Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.77 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle De avonturen van Betsy strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Betsy-1.jpg

Reeks De avonturen van Betsy

Auteur(s) Olivier Marin (tekst), Jérome Phalippou (tekeningen)

Genre Actie / avontuur

Pagina's 48

ISBN 9789463061681 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

De avonturen van Betsy1 - De vloek van de Atalante

Betsy is een nieuwsgierige en onbevreesde jonge vrouw. Voor haar is er, uitgedaagd door haar nicht Margot (De autoreportages van Margot), niets leuker dan zich hals over kop te storten op het achterhalen van de geschiedenis van een auto, waar een merkwaardig geheim aan lijkt te kleven.

Het gaat om een Bugatti Atalante, die haar vader, een garagehouder, gevonden heeft toen hij, op verzoek van een industrieel en verzamelaar uit de streek, op zoek ging naar antieke auto’s. Deze auto lijkt echter de bezitters ervan in grote gevaren te brengen.Hoe kan ze weerstand bieden aan de roep van het avontuur en tegelijkertijd indruk maken op haar nicht Margot, die bekend is vanwege haar onderzoeken naar auto’s?Dit is het begin van een groot avontuur voor Betsy, maar ook het begin van een hoop problemen...

Zal zij opgewassen zijn tegen de Vloek van de Atalante?

Snelle bestellers krijgen er GRATIS een luxe A3-kunstdruk bij cadeau, OP=OP!

Pagina's

Reageer via FaceBook

1 - De vloek van de Atalante recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO.be (link)
De avonturen van Betsy is de nieuwe reeks van Olivier Marin. We kennen hem al als de scenarist van “de autoreportages van Margot” (zou er daar trouwens nog ooit een nieuw deel van verschijnen?). Net zoals die reeks is dit ook een reeks over auto’s met een knappe jonge vrouw in de hoofdrol. Meer nog de hoofdrol wordt gespeeld door het nichtje van Margot, Betsy. Betsy is blond, maar ze is net zo ondernemend als haar nicht, in tegenstelling tot Margot is ze geen journaliste maar werkt ze in de garage van haar oom. En ze is al even bezeten van auto’s als Margot.

Betsy woont in de Elzas en ze heeft haar nicht uitgenodigd om een reportage te maken over enkele rijke industriëlen die alle oude auto’s in de streek opkopen. Haar oom koopt voor een van hen enkele Bugatti’s op, waaronder de zeldzame Bugatti type 57, versie Atalante. De Atalante is in slechte staat en Betsy wil hem restaureren en zelf houden. Het vreemde is dat de radiatordop van de Atalante geen olifant is maar de kop van de Egyptische god Anubis. De Bugatti was oorspronkelijk van Lord Nelson, hij was betrokken bij de opgraving van het graf van Toetanchamon. Hij stierf achter het stuur van zijn Bugatti nog voor hij er een meter mee had gereden. Toen zijn secretaresse later ook overleed tijdens een accident met de Bugatti kwam al vlug de vloek van Toetanchamon naar boven die op de auto zou rusten. Margot daagt Betsy dan ook uit om het mysterie van de auto te ontrafelen.
De interesse in het wrak is erg groot. Niet alleen de gekende verzamelaar Schlumpf, waarvan je de collectie nu nog in Mulhouse kan bezoeken; wil het wrak kopen, ook de Engelsman Conway, van de Bugatti club wil het wrak in handen krijgen. De weduwe van Nelson wil het wrak ook terugkopen en daarbovenop probeert ’s nachts iemand het wrak te stelen of te vernietigen.

Kortom zoals we al gewend zijn van Olivier Marin weet hij een spannend verhaal te maken rond een auto, waarbij hij Betsy net zoals Margot eerder ook ’s nachts in weinig verhullende negligés op pad stuurt, natuurlijk in functie van het verhaal.
De tekeningen zijn van Jérome Phalippou. Net als Callixte en Vander Zuiden, die de avonturen van Margot tekenen, werkt ook hij in een klare lijn. Al heeft hij wel een dikkere lijnvoering. De inkleuring is ook veel warmer in vergelijking met Margot.
In het Frans is het tweede deel van deze veelbelovende reeks al verschenen, eens zien of Marin en Phalippou kunnen bevestigen!

