, is de art en de pacing van het verhaal. Een hoog tempo, in combinatie met schitterende tekeningen tillen het verhaal naar een hoger niveau.

Met deze twee nummers zit het verhaal en dus de reeks er op en dat vinden we best jammer. Het is een knap, afgerond geheel maar de personages zijn interessant genoeg om ons te doen hunkeren naar meer. Dat meer komt er helaas niet, maar we kunnen koesteren wat we hebben en dat is een erg goede driedelige reeks.

8,5 van 10

Externe recensie, bron: VERONICA MAGAZINE (link)
De makers van De Zielenvreter bewijzen dat je voor fantasy soms geen nieuwe werelden hoeft te verzinnen. Deze trilogie speelt zich af bij een meer in een Canadees bos in een onbestemde tijd, dat wel... In deel 1 is de wachter verslagen, in deel 2 de poort geopend. In dit derde deel moet afgerekend worden met de gruwel binnen in de berg door de inheemse Canadese held Ovidius en de Keltische Wolverine-lookalike McChulainn. Er moet veel verteld worden in de 46 pagina’s en de tekenaar heeft het er maar druk mee, maar het resultaat is zeer geslaagd. Een mooie mix van Griekse (Orpheus) en Keltische legenden, met fantastisch tekenwerk.

* * * * (4 van 5 sterren)

Externe recensie, bron: GEEKSTER (link)
De wachter is niet meer. De poort werd geopend. Welke onsprekelijke gruwel zal neerdalen op Ovidius, Oriance en de rest van de inwoners van het dorpje aan het onheilspellende Schaduwmeer?

Nu de poort open is, kunnen de harige duivels die in het vorige deel hun opwachting maakten de laatste spreuken verbreken die de gruwel die in de klif slaapt in bedwang houden. Terwijl de doden nog steeds tot leven komen, begeeft Ovidius zich naar binnen om op onderzoek uit te gaan… En treft daar iemand aan die hij verwacht had nooit meer terug te zien. Eeuwenoude samenzweringen komen aan het licht, de vreemde stemmen die alleen de strijdlustige Ier McChulainn kan horen openbaren zich en de dorpelingen maken kennis met de legende van de duistere god Muighmar, die ook wel gekend stond als… De zielenvreter. Zal ons heldhaftige zootje ongeregeld in staat zijn te verhinderen dat een kwaadaardige gruwel terug op de wereld losgelaten wordt?

François Lapierre, die al z’n sporen verdiende als inkleurder van reeksen als Magasin général en Het Derde Testament: Julius, laat ons met De zielenvreter zien dat hij ook als scenarist heel wat in z’n mars heeft. In slechts drie albums slaagt hij erin een meeslepend verhaal te vertellen en memorabele personages zoals de heethoofdige McChulainn of de sirene op papier te toveren. Niet elk personage is even nuttig -zo kan je je de vraag stellen of de oude indiaan echt nodig is voor het verhaal- maar dat maakt ze niet minder leuk om te lezen. Ten slotte, mag er ook opgemerkt worden dat hij een perfect tempo aanhoudt in zijn trilogie, die hij netjes in drie vrijwel gelijkwaardige delen verdeelt. Een stevig begin, een iets matiger midden en een knaller van een einde, mooi volgens de regels van de kunst. De Zielenvreter is een reeks die in niemands boekenkast zal misstaan.

En dat ligt niet alleen aan de vertellerskunsten van Lapierre. Tekenaar Patrick Boutin-Gagné heeft een heel unieke stijl die initieel wat vreemd aandoet. Zo herken je in de eerder hoekige en kleurrijke stijl invloeden van de Japanse mangaverhalen, wat je niet meteen verwacht in de Europese striptraditie. Dankzij zijn tekenwerk blijft de dreigende sfeer, die gemakkelijker neer te zetten is in de kille winternachten waarin het eerste deel zich afspeelde, ook in de zomerzon gehandhaafd. De boodschap is duidelijk: aan deze verschrikking valt niet te ontsnappen. Ook zijn creature design mag geprezen worden: na de monsterlijke poortwachter slaagt hij erin de zielenvreter zelf een unieke, eigen look te geven.

Helaas, aan alle mooie liedjes komt een einde. We zijn blij dat De zielenvreter een mooi afgerond geheel vormt zonder noemenswaardige tekortkomingen. De reeks stopt voor ze de kans krijgt slecht te worden, en dat is een kunst op zich. Anderzijds hebben we er toch meer dan een beetje spijt van dat we niet een beetje meer tijd konden doorbrengen met Ovidius en zijn vrienden aan de oevers van het naargeestige Schaduwmeer.

Helaas, de trilogie van De zielenvreter zit erop. In een luttele drie albums slaagde Lapierre erin een meeslepend verhaal te vertellen met memorabele personages en een mooi opgebouwde spanningsboog. De unieke, kleurrijke tekenstijl van Boutin-Gagné schept een unieke sfeer en tilt het geheel naar een hoger niveau. Een dikke aanrader.

8 van 10 - Voltreffer

Externe recensie, bron: SIGGE STRIPT (link)
Alle partijen komen bij elkaar in afwachting op het ontwaken van de Zielenvreter. Als het eenmaal zover is, breekt er uiteraard een felle strijd los.

