Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 9.63 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Verborgen-Geschiedenis-32.jpg

Reeks De Verborgen Geschiedenis

Auteur(s) Igor Kordey (tekeningen), Jean-Pierre Pécau (tekst), Leonard O'grady (inkleuring)

Genre Fantasy

Pagina's 72

ISBN 9789463063067 (hardcover)

Prijs € 19,95 (hardcover)

Prijs: € 19,95 (Hardcover)

De Verborgen Geschiedenis32 - Apocalypto

Het einde nadert voor de Magistraten. Een lot die zelfs zij niet kunnen veranderen.

Vijftien jaar na de aanslag van 11 september en de spectaculaire omkering van de situatie die verband houdt met de Archons, staan de Zwarte Monniken voor een raadsel. Waar is Erlin gebleven? Een vliegtuig vol uranium en de ontvoering van meerdere mensen die enkel hun geboortedatum gemeen hebben (de dag van de explosie van de eerste A-bom op Hiroshima geeft ze een zekerheid: Erlin heeft zijn laatste kaart gebruikt...

Dit deel is tevens het einde van dit verhaal. Lees in deze reeks ook Major Arcanum en Arcana.

Pagina's

Reageer via FaceBook

32 - Apocalypto recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO
Weinig stripreeksen kunnen zeggen dat ze elementen uit de gehele geschiedenis van de mensheid belichten met dezelfde helden. Dat veronderstelt immers een graad van onsterfelijkheid die ons niet gegeven is. Sirius, het pseudoniem voor Max Mayeu loste dit probleem op door in zijn reeks De Timoers afstammelingen met dezelfde naam en dezelfde looks in enkele episodes van de geschiedenis een bepalende rol te laten spelen.

In De verborgen geschiedenis zijn de hoofdrolspelers wl onsterfelijk. Ze noemen zich magistraten. Nu ja, echt onsterfelijk zijn ze ook niet want in de loop van de voorbije albums is het kwartet broers en zussen al gehalveerd. Maar de beide overblijvenden, Erlin en Reka, gaan al wel even mee.

In het allereerste album kregen ze als prehistorische jongelui een amulet van hun grootvader om daarna bij elke belangwekkende gebeurtenis betrokken te zijn. De eerste cyclus van 7 albums was wat mij betreft de meest boeiende, met een eigenzinnige verklaring van de plagen die Egypte teisterden, de brand in Londen of wereldoorlog 1.

Daarna werden de cycli korter (in jaren gemeten, het aantal albums verminderde niet echt). In de laatste cyclus is 9/11 een belangrijke ramp geweest, die in album 31 danig onder de loupe genomen wordt.Het laatste album van de gehele reeks draagt de titel Apocalypto. De Apocalyps is een metafoor voor het einde van de wereld, maar de oorspronkelijke betekenis was ruimer: een nieuwe wereld die ontstaat door het goede dat het kwade verslaat.

En dat is waar het in dit album ook over gaat: het einde van de wereld lijkt in zicht, maar Erlin tracht toch een nieuwe wereld te bereiken. Daartoe benodigt hij de amulet uit het 1e album, de cirkel sluit zich. Erlin, die in de gehele reeks samen met Aker symbool stond voor het goede, moet het kwade te vlug af trachten te zijn en dat heeft weer heel wat voeten in de aarde.

Er zijn nog andere verwijzingen naar de oorsprong van de reeks, die startte als een spin off van Arcana en Major Arcanum. Pandora komt namelijk langs.

Waar de gehele reeks een eerder donkere, zo niet zwarte, kant van de geschiedenis vertelt, eindigt dit album toch op een verrassende manier. Er is hoop!

Wie de reeks nooit gelezen heeft zal nu ook niets te zoeken hebben in dit afsluitende album, zo veel is duidelijk. Maar voor wie zich, net als ik, jaren heeft afgevraagd op welke manier men deze saga een (voor het fictieve verhaal) geloofwaardig einde kan bezorgen die zal aan zijn trekken komen. Niet enkel omdat het album met 72 pagina's extra dik is.


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.