Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.77 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Verborgen-Geschiedenis-31.jpg

Reeks De Verborgen Geschiedenis

Auteur(s) Igor Kordey (tekeningen), Jean-Pierre Pécau (tekst), Leonard O'grady (inkleuring)

Genre Fantasy

Pagina's 56

ISBN 9789463062688 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

De Verborgen Geschiedenis31 - De meesters van het spel

Het einde nadert voor de Magistraten. Een lot die zelfs zij niet kunnen veranderen.

11 september 2001: er zijn vijf vliegtuigen gekaapt door terroristen - niet vier, zoals iedereen denkt te weten. Die vijfde heeft de opdracht om de Air Force One, het presidentieel toestel van de VS, in de lucht te doorboren en zo de Amerikaanse regering te onthoofden. De vicepresident lijkt deel uit te maken van het complot. Als hij eenmaal aan de macht gekomen is, heeft hij alle gelegenheid om een Derde Wereldoorlog te beginnen. De Zwarte Monniken hebben de vicepresident een plan daarvoor ingefluisterd, want het is hun laatste kans op het voltooien van hun missie...

De Verborgen Geschiedenis is een reeks van 32 delen. Lees in deze reeks ook Major Arcanum en Arcana.

Pagina's

Reageer via FaceBook

31 - De meesters van het spel recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO.be (link)
Dat de mens tracht de natuur te beheersen is een open deur intrappen. Zo proberen we de tijd in te delen volgens natuurkundige fenomenen. Een dag is makkelijk definieerbaar als de opeenvolging van zonsopgang en -ondergang. Een uur is al veel artificiŽler. Meerdere dagen samen een week noemen met er telkens een rustdag in voorzien is een religieus gebueren, waardoor die rustdag volgens de religie kan verschillen.

Indianen tellen in manen, wat veel natuurlijker is dan onze 12 maanden met vaste dagen. Een cyclus van een jaar duurt net zo lang als de natuur nodig heeft een cyclus van groei en bloei te vertonen.

De hulpmiddelen die we gebruiken om zo een jaar onder te verdelen of te bundelen zijn dan weer artificiŽler. Begint de lente nu op 21 maart, ongeveer op 21 maart of, metereologisch gezien, helemaal niet op 21 maart? En wat met het concept van eeuwen? Vele geschiedschrijvers zijn van mening dat de 20e eeuw al 14 jaar op de teller had toen zij echt startte. De ťchte cesuur ligt voor hen nl bij WO 1.

Zo zou het wel eens kunnen dat het begin van de 21e eeuw wordt gemarkeerd als de aanval op de Twin Towers en het Pentagon op 11 september 2001. In het collectieve geheugen aangeduid met de Amerikaanse manier om data te benoemen "nine eleven".

Dat deze ingrijpende gebeurtenis een album zou opleveren in de reeks Verborgen Geschiedenis was voorspelbaar. Deze reeks laat immers grote gebeurtenissen uit de echte geschiedenis verklaren door het ingrijpen van magistraten die magische kaarten hanteren. Een mix van feiten en fictie dus.

In dit album blijkt er nog een toestel geweest te zijn dat een wel heel specifieke opdracht had: Air Force One uit de lucht halen en zo de vice-president aan de macht brengen. Om dit te voorkomen dient het recente verleden te worden aangepast, iets wat nog blijkt te lukken ook.

De reeks nadert zijn (voorlopige?) ontknoping, die bij het volgende album bereikt zou moeten worden. Er is al wel een vervolg in het Frans verschenen, maar dit was initieel niet de bedoeling.

Zo langzamerhand moeten dan ook een aantal geheimen worden opgeklaard. De Zwarte Monniken bvb, hoe komen zij aan hun macht? Een klein ti^pje van de sluier wordt opgelicht door in dit album een tekening te hergebruiken uit het allereerste album van de reeks en in te zoomen op een detail. Mij was het nooit opgevallen, dat detail, maar de suggestie dat er een kiem van de latere verhaallijn al gelegd was in de prilste pagina's zonder dat het opviel spreekt wel aan.

Dit album is 1 van de betere uit de reeks. De verhaallijn is makkelijker te volgen dan wat we de voorbije delen voorgeschoteld kregen. Het onderwerp, nine eleven, is dan ook in ons geheugen gegrift en dat helpt wel.

De tekeningen van Igor Kordey ademen vaak een beklemmende sfeer. Het instorten van de Twin Towers is meesterlijk (maar kort) in beeld gebracht. Wanneer zijn personages hevige emoties voelen komt dat ook duidelijk tot uiting in zijn tekeningen. Angst, agressie, verbazing, het spat van de gezichten. Bij een meer neutrale emotionele toestand zijn de gelaatsuitdrukkingen zo goed als afwezig, alsof de tekenaar er zich probeerde vanaf te maken. Maar net daardoor vergroot de intensiteit van de wťl weergegeven emoties.

Nu de ontknoping nadert is dit album er weer 1 dat de fans uit de beginfase zal kunnen overtuigen, na toch een paar kwakkelende albums tussenin.

Fumetti


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.