Het laatste deel in deze fantasyreeks, die eigenlijk de hele serie lang van een degelijk niveau is gebleken. Niet heel erg opvallend, maar wel leuk om te lezen. Er zit wat meer humor in dan bij de meeste fantasy en een aantal personages zijn ook wat ‘gewoner’. Dat is geen kritiek, het maakt de serie juist wel sympathiek, maar misschien zorgt dat er wel mede voor dat het verhaal je nooit echt op het puntje van je stoel krijgt. Daarvoor is alles te gemoedelijk.

Ook in dit album zien we meer stroken per pagina dan de tegenwoordig gebruikelijke 3. Ik had het gevoel dat er in dit 3e deel zelfs meer stroken werden gebruikt dan ooit, alsof de auteurs meer te vertellen hadden dan het aantal pagina’s toeliet, waarop ze besloten om dan maar meer per pagina te vertellen. Dat gaat niet ten koste van de kwaliteit, het levert zelfs wel mooie paginacomposities op. Ik heb meerdere malen met plezier mijn blik over de pagina laten dwalen.

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK (link)
Superheldengroots en intimistisch
Na het inleidende deel stapelen de confrontaties zich op in een trilogie met Noord-Amerikaanse en Keltische legenden en sprookjesfiguren met een christenenverbond als grote stoorzender. Dat klinkt al heel wat bij elkaar en zo komt het ook over bij het lezen van de albums. Deel 1 las nog als een gezapig opbouwend verhaal, maar voor de vervolgdelen beknibbelde scenarist François Lapierre niet op zijn darlings: een sarcastische zeemeermin, machodorpelingen, een volk ontaarden met op geweld beluste ogen in wiens huid harige duivels huizen, een zwaardvechter met de looks van Wolverine, een immens houten gevaarte als oorlogstuig,... Het gaat er almaar bloederiger aan toe in een fantasytrilogie die naar de horror neigt.

Ondertussen is Ovidius op zoek naar zijn verdwenen geliefde Camelia. In een waanvoorstelling geeft ze hem een opdracht om een einde te maken aan heel wat ellende. Van dan af krijgt het verhaal meer een doel, structuur en richting. Maar in dat derde deel stapelt Lapierre zodanig veel info dat tekenaar Patrick Boutin-Gagné zijn best moet doen om bij te benen... waar hij nog in slaagt ook. Bovendien zorgt hij met overgave voor bonuspunten. Hij maakt er een visueel spektakel van tot in de kleinste prentjes, want qua paginaopbouw zijn de albums een lust voor het oog. Het is superheldengroots in de scènes die ertoe doen, het is intimistisch in de scènes die beklijven.

Toch kunnen we na een eerste lezing moeilijk tot een duidelijk oordeel komen. We werden overladen met inhoudelijke en visuele aspecten zonder naar adem te kunnen happen. De Zielenvreter noopt tot een rustige herlezing, want je wil niets missen van het aanbod.

DAVID STEENHUYSE
--- februari 2017

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)

‘De gruwel’ vormt het sluitstuk van deze trilogie van François Lapierre en Patrick Boutin-Gagné. In vorige delen werden we meegenomen op een queeste met onbekende uitkomst. Zie ook recensie deel 1 en deel 2.

Ovidius en zijn groep bereikten het Schaduwmeer en gaan op verkenning in de grot waar het allemaal om draait om te achterhalen welk duister geheim zich in de klif bevindt. Er heerst een duistere en beklemmende sfeer die zorgt dat het team zich behoorlijk oncomfortabel voelt en tevens wijst op een gruwelijk gevaar. De rare runen op de wanden worden door niemand verstaan en versterken dat onbehaaglijke gevoel. Ook het groepje bestaande uit onder andere McChulainn en Oriance, vergezeld door 2 wezens uit de magische wereld, zal gauw de eindlocatie bereiken. Niet alles loopt van een leien dakje want ook de harige duivels hebben hun weg naar de grot gevonden en zijn vast van plan het leven van iedereen moeilijk te maken. Wie welke rol speelt in het hele gebeuren zal gauw duidelijk worden...

Dit album wordt gekenmerkt door een vlotte en aantrekkelijke vertelstijl. Reeds van bij de eerste bladzijde wordt de nieuwsgierigheid geprikkeld op een erg doordachte manier die ervoor zorgt dat je onmiddellijk verder wil lezen. Na de rustige maar intrigerende start schiet dit sluitstuk pas echt uit de startblokken en dendert het verhaal voort. Door het avontuurlijke verhaal te mengen met de nodige humor (die het ene moment al wat subtieler is dan de andere) zal het album een ruim publiek aanspreken. Bovendien hebben de auteurs een goed evenwicht gevonden tussen de hoeveelheid tekst en tekeningen. Geen eenvoudige opdracht als je in 3 delen een volledig afgerond verhaal zoals dit wil vertellen.

Het eerder ruwe en soms hoekige tekenwerk van Boutin-Gagné kon me absoluut bekoren. Naast aantrekkelijke figuren op papier zetten, weet de man ook de lay-out te doen bekoren door die optimaal te benutten om een perfecte vertelling te brengen. Door een uitgekiend gebruik van afbeeldingen van verschillende grootte met daaraan gekoppeld (wanneer nodig) een licht verschillende kadrering, slaagt hij erin om veel verhaal te brengen op een beperkte ruimte. Genieten dus!

Besluit: een waardige afsluiter van deze aan te raden trilogie!

- Iyo74


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.