Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 7.73 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle De avonturen van Betsy strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Betsy-2.jpg

Reeks De avonturen van Betsy

Auteur(s) Jérome Phalippou (tekeningen), Olivier Marin (tekst)

Genre Actie / avontuur

Pagina's 48

ISBN 9789463063029 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

De avonturen van Betsy2 - Het zilveren spook

Lees de avonturen van Betsy, het nichtje van Margot (De autoreportages van Margot).

Fritz Schlumpf is volop aan het onderhandelen over de overname van een champagnemerk met de naam... Schlumpf! In het overnamedossier dat de notaris hem heeft gestuurd vindt hij een foto van een Rolls Royce Silver Ghost... Als fervent liefhebber van oude auto's wil hij die absoluut proberen te bemachtigen voor zijn collectie.

Betsy is de geknipte persoon om naar deze wagen op zoek te gaan. Doortastend als ze is trekt de jongedame meteen op pad, ondanks de karige aanwijzingen waarover ze beschikt. Op haar zoektocht door de Champagnestreek, zogenaamd als Schlumpfs assistente, vindt ze algauw een spoor dat haar naar Troyes leidt...

Maar is zij de enige die op zoek is naar dit Zilveren Spook?

Pagina's

Reageer via FaceBook

2 - Het zilveren spook recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
Als je zo eens rondkijkt op een stripbeurs kom je al vlug tot de conclusie dat striplezers toch vooral mannen zijn. Naast voetbal tonen mannen een overweldigende interesse in auto’s en vrouwelijk schoon. Ook de uitgevers zijn denk ik al tot die conclusie gekomen want hoe kan je anders al die reeksen verklaren waarin auto’s prominent in beeld komen? Olivier Marin gaat nog een stapje verder en combineert beide interessesferen. Eerst verblijde hij ons met “de autoreportages van Margot”, maar toen liet hij zijn heldin al na enkele delen trouwen. Een echte stripheldin moet toch tot de verbeelding spreken van iedere fan, en ook wel een tikkeltje bereikbaar blijven. Waarom denk je dat Fanny, Natasja of Yoko Tsuno nog altijd niet getrouwd zijn?

Om ook dit probleem op te lossen toverde Marin Betsy uit zijn scenaristenhoed. Ze is het nichtje van Margot en is net als haar ook geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, en ze is al even gek op auto’s! In tegenstelling tot Margot is Betsy blond, en werkt ze niet als journaliste, maar in de garage van haar oom. De reeks wordt knap in beeld gebracht door Jérome Phalippou. Zijn inkleuring is warmer dan de inkleuring van “Margot”, ook de tekeningen zijn minder stijf dan de echte klare lijn tekeningen van Callixte in Margot.

Blijkbaar had Betsy in haar eerste avontuur erg veel indruk gemaakt op Fritz Schlumpf. Want toen de zakenman en auto-collectioneur, bij de onderhandelingen over de overname van een champagnemerk met zijn naam op een foto stuitte van een Rolls Royce silver ghost dacht hij meteen aan Betsy om de auto voor hem te gaan zoeken! Daarvoor kruipt ze in de rol van Schlumpfs secretaresse, maar het spoor van de auto leidt al vlug richting Troyes en de tempeliers!

Leuk detail is dat op de binnenkant van de cover artikels staan van Margot. Op de binnenpagina van decover is het een artikel dat verwijst naar “de vloek van de Atalante”, het eerste avontuur van Betsy, op de achterpagina staan er al aantekeningen van Margot voor haar artikel dat over de zoektocht naar de silver ghost gaat!
Voor de fans van Margot is er echter ook goed nieuws want in het Frans is er dit jaar een nieuw verhaal verschenen waarin de volkswagen kever centraal staat!,


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.