Misschien wel interessant om te melden dat je bij de eerste uitzet een A3 prent krijgt bij aankoop van dit album.

beus

Externe recensie, bron: MODELBOUW MAGAZINE
Silvester lanceert een nieuwe stripreeks waarin klassieke auto’s en de sensuele Betsy centraal staan. Alles draait in dit 1e deel om een bijzondere Bugatti Atalante die in de garage van haar vader staat, naast andere klassiekers. Een rijk industrieel wil de auto graag in bezit hebben maar de auto is door haar vader al aan haar geschonken als restauratieproject. Dan blijken er nog meer duistere figuren geďnteresseerd te zijn in de wagen en leidt het verhaal zicht terug naar opgravingen in Egypte en een duister familie geheim. OPINIE: Heerlijke strip voor o.a. auto-liefhebbers want de klassiekers

vliegen je om de oren. De strip speelt zich af in de jaren ’60 dus veel Franse wagens uit die tijd komen ook nog eens langs (de Peugeot’s Renault’s, Citroën’s, etc.). Wat de strip zo attractief maakt is dat het (detective)verhaal zeer goed in elkaar steekt en dat we ondertussen kunnen genieten van al die fraaie auto’s die langskomen. De wulpse Betsy tevens ook een lust voor het oog. We kunnen niet wachten op een volgend deel!

Externe recensie, bron: ENOLA.be (link)
Een fraaie jongedame die technisch behoorlijk onderlegd is, bijklust in een garage en die niet bang is om, wanneer ze pardoes in het avontuur duikelt, achter slechteriken aan te gaan. Neen, Sam is niet terug, het is Betsy die op de voorgrond treedt.

Betsy komt niet zomaar uit het niets: de heldin van dit verhaal is immers het nichtje van Margot, die eerder zelf de hoofdrol speelde in De autoreportages van Margot, waarvan vier deeltjes verschenen. Margot loopt ook in De vloek van Atalante rond, maar moet de plaats in de schijnwerpers afstaan aan haar nichtje. Is het, tussen haakjes, van belang te weten welke dolle avonturen deze familie eerder overkwam? Neen hoor, je kan gewoon hier inpikken,want dit is zo'n ouderwetse avonturenstrip die geheel ter ontspanning tot stand gekomen is.

Het verhaal begint wanneer Betsy geďntegreerd raakt door een oude Bugatti die in de garage van haar vader staat. De wagen, voor de kenners: een zeldzaam Type 57, versie Atalante, is zowat rijp voor de sloop, maar dat is buiten enkele verzamelaars gerekend. Zij willen koste wat kost de Atalante bemachtigen. Dat is dan weer buiten Betsy gerekend, die besloten heeft de wagen zelf te houden.

De Atalante is immers niet zomaar een wagen. Hij is niet alleen een prachtexemplaar maar ook, hou je vast, vervloekt. Wie hem bezit, kan rekenen op een vroegtijdig overlijden. Een vorige eigenaar, een rijke industrieel, gaf zomaar de pijp aan Maarten terwijl hij achter het stuur zat, nog voor hij zelfs maar de oprit kon afrijden. Vervolgens is het aan de secretaresse van de onfortuinlijke om zich in de wagen te verplaatsen. Het lief kind rijdt zich zomaar pardoes te pletter.

Het werk van een Egyptische farao die, na eeuwen en eeuwen van deze aardbol verdwenen te zijn geweest, vanuit het eeuwige wraak komt nemen in het tijdelijke? De pientere Betsy trekt op onderzoek uit en ontdekt al gauw -spoileralert!- dat er meer aan de hand is. Zo komt onze heldin -nog meer spoilers- in een wespennest van jaloezie, liefde en, toch wel, wraak terecht.

Tekenaar Jérome Phalippou en Olivier Marin, die een zekere reputatie geniet in zowel de strip- als autowereld, slagen er in om met dit eerste Betsy-album een fraaie strip af te leveren die zich recht houdt in het klassieke avonturengenre. Geen sinecure, gezien de hoogdagen daarvan zich enkele decennia geleden afspeelden en de mythische strips uit die dagen voor veel lezers jeugdherinneringen zijn. Dit legt de lat voor hen zodanig hoog dat er moeilijk over te raken valt.

