Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 12.73 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle De laatste vlucht strips

  • De laatste vlucht
   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-De-laatste-vlucht.jpg

Reeks De laatste vlucht

Auteur(s) Romain Hugault (tekeningen)

Genre Oorlog

Pagina's 56

ISBN 9789463062527 (softcover)
9789058853059 (hardcover)

Prijs € 7,95 (softcover)

Prijs: € 7,95 (Softcover)

De laatste vluchtDe laatste vlucht

1943-1945: De twintigste eeuw beleeft zijn donkerste uren. Terwijl de aarde schudt van de bommen, is de hemel het toneel van verbeten gevechten. Hoog in de lucht, boven de wolken, draaien de vliegtuigen om elkaar heen, binden mannen de strijd aan en kruist het lot hun vlucht. Vier piloten stijgen op om hun missie tot een goed einde te brengen.

De laatste vlucht is een compleet verhaal en tevens het debuutalbum van Romain Hugault (De Nachtuil, Edelweiss en Angel Wings).

Pagina's

Reageer via FaceBook

De laatste vlucht recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Ideaal materiaal voor one-shot

Wij hebben niets met vliegtuigen en piloten die ze besturen. In films waarin luchtgevechten voorkomen, storen we ons vooral aan het machismo en het feit dat we door helmen, sjaaltjes en andere bedekkend hoofd- en mondtoebehoren geen onderscheid kunnen maken tussen de verschillende personages. Ook reeksen als Buck Danny of Dan Cooper zijn bij ondergetekende een blinde vlek. En toch deden we moeite om ten eerste het tweeluik Boven de Wolken te lezen en nu dit one-shot De Laatste Vlucht dat met het tweeluik niets te maken heeft behalve de tekeningen van Romain Hugault (die best van wanten weet) met hulp van Régis Hautière voor de teksten. Ze bevielen ons wel.

De Laatste Vlucht is een bundeling van drie kortere verhalen met een Japanse, Amerikaanse en Franse gevechtspiloot tijdens de Tweede Wereldoorlog in de hoofdrol. Elk van hen beleeft in de lucht een uitzonderlijk feit, die alle drie pas in de epiloog met elkaar worden verbonden. Op scenariogebied aardig gevonden en ideaal materiaal om uit te werken in een one-shot. Voor langer dan één album zou het niet rekbaar zijn.

Aan ons zijn geen vliegtuigspotters verloren. Toch kunnen we ons de spektakelwaarde van dit album voorstellen. De naar beneden duikende Mustangs met gele snuit deden ons ook wel opmerken dat Hugault een technisch zeer begaafde tekenaar is met een groot oog voor special effects. Het staat er allemaal goed op. De opwinding is voelbaar. Dat belooft voor zijn volgende project waarvan het eerste deel al verscheen in het Frans: Le Grand Duc op scenario van Yann.

> DAVID STEENHUYSE
december 2008


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.