Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.77 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Verborgen-Geschiedenis-30.jpg

Reeks De Verborgen Geschiedenis

Auteur(s) Igor Kordey (tekeningen), Jean-Pierre Pécau (tekst), Leonard O'grady (inkleuring)

Genre Fantasy

Pagina's 56

ISBN 9789463062329 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

De Verborgen Geschiedenis30 - Ground Zero

Het einde nadert voor de Magistraten. Een lot die zelfs zij niet kunnen veranderen.

Het is aan de vooravond van 11 september 2011. De zwarte monniken willen de bestaande wereldorde op zijn kop zetten. Daartoe hebben ze een aantal moorddadige aanslagen gepland, die op Amerikaanse bodem moeten worden uitgevoerd. Erlin is daarvan op de hoogte. Sterker nog, hij weet op welke datums die aanslagen plaatsvinden. Daarom is het voor hem des te onbegrijpelijker dat er bij de Amerikaanse veiligheidsdiensten niemand op die dreiging reageert...

De Verborgen Geschiedenis is een reeks van 32 delen. Lees in deze reeks ook Major Arcanum en Arcana.

Pagina's

Reageer via FaceBook

30 - Ground Zero recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
Het concept van Verborgen geschiedenis is ondertussen al wel bekend: reële historische feiten worden verklaard door het gebruik van magische kaarten door spelers, en hun hoofden, de magistraten. Langzaam schuift daarbij de tijd op. Welke gebeurtenis centraal staat in Ground Zero is niet moeilijk te raden.

Inderdaad, we zitten aan de vooravond van 9/11. Enkele feiten worden toegelicht en we krijgen zelfs de foto's van enkele van de echte terroristen te zien. Maar opvallend is het gegeven dat alle aanwijzingen waarover Erlin vooraf beschikt en die hij aan de autoriteiten bezorgt ergens onder de mat worden geveegd. Wie, waar, wanneer en waarom is niet helemaal duidelijk, maar enkele grote namen uit de historie passeren de revue.

Het verhaal van Jean-Pierre Pécau zit zoals steeds vol vaart, maar er worden ook veel sprongen gemaakt die je pas achteraf kan begrijpen. De figuren hebben vaak een Hollywoodiaanse stoerheid over zich, wat de geloofwaardigheid niet ten goede komt. Nu ja, een dergelijk verhaal lees je ook niet om echt historisch geďnformeerd te worden natuurlijk.De tekeningen zijn van Igor Kordey. De kwaliteit ervan is wisselend. Soms zijn de gezichten vrij uitdrukkingsloos en vlak, op andere momenten zeer expressief en doorgroefd. Af en toe valt het niet mee om de figuren te herkennen en bij een complex verhaal is dat storend.

De pagina's hebben ook allemaal een vrij grote witte rand rondom de tekeningen, maar niet overal. Alles dus een tikkeltje vergroten zou geen oplossing zijn geweest. Wat rest is de indruk dat het allemaal wat rap moest gaan en dat is jammer.

Het oorspronkelijke idee van 32 albums zou betekenen dat we zo goed als rond zijn. Maar ondertussen zit men in het Frans al aan album 34, dus we kunnen nog wat verder. Hopelijk worden de volgende verhalen weer van het niveau van de eerste cyclus.

Fumetti


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.