Het lukt het auteursduo echter om van begin tot eind boeiend te blijven. Hun succesrecept? Dit lijkt een klassieke jongensstrip, maar bovenal is het een album dat volwassen lezers die terugverlangen naar de vlot weglezende avonturen uit hun eigen hoogdagen kan bekoren. Het verschil tussen Betsy en de ondertussen in een bestofte zolder verdwenen originele avonturenstrips? Dit exemplaar doet volwassen tenen niet krullen. Aan de andere kant: wie op zoek is naar fijn getekend leesplezier, doet zichzelf waarschijnlijk een groter plezier door de lat voor zichzelf een beetje hoger te leggen.

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Knappe wagens en mooie meisjes

Het zit in de familie. Na De Autoreportages van Margot krijgt ook Margots nicht Betsy, een actief plattelandsmeisje in de Elzas, een eigen reeks. Het scenario is opnieuw van Olivier Marin, de tekeningen zijn van Jérôme Phalippou die in dezelfde tekenstijl werkt als Emilio Van der Zuiden en Callixte, maar dan wat komischer en minder stijf.

Betsy's vader heeft een garage en ze heeft zelf ook oog voor mooie oude wagens. In de garage staan momenteel een aantal Bugatti's voor twee verzamalears die in de streek alle oude auto's opkopen. Een ervan is een zeldzaam Atalante-model dat haar aandacht trok. Die wagen zou Betsy graag zelf houden om die met haar vader op te knappen. Ze nodigde Margot uit voor een reportage. Margot vindt de radiatordop in de vorm van de kop van een hyena vreemd en ze daagt Betsy uit het raadsel te achterhalen om daar dan een artikel over te kunnen schrijven. En zo start snel een onderzoek met een vete tussen twee industriëlen, een vloek op een team archeologen, een als Egyptische god uitgedoste dief en temidden dat alles een rondsnuisterend meisje dat op spannende momenten in haar ondergoed een achtervolging inzet.

Net als De Autoreportages van Margot is De Avonturen van Betsy een luchtig, aangenaam gevalletje waarin knappe wagens en mooie meisjes met een grote speurneus een ideale combinatie vormen. De Vloek van de Atalante is een overtuigend begin met niet alleen Betsy, maar ook tekenaar Phalippou in een glansrol. Het is nu wachten op deel 2 om te bevestigen.

DAVID STEENHUYSE --- augustus 2017

Externe recensie, bron: MOORS MAGAZINE (link)
Strips over auto’s, dat lijkt wel iets typisch Frans te zijn, met een tekenaar die helemaal verlekkerd mooie auto’s tekent, met meteen een fraaie snoek op de eerste plaatjes en een aantal Bugatti’s in de hoofdrol van dit verhaal. Wat ook typisch Frans lijkt is dat de hoofdrolspeelsters in het verhaal twee mooie meiden zijn, de reporter Margot, die we al eerder in een reeks autostrips tegenkwamen en haar nichtje Betsy, die dit keer door Margot wordt aangespoord om op onderzoek te gaan naar het verhaal achter een Bugatti Atalante die vervloekt zou zijn.

De auto is bij haar vader, een garagehouder, in de garage terechtgekomen omdat een rijke Bugattiverzamelaar uit de streek hem heeft gevraagd alle Bugatti’s op te kopen die hij kan vinden. Alleen blijkt er met deze Atalante van alles aan de hand te zijn, en blijkt elke eigenaar erdoor in de problemen te komen. Dat leidt dan weer tot een heerlijk spannend verhaal dat ook nog eens goed in elkaar steekt.

Daarmee worden verschillende soorten van stripliefhebbers bediend – hou je van een goed getekend, spannend verhaal, dan zit je hier goed. Ben je bovendien autoliefhebber, dan zit je hier dubbel goed, want de liefde voor al die oude auto’s spat er af. Bovendien is het boek perfect uitgegeven in een mooie hardcover.


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door SWP Producties.